allt som är vackert, belysning, de där dagarna som kallas livet, fotografering, Inredning

en liten stund

på morgonen får jag ibland sitta och äta min frukost helt för mig själv. Innan resten av huset har vaknat. Det känns lyxigt!

omelett

Det händer inte så jätteofta nuförtiden men då det gör det så passar jag på att njuta. Av tystnaden. Av kaffet. Av maten. Av alla de fina sakerna som finns omkring mig.
rosor-och-lampa-2

rosor-och-lampa1

Jag är ju svag för sånt som är vackert. Hur katten ska jag klara mig utan min lilla samling av saker? Det blir en utmaning vill jag lova! Allt det fina ska packas ner i lådor och köras iväg till något magasin eller garage där ingen kan se det. För att sedan packas upp igen med längtan i hjärtat.  Och hur ska jag klara mig utan mina vänner som jag skattar så högt? Jag hade helst av allt bara velat bunta ihop dem och packa ner dom i min resväska och packa upp dem när vi är på plats. Många små funderingar som kommer över en när man sitter ensam vid bordet med en kopp kaffe. Barnen är mest intresserade av att veta om huset därnere kommer att ha pool. Och om man kan gå i kortärmat på vintern. Härliga ungar! Nu har de fått varsin skolkatalog från sin nya skola så att de kan sitta och bekanta sig med sina blivande klasskamrater.
rosor
Blommor finns det ju gott om i Spanien. Jag såg en massa fina nu när vi var där på besök. Det var till och med så att många blommor som bara finns här på sommaren skymtades där redan nu. Men så var det ju så att man såg ända ner till Afrika bortom horisonten. Det är varmt där i Spanien! Ett helt annat klimat, både mentalt och temperaturmässigt. Till dotterns stora förtjusning så finns där träd som det växer clementiner på i parkerna. Jag lovade hennes bildbevis och hon hoppade jämfota av lycka när hon fick se mina bilder.

clementines

Hon kommer att trivas där nere. Inga tvivel vad gäller den saken! Den damen kan proppa hela magen full med clementiner. Underbart!
clementine-close-up

Nej, mina vänner, nu är det dags att fånga denna dagen och kanske att jag får något litet andningshål till under dagen. Gårdagen var minst sagt hektisk. När mannen åker bort, vilket han gjorde tidigt i går morse så känner jag mig ibland som att jag hade behövt dela mig i bitar för att räcka till. Särskilt då alla barnens aktiviteter ligger på helgerna. Gårdagen spenderades därmed i ishallen och i ridhuset, däremellan lite amning samt hämtning av lekkompis till sonen och lämning av dottern hos kompis. Jag beundrar de som är ensamstående och känner mig ibland som att jag är det. En periodare. Så är det att vara gift med en pilot.

Skön söndag till er alla härliga människor som tittar in här och förgyller min dag med era små spår!

Kram
Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Jess 10 mars, 2013 at 10:18

  Här är verkligen underbart. Vill inte vara sabotör men all frukt som växer runt om i Spanien går inte att äta. Det finns ”prydnadsfrukt ” för att göra staden mysigare och sen finns det ”ätafrukt”. Kramis Jess

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:46

   Partypooper;) Det kan jag inte säga till dottern:) Men kan ju tänka mig att det är så. Ja, nu längtar jag ordentligt mycket. Hade gärna hoppat över packningsgrejen och åkt direkt!
   Kram

 • Reply LIFESTYLE by Sessan 10 mars, 2013 at 10:36

  Jag förstår absolut det där med att packa allt & magasinera. När vi flyttade hit där vi bor nu, gjorde vi ju det. Vi mellan bodde i ett halvt år med hela vårt hem på ett magasin. Vet inte om du läste hos mig under den perioden?? Oavsett, sista två månader var det en del irritation & abstinens…..

  Men du alltså, ni kommer få det så BRA!! Känner hur jag önskar du kunde packa ner min lilla familj också 😛 Love Spanien

  Ha en fin vecka kära du

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:47

   Nej, tyvärr. Jag är ju ganska ny i bloggvärlden. Kan tänka mig att det blir drygt och irriterande att inte ha tillgång till ”sitt”. Ja, jag tror faktiskt att vi kommer att få det bra nu. Det känns så i magen. Och du ska ju komma och hälsa på:)
   Kram

 • Reply Hovdamen 10 mars, 2013 at 11:19

  Jag förstår att du kommer att sakna dina saker, så mycket fint som du har men det måste vara helt ljuvligt att få flytta söderut ett tag. Jag är avundsjuk:-)

  Ha en bra söndag o stressa inte ihjäl dig!

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:49

   Tack! Den var rätt härlig. Fick hjälp av goda vänner och grannar som skjutsade sonen till sina aktiviteter. Ja, nu börjar jag bli riktigt förväntansfull inför flytten. Det kommer att bli ett äventyr för familjen.
   Kram och ha det så bra!

 • Reply bia 10 mars, 2013 at 13:04

  Härliga bilder du visar!
  Härligt med clementiner i parkerna…me like!! Hur gammal är din dotter?
  Det verkar så spännande att flytta till Spanien…
  Ha en en fin söndag!!
  Kram från bia

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:50

   Ja, det var verkligen supermysigt med clementinträden. Min dotter är 6 år och fruktälskare (och då helst clementiner) av stora mått.
   Kram

 • Reply Ninnie 10 mars, 2013 at 14:28

  Visst är det lyxigt med egentid på morgonen!:)

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:52

   Heeelt underbart! Önskar att det kunde hända lite oftare faktiskt men, men med morgonpigga barn så gäller det att njuta lite extra när tillfällena ges:)

 • Reply Happyvardag 10 mars, 2013 at 16:57

  Det är väl så att man sällan får allt på ett och samma ställe, tyvärr. Ni kommer att älska vissa saker och sakna andra – that´s life! Häftigt att barnen är på. Tror att mina grabbar cokså hade gillat den livsstilen. Kram Mia

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:55

   Precis Mia, huvudet på spiken. That s life! Men jag har också landat i det att jag tror att det kommer att bli toppen.
   Kram fina du!

 • Reply Tina 10 mars, 2013 at 17:18

  Vilket äventyr ni skall ut på. Härligt att barnen är på. Visst är det skönt med den där stunden för sig själv på morgonen, älskar det. Ser att vi gillar samma frukost, omelett, men sen måste jag ha kaffe oxå, annars blir jag inte människa på hela dagen. Ha en bra start på veckan fina Rebecca. Kramisar Tina

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 11:53

   Jag klarar mig inte heller utan kaffe. Det kom bara inte med på bilden:) Jag måste ha kaffe för att vakna. Allrahelst om lilleman har härjat runt:)
   Ha det bäst!
   Kram

 • Reply Fridamittilivet 11 mars, 2013 at 07:27

  Oj, så spännande med en flytt till Spanien, låter underbart! Men jag förstår de delade känslorna i att lämna allt, familj, vänner, hus mm. Vi packade ihop oss i höstas & flyttade från Göteborg till Oslo. Inte lika långt som till Spanien men ändå!:) Vi saknar vänner & familj i Sverige men har inte ångrat oss en enda sekund! Lycka till!

  • Reply pilotfrun 11 mars, 2013 at 12:18

   Oj, det låter som att ni har gjort en resa ni med! Och jag tror inte att det är avståndet som är det stora utan det är att bryta upp och lämna tryggheten för att finna den åter på annan plats.
   Kram

 • Reply åse 15 mars, 2013 at 12:05

  Åh ni kommer få det såååååå bra men det är ju ett stort steg och många funderingar!!!
  Kul att se att dina fotoskills utvecklas! hihi =))

  PUSS PUSS!!!!

 • Leave a Reply