de där dagarna som kallas livet, LCHF

Barnkalas, höstmarknad och massa god mat

esattes av en något stressig måndagsmorgon då båda de stora barnen skulle åka skridskor med skolan med allt vad det innebär i form av fika, skydd, vantar, extrakläder etc. etc och inte minst skridskor. Att sedan regnet öste ner som om himlen hade öppnat sig gjorde inte sitt. Tack till Carls mamma som hjälpte mig att hålla Bruno medan jag hjälpte de stora barnen på med sina skridskor!!! Ja, ibland kan jag inte låta bli att önska att det var jag som var och pluggade i Norge.

En härlig helg har det varit med inslag av både höstmarknad och födelsedagskalas. I går hade Julian äntligen sitt efterlängtade laser-gamekalas med goa kompisar. Det har blivit framskjutet ett par gånger på grund av hans arm men i går blev det så äntligen av. Och att inte vara på hemmaplan är verkligen något jag kan rekommendera:) Inget att städa efteråt och alla barnen hade gott om plats att springa och busa. Det kommer vi definitivt att göra om i framtiden. Alba har redan börjat planera för sitt kalas men istället för laser-game så vill hon ha discobowling och lekland. Alla dessa kalasen går att ordna på samma ställe och man kan ha med egen mat och fika. Mycket smart affärsidé!

Kristian var hemma sent i fredags så han missade fredagsmyset och därför tog vi igen det på lördagkvällen. Jag lagade god mat och till det njöt vi lite gott rött vin. Det som är så toppen med att äta lågkolhydratmat är att det finns så mycket himla god mat att välja mellan och eftersom vi båda älskar grönsaker och plock så blir det gärna just det. I lördags gjorde jag en melanzane alla parmigiana, caprese och chevretoppade ugnsbakade fikon som Åse bjöd på härom helgen. Receptet hittar ni här

Supersmarrigt! Riktigt lyxigt kändes det också att plocka fram parmesanosten som svärfar hade med sig sist han kom på besök. Att ha en ”parmesanrivare” kan jag verkligen rekommendera alla er som gillar att sprinkla parmesan på maten. Den här maten var dock inget som lockade barnen, tyvärr, så istället fick de ugnsbakad laxfilé med gnocchi och pesto vilket är en av deras favoriter.

Med sådan här god mat behövs verkligen inget godis! Jag upplever också att planeringen för maten har blivit roligare:) maten är ju en källa till njutning!!!

Tänk, nu har det redan gått två veckor sedan jag började med lågkolhydratkost och jag känner mig väldigt bra. Jag känner verkligen av att jag äter bra mat. Under dessa två veckor har jag lärt mig hur jag måste äta för att hålla mig jämn i blodsockret och inte få några dalar. Tiden när jag kastade i mig en tallrik med corn flakes och yoghurt till lunch är verkligen förbi. Vågen visar några kilon mindre (dryga två) och jag mår mycket bättre! Metallsmaken i munnen har jag kvar och jag svettas också en hel del på morgonen. Mycket ovant! Barnen fryser och jag svettas- det brukar vara tvärtom. Men det kan jag ta:)

Nu ska Bruno och jag krypa upp i soffan och bara mysa. Regnet öser ner som som spön i backen och jag ser fram emot en stilla dag inomhus.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Åse 15 oktober, 2012 at 08:36

  Hurra! Vad du är bra!! Längtar efter er men vi ses ju snart! Vilken tur vi har! =)

  • Reply rebecca sofie 16 oktober, 2012 at 20:19

   <3 Ska bli supermysigt!!! Vi längtar också!

 • Reply Anna 15 oktober, 2012 at 15:37

  Åh så gott det ser ut! Trots regnet så tycker jag nästan att det är mysigt. Tända ljus… Hittade förresten 100%-iga stearinljus, blockljus, på Netto som var super för 15 pix. Apropå det vi snackade om sist! Kramen

  • Reply rebecca sofie 16 oktober, 2012 at 20:20

   Tack för tipset snäckan! Då får jag nog ta mig en sväng dit:))

 • Reply Mia Bark 16 oktober, 2012 at 19:49

  Ser verkligen jättegott ut. Älskar också grönsaker, plock och härliga italienska delikatesser. Själv kämpar jag ju med att reducera fibrer och få in mer kolhydrater eftersom min mage inte alls fungerar. Det är inte heller så lätt….
  Men du är duktig vännen….Kämpa på! Kram Mia

  • Reply rebecca sofie 17 oktober, 2012 at 05:01

   Tack Mia! Inte lätt det där med magen alltid. Hoppas att du hittar ett sätt som funkar för dig! Kram

  Leave a Reply