allt som är vackert, Inredning, kök, småprylar

diskbänksstilleben och dunderförkyld mini

Ja, föregående natt går inte till historien som årtiondets bästa direkt. En liten dunderförkyld bebis började vakna redan igår kväll vid 23-tiden och fortsatte sedan att sova oroligt natten igenom. Att vi sedan fick sällskap i sängen av dottern runt midnatt gjorde inte saken lättare. En stund senare när jag vaknade upp (vilket jag gjorde ungefär en gång i halvtimmen) låg mannen inne i dotterns rum och sonen (den stora) låg jämte mig. Vid 4-snåret låg vi sedan alla FEM i vår säng! Helgalet och då höll jag verkligen på att få ett bryt. Men från klockan 05.17-06.30 fick jag varje fall en timmes sömn, ihållande…… Håller tummarna för att kommande natt blir lite bättre.

Tycker ni precis som jag att diska är en riktigt tråkig syssla? För att göra det lite roligare så har jag piffat upp min diskbänk med lite olika stilleben. Så att man i alla fall kan vila ögonen på något snyggt under tiden man utför tråkgörat.

Det man ska tänka på när man det gäller små inredningsgrejer och stilleben är att det i många fall är mycket snyggare om man samlar ihop flera prylar på ett och samma ställe istället för att sprida ut dem på olika ställen. På min lilla bricka har jag  fyra olika saker i olika höjder. För det är nämligen en annan sak man kan tänka på,  att variera höjden på sakerna så att det blir en tilltalande komposition.

Jag har en hel del samlingar med stillenben runt om i huset. En del är samlade på brickor, andra är det inte. Här på köksbänken har jag en liten bricka med mestadels glas men  jag har även valt att blanda in lite trä för att balansera upp det hela och göra det lite mjukare. Och visst är de snygga, de ”nygamla” diskborstarna?

Jag berättade ju häromdagen att vi varit på loppis och fyndat, dottern och jag. Och detta måste man väl ändå kalla för fynd, en marmorbricka för 25 spänn. Jag har sett att de säljs lite varstans nuförtiden, men då går de ofta på runt tusenlappen. Riktigt dyra grejer att köpa nya med andra ord. Så mitt tips till er är att bege er till en loppis eller second-hand affär och leta efter marmorbrickor. Supernsygga att ställa favoritoljor och dylikt på (och nej, jag får inga pengar från cocosa; den burken råkade bara vara närmst i bild:).

Nu ska jag bära upp snorig mini som har somnat  här på soffan bredvid mig. Sen är det bara att hålla tummarna för att den här natten inte under några omständigheter blir som den förra.

SLEEP TIGHT AND DONT LET THE BED BUGS BITE! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply jess 28 januari, 2013 at 20:46

  Vaaaackert!! Kommer du ner och fixar till mitt hus ( om jag köper nytt dvs) :-)) kram jess

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Lillan & Astrid Lindgren

  • Reply pilotfrun 29 januari, 2013 at 07:13

   Klart jag gör!!! Det roligaste jag vet:)
   Kram

 • Reply Stoffisen 28 januari, 2013 at 22:21

  Ja du. Jag har sagt det förr och säger det igen (härmar Jess) Vackert!!
  Du är så välkommen till min lilla City-etta och inreda. Jag bjuder på kaffe och semla 😀

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 29 januari, 2013 at 07:14

   Då hojtar jag till nästa gång jag befinner mig i city så vi kan ta kaffe och semla:)
   Kram!

 • Reply Louise 28 januari, 2013 at 22:37

  Så fint, som vanligt! Är ni kvar i landet när vi kommer hem får du hjälpa mig inreda 😉
  Hoppas mini sovit ut.

  • Reply pilotfrun 29 januari, 2013 at 07:16

   Det gör jag så gärna Louise fast du är ju himla duktig själv! Lite bättre sömn i natt tack och lov men en del härjande….. Har en liten kille som hemskt gärna vill skypa. Tar det på mejlen!

  Leave a Reply