frukost, recept

chiapudding med banan, vanilj och kanel

Något som är både gott och nyttigt är chiapudding. Pudding av chiafrön blir det om man lägger dem i blöt. Jag har provat några olika chiapuddingar, vissa bra andra inte riktigt lika bra. Den här som jag fick recept på häromdagen är definitivt en av de godare jag har smakat. Men sen tillhör ju  kanel och kardemumma mina favoritkryddor.

chiapudding1

Till 4 port behöver du:

2 dl kokosmjölk
2 dl mandelmjölk
1 dl chiafrön
1 banan
kanel, kardemumma och ekologiskt vaniljpulver efter tycke och smak

Mixa alltsammans och låt stå i kylskåp över natten så att fröna får tid på sig att svälla. Servera gärna med bär!

chiapudding3

Chiafrön innehåller en mängd nyttigheter såsom omega 3, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer. Chia innehåller dessutom sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner och stärker hår, hud och naglar.

chiapudding2

Jag åt min pudding med blåbär och kokoschips. Blåbär är fullproppade med antioxidanter och sägs skydda mot en rad olika sjukdomar och kokos innehåller en massa nyttigt fett.

chiapudding4

Brukar ni äta chiapudding?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Caroline Mixochmax 7 januari, 2016 at 20:19

    Det är verkligen supergott med chiapudding. På jobbet frågade de dock om jag åt grodyngel första gången de såg vad jag hade med mig 😉
    Gott är även att blanda chiafröna med kokosgrädde och ha i vaniljpulver och lite sötning. Toppa med passionsfrukt eller apelsin klyftor.

  • Reply Ekenäsliv 7 januari, 2016 at 21:23

    Jättegott och äter det som mellis på jobbet varje dag faktiskt 🙂
    Mår du lite bättre nu?
    Krya på dig!
    Kram Anna

    • Reply Rebecca 8 januari, 2016 at 06:32

      Ja, visst är det gott!! Idag mår jag tillräckligt bra för att åka till jobbet. Ingen feber men förkylningen håller i sig. Det är väl så det brukar vara:)
      Önskar dig en fin fredag!
      Kram

  • Reply Carro 11 januari, 2016 at 22:49

    Ja, åt det senast imorse till frukost. Jag blandar upp fröna med linfrön och en nypa havregryn. I övrigt gör jag nästan exakt som här i ditt recept.

  • Leave a Reply