allt som är vackert, familj, hus och renovering, Inredning, kyckling, recept

dille på blue cheese

Ända sedan vi var på Badkrukan i Båstad förra veckan tillsammans med våra goda vänner Johanna och Michele så har jag suktat efter blue cheese. När vi var där så åt vi nämligen en helt fantastiskt god kycklingsallad med just blue cheese dressing.

Coops hemsida hittade jag denna läskande burgaren med blue cheese dressing som jag ska prova nästa gång jag gör burgare. För visst bidrar väl ändå det här vädret till att man vill grilla och äta just hamburgare och plock?!

Blue cheese dressing:

  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl finsmulad ädelost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Om ni har något annat smarrigt recept på blue cheese dressing som funkar till både sallad och dylikt får ni gärna dela med er!!! 

    Salladen vi åt på badkrukan som gav mersmak…..
    Michele och jag……

    Förutom att Michele är en av min mans absolut äldsta och bästa vänner så är han också världens bästa plattläggare och han är ovärderlig att ha till hands när vi renoverar huset.  Tillsammans med sin pappa Domenico så driver han företaget Ital Sten som är baserat i Munka Ljungby, men vars marknadsområde sträcker sig över större delen av Skåne.

    Under tiden som vi satt och åt och snackade så fixade snälla Lasse, som driver Badkrukan, flytvästar åt de stora killarna så att de kunde kila ner och ”fiska” krabbor.

    Och strax innan vi åkte hem, vyn över stranden i Båstad…….inte mycket som kan mäta sig med denna!

     

     

     

    Previous Post Next Post

    You Might Also Like

    4 Comments

  • Reply Ekenäsliv 22 juli, 2014 at 23:02

    Å va gott!!
    O visst är det gott att ha fina vänner som även är kunniga och som man litar på när man ska renovera.
    Skööönt också att ni nu måt bra igen, jag har inte hunnit läsa så mycket bloggar på sistone.
    Sköt om dig!
    Kram Anna

  • Reply Hanna 23 juli, 2014 at 10:29

    Det låter riktigt gott!

  • Reply lotta 23 juli, 2014 at 17:42

    och inte bara det, han är banne i mig sig lik också, 20 år senare…

  • Reply happyvardag 23 juli, 2014 at 22:39

    Jag brukar göra min dressing på turkisk youghurt istället, vitlöksklyfta ädelost eller fetaost samt ett stänk Cayenne och några drag med svartpepparkvarnen. Mums!
    Kram mia
    http://happyvardag.se/2014/07/23/catch-up/

  • Leave a Reply