LCHF

Börjar må lite illa…..

…..jag har ätit alldeles för mycket av de där LCHF-snickersen:( Fy, fy, fy!!!!! Men i dag var en sån där dag, en dag då jag inte riktigt kunde hålla mig och jag fick ett (eller ett par för att vara ärlig) ryck och bara ville äta något gott. Just nu känns det som att jag kommer att kräkas för de är ju ganska mäktiga de där snickersen (recept finns i det förra inlägget).

Gick in på min fjärde vecka i dag och jag har verkligen fram tills idag skött mig helt exemplariskt. Jag har inte ätit något bröd, pasta, ris, socker etc. etc. och det har jag ju egentligen inte gjort i dag heller. Bara onödigt mycket av såna där ”tillåtna” godsaker. Vet inte riktigt vad jag ska skylla på, för lite och för dålig sömn, förkylning, nja finns nog inga bra ursäkter. Jag kunde liksom bara inte stå emot.

När jag pratade med Kristian tidigare och ville lätta mitt hjärta så sa han bara: ”men, skit i det för tusan det gör väl inget. Det får ju inte gå till överdrift det där. Det är väl bara sunt. Man måste ju ha något gott ibland och om du ska äta såhär resten av ditt liv så……” Han fick mig att känna mig lite bättre:)

Som sagt, inne på fjärde veckan och måste säga att jag har inte några svårigheter med att inte äta pasta, bröd, socker osv. Jag känner inte ens något sug av det. Tidigare var det jag som snaskade upp det som blev kvar av barnens lördagsgodispåsar och gömde en påse i skåpet som jag åt av under tiden jag lagade mat. Det ni! Fy, så äckligt tänker nog många:) Jag kunde också börja dagen med några godisbitar om det hade blivit något kvar från kvällen innan. Tyckte att det var en sån där härlig grej som man faktiskt fick lov att göra när man var vuxen (inte så att barnen såg det förstås) och fick bestämma själv. Men det är det definitivt slut med nu.

Vad gäller vågen så har det inte förändrat sig så mycket från förra veckan, ca -2,2 kg sen starten men jag känner att för min del så är det helt lönlöst att väga mig. Jag vägde lika mycket under en period förra sommaren då jag tränade mycket och var ute och sprang milen och kom i mina byxor med strl 26 waist. Det gör jag inte nu och kroppen ser inte likadan ut. Men detta är oviktigt för mig, jag känner att jag mår helt fantastiskt ändå. Det lär nog dröja innan jag kommer i mina vanliga brallor igen; magen behövde tydligen mer tid att återhämta sig och dra ihop sig denna gången. Vet inte om det beror på snittet eller om det bara är åldern som gör sitt till. Men jag känner definitivt av de där 2 kilona som har försvunnit på grund av att jag har ätit god och nyttig mat och inte rört godis eller kakor på tre veckor. Hade inte kunnat föreställa mig tidigare att jag skulle klara av att leva utan godis. Men shit vad jag är bra!

För er som inte har smakat så måste jag tipsa er om min nya favoritfrukost. Det är kanelomelett med kardemumma keso. I love!!!!

2 ägg
3 msk vispgrädde
massa kanel
stek och njut

blanda ihop några matskedar keso med kardemumma. Smask!!!
Min son frågade faktiskt mig i morse varför jag alltid åt så konstig frukost. Jag frågade honom vad han menade med konstig och då sa han att alla andra äter typ bröd, flingor och yoghurt men jag äter konstigt. Det ni! Det börjar redan på den nivån vad som är ”konstigt” och vad som är ”vanligt”.

Nu ska jag och min snickersproppade mage masa oss upp i duschen och inviga nya silverschampot som kom på posten i dag. Har beställt lite prylar från Look fantastic. Sov gott och kanske blir det så att ni också börjar dagen i morgon med en kanelomelett. OM det är så att någon har något förslag på någon annan god omelett så är jag jätteintresserad av att få ta del av det.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply sockervisp 23 oktober, 2012 at 09:00

  Bra kämpat med LCHF! Det är inte riktigt något för mig men så är vi ju alla olika som tur är. Och skönt att din man är så förståndig, det är ju inte hela världen att äta släppa kontrollen ibland!! Man måste ju faktiskt få sina frispel ibland… Ska definitivt testa omeletten, käkar nästan alltid också sån konstig frukost 😉

  • Reply rebecca sofie 23 oktober, 2012 at 20:42

   Tack:) ja, det var härligt att höra de orden från mannen. Kanelomeletten är definitivt värd att testas. Snart kommer fler recept på kaneltemat!

 • Reply Mia Bark 23 oktober, 2012 at 18:36

  Det är viktigt att hålla det på en bra nivå. Inte ge sig själv dåligt samvete. Du är för sjutton fantastisk som får ihop allt detta med barn coh bebbe och ensam hemma. Och äckligt är det då rakt inte – jag gör ju så ibland. Det gäller att skaffa sig en kontroll som man fixar och är nöjd med. Förövrigt känner ju Alba mig bättre än du nu ju så….
  Kram Mia

  • Reply rebecca sofie 23 oktober, 2012 at 20:39

   Tack Mia för lite moraliskt stöd! Ja, det är väl precis så det är. Måste hitta min nivå och min acceptans. Kändes bara lite knäppt igår…. Ja, Alba hon har sina idéer:)) Kram

   • Reply mariette77 23 oktober, 2012 at 21:03

    Den omeletten får det bli till frukost imorgon . Nu längtar jag ….
    Innan jag slutade med nattmackan så lockade aldrig frukosten , men nu är jag på rätt spår och att plocka lite här och där har passat mig perfekt .
    Snygg du är i din nya jacka , verkligen lyckat köp 🙂
    Blir alltid så inspirerad av dina recept och gör om dem lite så de passar mig och min mage som inte klarar av en ren lchf kost , men precis som du skriver så mår jag mycket bättre nu utan allt för mycket socker och nattmackan på det !
    Tack för all inspiration .
    Kram

    • Reply rebecca sofie 24 oktober, 2012 at 09:42

     Åh Mariette, vad glad jag blev av din kommentar!!! Läste den i morse och jag fick en så härlig känsla i magen. Tack! Ha en fin dag! Kram

 • Reply dianasdrommar 24 oktober, 2012 at 04:13

  Duktig du är, nu har några kilon smygit sig på igen..måste ta tag i det.Efter att jag passerade 40 strecket har jag mycket svårare att hålla vikten.Den där frukosten lät god kram Diana

  • Reply rebecca sofie 25 oktober, 2012 at 18:31

   Tack! Jag gör mitt bästa:) ibland funkar det bra och ibland såklart mindre bra. Ja, kanelomeletten är verkligen toppen bara mina barn som tycker den är lite ”konstig”:)

 • Reply Anna 25 oktober, 2012 at 08:37

  Hej!
  Började läsa din blogg via Åse och vill verkligen säga att den är jättemysig att läsa och du kommer med så bra LCHFtips 🙂 Jag provade förra veckan att göra äggmjölken och jag måste säga att jag var skeptisk, men efter att ha druckit den ett par dagar tycker jag den är så god i kaffet 🙂

  Min favoritomelett består av både kanel och lite ingefära, vilket jag tycker är så gott! Efter att ha ätit LCHF i ett år nu så är jag inne i en lite dipp med omelettfrukosten så nu blir det istället fjällfil och lchfmusli 🙂 o i helgen gjorde jag din musli som oxå är väldigt god!

  Ha en bra dag! Kram Anna

  • Reply rebecca sofie 25 oktober, 2012 at 18:34

   Vad kul! Vad glad jag blir:) välkommen hit!!! Ja, visst är det lite knasigt med den där äggmjölken men det är precis som du säger, efter några dagar tycker man den är god:)
   Kram Rebecca

 • Reply Tullan 29 oktober, 2012 at 11:37

  Hej! Krämig å god omelett höftar du till med ägg, grädde(40%), philadelphiaost, svartpeppar och salt. Nu ska jag testa din kanelvariant! :o)

  • Reply rebecca sofie 29 oktober, 2012 at 19:49

   Låter gott med philadelphia! Det ska jag absolut testa. Tack för tipset!

  Leave a Reply