familj, Inredning, spanien

att ta genvägar

Sitter nu tillbakalutad här vid köksbordet med en kopp café con leche. Det har varit en låååång dag. Dagen började med varsin tennislektion för mig och Kristian uppe på El Higueron där vi tränar med ”Tomas tennis”. Superkul och väldigt lärorikt! Båda de stora barnen spelar så det är klart att vi vill kunna spela med dem.

Efter tennisen åkte vi hem, fixade lunch och därefter sprang jag till Supermercado för att köpa det sista inför dotterns kalas. Som blev otroligt lyckat!

Vi lade ribban på en ganska låg nivå och detta kalas var långt ifrån de tema-kalas som brukar hållas i Sverige (vilket jag gillar supermycket de också) men väldigt avslappnat och skönt. Alba hade önskat varmkorv till mat så sent igår kväll så begav sig grann-Maria och jag oss till IKEA för att köpa korv och korvbröd. 

Lite smågodis blev det också och sedan köpte vi faktiskt tårta idag på bageriet. Helt omöjligt att baka i det här köket:) Men lite befriande på något sätt att liksom ta den enkla vägen någon gång. Hur gör ni? Kör ni tema-kalas och fixar i veckor innan kalaset eller kör ni på den enkla vägen? Jag tror att detta är ytterligare en sak som jag har lärt mig här i Spanien. Att det duger även om det inte är perfekt. Att det är ok att ta genvägar ibland. 

Det var disco i nära på två timmar och Brunisen var så klart också med och somnade sedan som en stock i bilen på väg hem. Alba själv är så nöjd med sitt kalas och sitter här med alla sina fantastiskt fina presenter runt om kring sig och har den där goa känslan i magen som man har när man har varit med om en lyckad fest.

Nu ska barnen snart hoppa i säng och vi ska se ytterligare ett avsnitt av Downton Abbey. Såååååå bra den serien är!!!!

I morgon är det dags för tennis igen. Då är det barnen som ska spela i timmarna två och mannen flyger tur och retur någonstans.

KRAM och ha en fin kväll!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply annorlunda underbara 10 januari, 2014 at 21:59

  Åh min lilla fina prinsessa. Men vad hände med strumpbyxorna?
  Härligt att höra hur lyckat det blev, kan ju se hennes ögon tindra på bilderna.
  kram och sov gott
  /J

  http://www.annorlundaunderbara.com
  Jag utmanar de 9 största mäklarna

 • Reply Lotta 11 januari, 2014 at 00:37

  En liiiten aning avundsjuk på temperaturen ni har just nu, vilken fantatisk tid ni lyckades tajma när ni flyttade☀️. I Stockholm har vi haft ca -1 och gråväder. Vi hoppas på lite snö nu som de utlovat, och några minusgrader. Men en vecka max, sen får det bli våååår!!

  Kram o Tack för alltid lika mysig läsning

 • Reply dianasdrömmar 11 januari, 2014 at 07:34

  Tennis som är så kul 🙂 kram Diana

 • Reply happyvardag 11 januari, 2014 at 09:14

  Hej sötnos….Jag avundas alltid dem som får till alla häftiga barnkalas – jag gillar inte det där och därför passar din easy-way mig perfekt! I år säger Gabriel att han vill ha ett fotbollskalas och det ska jag nog lyckas fixa.

  Igår hade vi dosk stort partaj för TB som fyllde 18 år. 30 pers, folk över allt och en dignande mexbuffé och sedan en lika diger dessertbuffé. Massor av dryck och prat och skratt. Idag sitter jag här rent utmattad med ett överfullt kylskåp och funderar på vilka vi ska bjuda in till en avancerad form av kylskåpsrens.

  Ha en fin lördag! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/01/10/han-som-idag-far-kopa-saval-toalettspray-som-lotter/

 • Reply A-mamman 13 januari, 2014 at 10:51

  Jag gör både och! Hade i helgen ett gult kalas med beställda prylar i rätt färg och gjorde också gräddtårtan gul. Ambitiöst tycker en del men med tanke på tårtans finish – nja… Dagen efter blev det kalas med mestadels vuxna och då köpte vi en princesstårta samt färdiga bullar. Så en medelväg är nog bra. Huvudsaken att barnet blir nöjd ju.

  • Reply Piccolecose 13 januari, 2014 at 18:35

   Det tycker jag låter sunt! Jag är likadan, förra året hade dottern Monster High kalas och jag fixade en himla massa men lika kul som det var, lika skönt var detta kalaset. Så medelvägen är grejen, det håller jag med om.
   Kram

  Leave a Reply