de där dagarna som kallas livet

det kom en bil…

med dyrbar last i form av fina vänner och efterlängtade saker. Och det var inte vilken bil som helst. Det var vår Volkswagen Sharan  som vännerna hade kört ner med genom hela Europa.  De tog tillfället i akt att göra en riktig bilsemester i Europa på vägen ner hit och stannade till på ställen som både Dusseldorf, Provence och Barcelona för att nämna några. De fick några fina dagar här nere hos oss och i går eftermiddag tog de flyget tillbaka till Sverige och Skåne. När de var här promenerade vi upp till Castillo Sohail (en stor mäktig borg) som ligger ganska nära vårt hus, gjorde en kort strandvisit, återbesökte La Farola och hängde vid poolen.

snäckor

besök1

Dessvärre drabbades ”mamman” i familjen av halsfluss några dagar in på visiten och blev riktigt dålig med hög feber. Tur i oturen då att man här i Spanien bara helt sonika kan gå in på Apoteket och köpa en penicillinkur, utan recept.

I vår bil låg förutom en massa skor och underbart doftande ljus även vår kaffemaskin och barnens Playstation 3. Så nu de senaste dagarna så har mannen och jag avnjutit gokaffe och barnen har spelat Skylanders. Mycket gott går att säga om Spanien och mat och dryck men kaffet här är inget jag höjer till skyarna så vi har sippat vårt nespresso med andakt:)
besök4

Och ja, ni ser inte i syne…….här i Spanien har man inte porslinsblommor i kruka. Man har dem som klätterväxter:) Vackert, eller hur?!

besök6
I går när mannen skjutsade våra vänner till flyget passade han på att slinka inom Nespresso-butiken i Málaga och köpa på sig lite kaffe. Inte mindre än 200 kapslar i olika färger blev det så nu räcker det nog ett tag.
besök5

Som ni ser så kom också min favoritmugg med ner i bilen så nu känner jag mig liiiite mer som hemma.

I dag har vi ”slappeförmiddag” här i vårt casa och strosar runt i myskläder. Hur resten av dagen ser ut har vi ännu inte bestämt, kanske blir det att vi tar en runda ut till poolen. Vi laddar också för midsommar som vi i morgon kommer att fira tillsammans med Jessica och hennes familj och därefter möta upp ett helt gäng med svenskar på en strand i Torreblanca. Kan tänka mig att det blir lite olikt det midsommarfirande som vi är vana vid.

Hur är vädret där hemma?

Kram
Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jess 20 juni, 2013 at 08:40

  Ska reka restaurang ikväll. Kram vännen, hörs senare <3

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Black killer kills..the skin ?

 • Reply Helena 22 juni, 2013 at 09:29

  Följer din blogg efter att ha hittat den på min barndoms väninnas Jessicas blogg 🙂
  Många fina bilder och vad härligt med nytt liv i Spanien! Glöm inte besöka den fina Nespresso butiken i Malaga, där även en fin Uno de 50 smyckesbutik ligger på hörnan! Fast det kanske Jessica redan hunnit visa dig 🙂

  Ha det så fint!

  /Helena

  • Reply pilotfrun 22 juni, 2013 at 21:08

   Hej Helena! Tackar så hjärtligt för dina värmande ord! Det är himla härligt att få möjligheten att prova på något annat under en tid. Bara det att vakna upp till sol och värme flera veckor på raken är ju i en klass för sig.
   Nja, Nespressobutiken har i varje fall mannen besökt men den där smyckesbutiken på hörnan har jag inte hört talas om förut. Det får nog bli ett besök dit framöver:)
   /Rebecca

  Leave a Reply