allt som är vackert, Inredning, shopping

en blottad fasad

God kväll! Lite sliten här efter en lång dag med många utvecklingssamtal. Så skönt att komma hem, öppna dörren och känna doften av mat och mys slå emot en när man öppnar ytterdörren. Det händer inte särkilt ofta här så när det väl händer är det extra välkommet. Och idag när jag har jobbat så försvann lasset utanför vårt hus och det var knappt att jag kände igen det. Det kändes liksom lite naket.

huset

Fasaden har ju varit klädd med blåregn, rosbuskar och tujjor som har blockat insyn. Men nu stod det där lite tomt och naket och jag kände inte riktigt igen det. Men det är ju så vackert! Det var den här fasaden och det gedigna bygget den vilar på som vi föll för när vi köpte det. Det är väl dags att skaffa gardiner antar jag:)

ljusstake

[keramikfat från Tine K, Hedentorps plantskola⎪glaskål på fot, Iittala⎥ Karlskronalykta från Karlskrona Lampfabrik⎥oljelampa Koholmen från Karlskrona Lampfabrik⎥ liten träfågel Love Warriors, Hedentorps plantskola]

I höstmörkret tänder vi ljus flitigt här hemma och jag blandar mina nya stakar med mina gamla. Den urtjusiga oljelampan Koholmen från Karlskorna Lampfabrik lånade jag inför en fotografering jag gjorde och den är än sötare i verkligheten än vad den är på bild. Den finns dessutom i en rad andra färger bland annat grön och rosa. Riktigt fina! Och jag tänkte att jag skulle ta hål på myten om att oljelampor är meckiga. De är inte det minsta jobbiga att ha att göra med och inte svårare att tända med än ett stearinljus. Känslan de ger ifrån sig är någonting alldeles särskilt. Den fina ljuslyktan som har namnet Karlskronalykta kommer från farmor och farfars hem och de hade ett antal sådana som vi barnbarn fick ärva. Hemma i staun är denna vanligt förekommande och hos farmor och farfar tändes den till högtider och kalas. Här hemma tänds den mest hela tiden.

Nu inväntar vi ett nytt avsnitt av Homeland med spänning och medan jag gör det så ska jag även passa på att ”klicka” hem ett par nya skor som jag har spanat på under en tid. För om jag nu ska på något tjusigt vinprovningsevent på lördag så måste jag ju ha något snajsigt på fötterna.  Och helt ärligt så har jag drömt om dessa skor under en längre tid….

acne pistols

Ha en skön kväll!

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ekenäsliv 13 oktober, 2015 at 05:23

  Så vackert hus ni har!!
  Å de lamporna påminner mig om min barndom med, då jag kommer från Blekinge 🙂

  A, va kul!! Misstänker att det är Fuffes event du ska på? Me toooooo 🙂
  Skor har jag check på, men vad ska man ha på sig???
  Kul att ses!
  Kram Anna

 • Reply Tess 13 oktober, 2015 at 19:11

  Fantastiskt fint hus!! Wow!!
  Skönt att få det dränerat, kan jag tänka mig 🙂
  Sen kan du säkert göra det fint med växtlighet igen 🙂

 • Reply Ljuva Magnolia 14 oktober, 2015 at 21:49

  Nä men åh, ska du på Fuffes, jag mä juuu!!
  Åh vad det ska bli kul att träffa dig!! Och alla andra godingar 🙂

  Älskar pistolerna, har varianten med platt tå (heter den modellen något annat kanske?), hur som, Acne gör bra grejer!

  Natti natti snygging, och du, älskar ert hus..
  Kram Catta

 • Leave a Reply