Inredning, le piccole cose, spanien

att ha besökt en spansk venta

Häromdagen satt grannarna och jag och pratade om hur mysigt det skulle vara att åka ut till och äta på en sån där spansk restaurang på landsbygden som man har hört talas om. Minuterna därefter ringer telefonen och det är vår f.d granne från Sverige (vars pappa bor här och de är här hela familjen  över jul och nyår) som undrar om barnen och jag vill följa med till en venta och äta. En venta är just ett sånt där ställe. En spansk restaurang ute på landsbygden, där familjerna åker på söndagar för att äta lunch. Och just denna var av den sort där servitörerna kommer ut med fat fulla av mat som de skriker vad det är och sen är det bara att ”haffa” det man tycker ser gott ut.

Så idag kom de hit och ”plockade upp” mig och barnen, eller rättare sagt hämtade oss så att vi kunde följa efter deras bil då det var lite snårigt att hitta. Det var en underbar körning, där vi passerade både clemetinlundar och gamla fincas och det var så vackert så att vi höll på att smälla av barnen och jag. Eller mest jag som också skulle koncentrera mig på körningen på de där vägarna som vi aldrig kört på innan. Jag pekade ut genom fönstret hela tiden, så euforisk över att liksom få se en bit av det genuina spanska och allt sånt där som man tidigare bara sett på bilder. Det var palmplantager och apelsin och clemetin så att det var helt orange på näthinnan.

Sen var vi framme.

på ett ställe som kändes som att det låg mitt i ingenstans. Men en stor parkeringsplats utanför.  Där var FULLT av bord och plaststolar i långa, långa rader.

Vi började lite lätt med musslor, sallad, bröd och lite pommes till barnen.

Därefter kom det stora tallrikar med grillade revben och grillad fläskfilé som vi glatt tog tag i det också och barnen högg gladeligen in på revbenen och köttet. Så himla, himla coolt och detta stället var en riktig upplevelse i sig. Mitt i stället, utomhus med fullt av clementinträd bakom sig, så stod kocken och grillade allt kött på en gigantisk grill.

Att solen strålade och vi satt där och bara njöt gjorde ju sitt till men det var faktiskt en av de allra bästa eftermiddagarna vi har haft sen vi kom hit.

Att stället sedan hade en egen lekpark med hoppborg gjorde ju liksom inte saken sämre….

När vi åkte ifrån det där stället, flera timmar senare, var vi helt upprymda barnen och jag. Och helt slut. Det tär liksom att komma ut på den spanska landsbygden och andas lite frihet och hoppa hoppborg i flera timmar. Väl hemma gick de stora barnen upp och lade sig på sina sängar en stund, som för att smälta den underbara upplevelsen.

Tack Lotta och Daniel för en helt underbar eftermiddag!

Och till er andra, om ni någon gång besöker Spanien, åk till en äkta spansk Venta. Det är liksom i en klass för sig!

KRAM

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply happyvardag 29 december, 2013 at 22:50

  Åh vad härligt att läsa din entusiasm. Lovely!
  Hoppas ni får en fortsatt skön julledighet. Kram Mia
  http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/12/29/soccermum-says-cupspel/

 • Reply tiajajja 30 december, 2013 at 07:53

  Haha, hur kul är inte detta, det var ju här som vi också var för några veckor sedan. Spaniens bästa !
  Håller med dig att det var liiite krångligt att köra dit….http://www.annorlundaunderbara.com/uncategorized/skriiiiiiik-restaurangen/
  Kram J

 • Reply Kicki Makeupartist 30 december, 2013 at 11:23

  Åhhh så mysigt!!! 🙂 Kram!!

 • Leave a Reply