de där dagarna som kallas livet

en sorgens dag

Ikväll har jag suttit med mina barn en lång stund och pratat om vad som hände i Trollhättan i förmiddags. Mina barn är 9 och 10 år gamla och de har idag fått veta att barn har blivit knivhuggna och mördade. Det som hänt är så overkligt och fasansfullt och svårt för dem att ta in, för mig att ta in, och förmodligen för majoriteten av den svenska befolkningen. Men för dem blir det ännu mer obehagligt då dessa dåd utfördes på en plats som de kan förlika sig med. En plats som de går till nästintill varje dag. En plats där de känner sig trygga.

Oskyldiga människor kommer till skada på den plats som man tror är trygg och säker, nämligen skolan. I fall som dessa så undrar man vart mänskligheten är på väg.

 

sorg

Psykologen Malin Alfvén ger idag råd om hur man kan prata med sitt barn. Artikeln hittar ni här Jag valde att prata med mina barn om det inträffade eftersom jag anser att det är bättre att vi kan diskutera och prata om det som hänt och ventilera känslor här hemma istället för att mötas av det i morgon på skolan. Det kommer inte att undgå dem, och det är inget som vi kan skydda dem från även om jag ber till gud att så skulle vara fallet.

Ikväll tänder vi ljus för offren i Trollhättan och jag läste extra länge för mina barn. Tacksam över att de finns till.

Var rädda om varandra ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply happyvardag 22 oktober, 2015 at 20:50

  Vi har också pratat och kramats och tänt ljus här hemma. Fruktansvärt……
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/10/22/oro-avsmak-och-sorg/

 • Reply Suss 22 oktober, 2015 at 23:21

  Hemskt det som hänt, bättre att prata med barnen om det. Kram

 • Leave a Reply