event

bloggevent på Skepparps vingård, del 1

Ja, det var väl värst vad jag är ute på baluns den här veckan. Malmö i torsdags och nu Kivik igår. Igår förmiddag satte jag mig alltså på tåget för att ta mig ner till Malmö och Savoy där bussen mot Kivik skulle avgå. Det var Emma  som stod som värd för ett event av sällan skådat slag. Vad de kan de här tjejerna alltså som fixar, donar och projekterar! Marica, Fnulan och jag satte oss längst bak i bussen som tre äventyrslystna tonåringar. Och visst blev det äventyr allt…..

fuffe2

Theo underhöll oss på den drygt 1h långa resan från Malmö till Kivik och Nino från mat med vänner som agerade sommelier på vår tur råkade servera Fnulans kameraväska med flaskjäst cider, istället för Fnulan bland annat.

fuffe1Det serverades förstås inte bara flasjäst cider utan även en nyttig sallad från Johan P fick kittla våra smaklökar inför den kommande vinprovningen.  Men den kom inte förrän till middagen så mellan busstur och middag väntade förstås en massa spännande saker.

fuffe3

Först ut var det den här mannen som hälsade oss välkomna när vi klev av bussen. Fuffe i egen hög person. Eller Bengt Åkesson som han heter. Det är han som äger och driver Skepparps vingård och det är sannerligen en ödmjuk man med en stor vision och en dröm. Som han lever just NU, 2010 bestämde han sig nämligen för att börja odla sitt eget vin mitt ute på Österlen och 2012 så gick den första skörden av stapeln. Numera framställs både vitt vin och rosé vin på Skepparps gård i Kivik, närodlat och formidabelt.

Men det vi fick avnjuta först var ju som nämnt ovan den flaskjästa cidern, tillverkad av äpplen från Skepparps egna ekologiska odling.

fuffe4

Jag är normalt sett inte någon ciderfantast då jag tycker att de mesta cider som finns att tillgå på Systembolaget är alldeles för söta, men denna påminner mer om den typiska brittiska cidern fast betydligt friskare och fräschare. Nåja, efter att Fuffe och hans ”side-kick” P-O hade berättat för oss om gården, munterhet och lite därtill så var det dags att bege sig utåt. Det var en kylslagen eftermiddag och regnet hängde i luften men vad gör väl det när humöret är på topp hos 35 bloggerskor/bloggare.

emmas1

[bild lånad från Emma]

Vi ombads hoppa upp på ett traktorsläp och ta på blindfolds vilket gjorde det hela ännu härligare.

emmas2

[bild lånad från Emma]

Det syns nog på oss att stämningen var på topp. Och här på traktorsläpet iklädd blindfold stiftade jag bekantskap med Milott som jag under kvällens gång gick i maskopi med under namnet Alexander Skäggjåp. Men mer om det senare…..

fuffe5

Och vi skumpade fram där på åkern och hade inte en susning var vi skulle eller vad som väntade. Men mer om det i nästa inlägg. Nu väntar tvätt och lite disk. Sånt där vardagligt ni vet. Extra nöjd är jag dock att jag trots gårdagens bravader lyckades ta mig runt på en 10km lång löptur under eftermiddagen idag.

Kram och på återseende!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anette 18 oktober, 2015 at 21:18

    Tufft jobb Nino verkar ha, en väldigt blek somalier…….

    • Reply Rebecca 18 oktober, 2015 at 21:51

      Haha, innan jag förstod din kommentar… Måste ha varit autokorrekt. Tack för upplysningen:)

    Leave a Reply