DIY/crafts, resor

Dödscoola lyktor och lite bus på det

Det blev en heldag ute hos Anna och barnen ute på näset i går. Vi pysslade och bakade och hade så hiiiimla mysigt. Kanske lite jobbigt för barnen när man har mammor som helst vill pyssla själva:) När det hade kliat i fingrarna på Anna och mig tillräckligt länge så satte vi på Askungen åt barnen så att vi kunde dyka ner i pysslet. Jag gjorde två lyktor……

20121101-081256.jpg

För att göra dessa lyktor behöver man urdiskade glasburkar, ståltråd, lim och en fin bild. Dessa häftiga bilderna hittade jag på graphic fairy

20121101-082213.jpg

Gör såhär:
1) klipp ut bilden
2) limma den på burken och ta på lite. glitterlim
3) knyt ståltråden runt burkens hals och dra upp så att det blir ett litet hänge. Fäst ståltråden på bägge sidor.
4) spraya burken med blankt spraylack så håller den bättre och kommer också att tåla väta. Klart!!!

Förutom lyktorna gjordes det också Pumpalyktor (denna gången gjorde jag en arg;) och läskiga muffins.

20121101-082358.jpg

Eftersom jag inte äter sött så kan jag inte uttala mig om smaken på muffinsen men enligt Anna så var de fantastiskt goda. Vi bakade vanliga vaniljmuffins och gjorde två olika toppings. Den vita bestod av enbart florsocker och vatten och till den orangea blandade vi 2dl florsocker, 50g smör (rumstempererat) med 200g philadelphiaost. För att få den härliga färgen så blandade vi röd och gul karamellfärg. Som grädde på moset smälte vi mörk choklad, ringlade det på toppen och använde en tandpetare för att få till nätet. Slutligen satte vi en lakritsspindel eller en marshmallow på toppen. Superkul! Ett tips, Willys har spindelgodis i sitt egna märke Eldorado:)

Dagen avslutades så klart med en trick or treat runda……

20121101-083130.jpg

När vi lämnade näset vid kvällningen var både Anna och jag fascinerade över hur mycket vi hade hunnit! Men det var så kul och så mysigt och barnen älskade det. Någon som har något annat bra tips på pyssel?

I dag ska vi nog bara slappa barnen och jag. Fjärde veckan jag är själv med barnen nu och tålamod och energi tryter lite. Underbart att ha barnen hemma under lovet men det är inte många minuter man får för sig själv….
Ha en härlig torsdag därute!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 1 november, 2012 at 15:49

    Vad mysigt det var! Happy Halloween!!! Kram på dig. Anna

  • Leave a Reply