de där dagarna som kallas livet, livet i familjen, shopping, spanien

bästa kaffet för lata dagar

islatte

Jag är så glad att vi tog vår Nespressomaskin med oss till Spanien. Vi har en sådan maskin med mjölkskummare och på den går det att välja om man vill ha kall eller varm mjölk. Just dessa dagar när det är så otroligt varmt är favoriten islatte. När K var i Nespressobutiken sist så köpte han kapslar som var smaksatta med vanilj. Yummie! Med sånt gott kaffe behöver man inget snask till:)

De senaste dagarna har det varit otroligt varmt här nere men tydligen, om man ska tro på de som bott här länge, så brukar det vara cirka 8-10 grader varmare vid den här tiden. Jag är otroligt tacksam för att det inte är det:) Värme i all ära men med en bebis och för att man ska orka fungera så räcker det och blir över med 32-33 gradig värme. På kvällarna är det upp mot 27-28 och många har de kvällar varit som jag har gått i bikini ända till läggdags. När man har tillgång till sol hela dagarna har man inte den där smått paniska känslan som man har i Sverige ibland att man MÅSTE VARA UTE SÅ FORT DET ÄR FINT VÄDER. Vi stannar gärna inne mitt på dagarna när solen är som starkast och sedan på eftermiddagen drar vi oss till poolen och hänger där en stund.
ny-bikini6_2
Bikini och sollotion packas i stråväskan som jag har köpt på den lokala marknaden. Och sollotion det går det åt, det vill jag lova. Barnen smörjer jag med spf 50 flera gånger varje dag men detta till trots börjar de mer och mer likna små pepparkaksgubbar:) Själv använder jag mig av spf 30.
Nu väntar fem lediga dagar för mannen igen och i morgon kommer svärfar på besök. Han lämnar sin oas i Rom för att hälsa på oss här i vår lilla oas nära havet. Men det vet inte barnen om för han vill gärna komma och överraska:)

Hoppas att ni har en riktigt härlig söndag i solskenet! För visst är det väl underbart väder därhemma just nu??!!

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helena P Lekström 23 juli, 2013 at 12:34

  Halloj där nere i värmen! Det är såå kul att följa er på bloggen, har tipsat mamsen oxå – hon blev helt lyrisk! Såg att Giorgio skulle komma på besök – snälla – hälsa honom såå mycket! Har inte träffat honom på många år, men har ju så många fina minnen från när han varit här o hälsat på och de gånger jag bott hos dem i Rom när jag var tonåring.
  Ha det riktigt gott o hälsa alla, kramis kusinen Helena:-)

 • Reply pilotfrun 26 juli, 2013 at 21:22

  Hej Lena! Vad kul att ni har hittat hit:))) Giorgio hälsade tillbaka! Så mysigt att ha honom här. Det blir ju inte så ofta som barnen har möjlighet att träffa sin farfar så när de väl gör det så är det ju lite extra på alla plan.
  Hoppas allt är fint med er!
  Kram
  Rebecca

 • Leave a Reply