blommor, trädgård

crush på rudbeckia

Det dystra vädret till trots så har trädgårdsintresset åter vaknat till liv hos mig. Det är lätt att glömma bort trädgården när man är fullt upptagen med allt som måste hinnas med och fixas inomhus. Nu när vi börjar närma oss juni, då vi har stora planer för baksidan så är det hög tid att ta tag i blommor, växter etc. I juni ska vi nämligen påbörja vårt efterlängtade altanbygge. Vi rev ju en liten utbyggnad på huset där vi planerade att ha en glasveranda. Själva verandan får vänta lite, och i första taget får det bli en gjuten altan.

11259789_1600478423533158_513934358_n

I vår trädgård finns en rabatt (STOOOR) som en naturlig avdelning. Dock är den lite eftersatt och i stort behov av TLC och det kommer den att få. Den kommer också att få sällskap av rudbeckia som jag förälskade mig i förra sommaren. Bilden ovan tog jag förra sommaren utanför cafét Mandeltårtan i Ronneby.

På pinterest hittade jag lite annan vacker inspiration.

rudbeckia1

 

rudbeckia2

Så vacker tillsammans med lila och andra rosa blommor samt lite gröna bladverk. I rabatten finns redan en hel del blommor, samt massivs med daggkåpor som jag ganska nyss upptäckt charmen med. Jag har aldrig tidigare haft dem i trädgården och förra sommaren när vi höll på att renovera och åkte fram och tillbaka mellan vårt hus och stugan som vi hyrde så brukade jag njuta av att titta på daggen som låg samlad på dessa blad under tidiga morgnar.

daggkåpa    Bild  2, 3 och 4 via pinterest.

Hur är det med er? Tycker ni om att fixa i trädgården?

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ekenäsliv 18 maj, 2015 at 20:07

  Jag äääälskar blommor och har nog helt plötsligt blivit lite trädgårdsnörd 😉
  Man vill ju ha fint även där 🙂
  Vi anlägger en köksträdgård just nu och så just det, vi bygger ju ut entrén med;-)
  Varför vara sysslolös, ha ha ha… Känns det igen? 😉
  Kram Anna

 • Reply Mian på Finaste mattan 18 maj, 2015 at 20:12

  Det enda man har i huvudet just nu… : )

 • Reply bia 19 maj, 2015 at 14:16

  Jag gillar att fixa i trädgården med både blommor och möbler och diverse saker…håller på i ett….sen är det så härligt att sätta sej ner och njuta…kanske med ett glas rosé ;))…ååhh vad jag längtar efter värme och torpet nu;)
  idag har jag äntligen satt ut trädgårds möblerna här i stan….få se om man snart kan sitta där också….här blåser det och ingen värme att tala om heller ;(….hoppas du har det bra!
  Kram

 • Reply Mallansvardag 22 maj, 2015 at 18:01

  Vi har inte så mycket till trädgård (vi bor i radhus) och inte en enda rabatt men jag älskar att fixa med mina krukor istället. Har massor av krukor som jag fyller varenda sommar med både grönt och blommande blommor.
  Om vädret tillåter blir det nog en massa fix ute i morgon. Kan inte fatta att det redan är den 22:a maj, måste vara det kalla vädret som gör att man fortfarande tror att det är vår.
  Önskar dig en härlig helg.
  Kram Malin

 • Leave a Reply