de där dagarna som kallas livet

En doft av jul

Luften gick ur mig. Inspirationen likaså. Jag hade så mycket på gång och så mycket jag ville visa. Sen kom fredagen och de fasansfulla terrordåden och luften gick ur mig totalt. Jag scrollade igenom flödena på fredagsnatten innan jag gick och lade mig efter en fantastisk middag med goda vänner och där och då gick det upp för mig att Paris aldrig mer skulle komma att bli vad det en gång varit. Efter den obehagliga och obegripliga händelsen som inträffade för tio månader sedan så var Paris återigen måltavla för ett terrorattentat. Och på lördagen vaknade vi upp till bilder som vi sällan skådat i Europa tidigare. Då kändes det liksom inte så motiverat att skriva. Inte om någonting. Själv sov jag dessutom oroligt hela helgen, drömde mardrömmar och tankarna gick kors och tvärs. Men vi måste ju någonstans försöka gå vidare, hitta de där sakerna som vi tycker så mycket om och göra sådant som vi mår bra av trots all ovisshet som vilar över oss.

Förra veckan gjorde vi en sådan sak tillsammans med familjen. Vi åkte till Hedentorps plantskola och arrangemanget ”En doft av jul” som fick oss att känna en försmak av vad som komma skall.

endoftavjul4

Här hade Liv med personal fullt butiken så den fullkomligt svämmade över av finheter, julgranar, ris och en massa, massa ljus och andra stämningshöjare.

endoftavjul2

endoftjul3

endoftjul1

Vi hann komma precis innan mörkret sänkte sig med sin tunga slöja. Ute på gården eldades det och Liv bjöd på varm äpplemust som föll barnen i smaken.

En-doft-av-jul

Själv blev jag förtjust i de fina lanternorna från PB home vilka påminner lite om Ay illuminate men med en betydligt snällare prislapp.

Nu är jag mer än sugen på att sätta upp stjärnor och stakar och har sett lite runt om i husen att vissa har börjat ”fuska”:) Och med detta mörker så behövs ju verkligen allt ljus vi kan få. Slingor i träd och i buskar och en massa fina lampor i fönstren som lyser upp så vackert. Sedan dröjer det ju faktiskt inte så länge innan det är första advent…….

Kram och var rädda om varandra! ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply