trädgård

Egen härd är guld värd

Sitter uppkrupen i soffan med tända ljus och har just intagit min smoothie, proppad med en massa nyttigheter. Jag filurar lite på vad för godsaker vi ska använda alla äpplen som vi har plockat till. Kanske någon som kan tipsa om någon god kaka eller annat? Behöver all inspiration jag kan få i nuläget.

applen2

Jag fick låna en jättesmidig äppelplockare från våra grannar och kunde således få ner de finaste äpplena som, hör och häpna, växte på en gren på ett dött träd som tydligen har reinkarnerat sig. Mycket skumt men  samtidigt väldigt fascinerande.

applen1

Den fina korgen fick jag på ett event som jag var på häromåret, en skördefest ute på Djurgården och den gjorde sig perfekt för just detta ändnål. Nästan så att det känns som att den har stått nere i källarn och bara väntat på att få bli fylld med äpplen.

Men som sagt, hit me med era bästa äppelrecept så jag hittar min inspiration igen.

Kram ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Linda 28 september, 2016 at 17:44

    Förutom paj, mos, kräm och torkade äppelringar brukar jag göra en supersmarrig efterrätt med stekta äpplen i en sorts vaniljkolasås. Googla på Emmas kolapäron eller gå in på Matplatsen och sök. Jag byter bara päronen i receptet mot äpplen, väldigt gott med vaniljglass till!

    • Reply Rebecca 1 oktober, 2016 at 10:30

      Låter väldigt gott! Måste prövas:) Kram

    Leave a Reply