hus och renovering, Inredning

colour is the new white

Denna veckas stora snackis i inredningssvängen har helt klart varit designsamarbetet mellan Frama och Jotun som resulterat i den djupa blå (gröna) kulören St Pauls blue. Duktiga Sarah Widman och hennes team har inrett en lägenhet åt Alvhem där just denna kulör står i fokus.

Sovrummet har fått en fondvägg i just denna färg. Supersnyggt att se på och speciellt tillsammans med läderdetaljer och ljust trä. Fast jag är min rosa trogen och vet med mig att jag inte trivs att sova i mörka kulörer. Vi hade en gång ett sovrum som gick i mörkt grönt. Det var verkligen superfint men jag upplevde det som lite för tungt och maskulint. Men som sagt, definitivt en fröjd för ögat.

Inte heller vardagsrummet är vitt utan där går väggarna i en sober gråbrunbeige nyans.

Kul att se att de har använt sig av mitt blivande skrivbord:) Det var skivan som var slut när vi besökte IKEA häromdagen men de skulle ha fått in den i morgon igen. Jag vill nämligen ha en ”thin” skiva så att det matchar övriga skivor här i vårt casa.

Duktiga Ulrika – seventeendoors  som varje vecka skriver sin Sunday Column har skrivit en intressant krönika om ämnet denna söndag!

Jag kommer ihåg en kul grej…..min första bok om inredning (tror jag beställde den från Jultidningar) som jag köpte när jag var typ 19 hette ”Inred med färg”. Med inspiration från den målades väggarna hemma i flickrummet blå (och dessförinnan orangea) och min söta pappa stod till och med och rollade taket blått så att jag kunde göra schablonstjärnor i gult. För något år sedan hittade jag den där boken i bokhyllan hemma hos mamma och pappa och kollade igenom den med avsmak. Hur kunde man tänka så där på 90-talet med all färg när allt liksom gjorde sig så mycket bättre i vitt, tänkte jag då. Men nu, nu är vi liksom där igen. Känns som att allt går i cykler, inte sant?

Och som det inte vore nog med färg i inredningsvärlden så har ju hela världen gått bananas och blivit totalt färggalna på grund av the dress.

Det var förresten kul att höra att ni vill se fler före-och efter bilder här på bloggen! Då ska jag börja jobba på det framöver så fler bilder är att vänta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Camilla 2 mars, 2015 at 20:57

  God kväll! Hade IKEA fått in varorna som du åkte för att handla idag? Och tack jag hade en bra arbetsdag på det blå/gula huset igår:) tyvärr jobbar jag inte på ditt varuhus så jag kunde inte ge dig information om inleveranserna.
  Men du kan ju alltid kolla IKEAs hemsida för att se om varor finns i just ditt varuhus så att du slipper åka i onödan…

  Ser fram emot bilder på dina i köp, alltid roligt och inspirerande.

  Mvh Camilla

  • Reply rebecca 3 mars, 2015 at 22:39

   Hej Camilla, jo nu hade de alla varor inne till vår stora lycka! Kändes så kul att skruva ihop TV-bänken igår:)) och det är helt rätt att man så klart ska kolla om prylarna är inne…. Måste göra det nästa gång för man blir ju så besviken!

  Leave a Reply