de där dagarna som kallas livet, event

Ett händelserikt dygn på Österlen

Det har varit ett minst sagt intensivt dygn på Österlen. Det har varit så otroligt kul, tiden har bara rusat iväg och Linda och jag tittade faktiskt på varandra i taxin som skulle ta oss till Malmö och kände lite som att det var ju nyss vi kom. Och det om något är ju fint betyg.

Det första vi gjorde igår, efter att ha checkat in och fått lite eftermiddagsfika på vackra Karlaby Kro, var att åka ut på de strålande gula rapsfälten. Energigivande som bara den! Bara gult, gult gult så långt ögat når.

karlabykro1

 

Äntligen dejt med min efterlängtade soulmate Marica. Denna kloka, vackra och jordnära kvinna vars väg korsade min förra hösten. OM det är något som är coolt så är det att få nya nära vänner i vuxen ålder.

karlabykro6

 

Och där bland raps, taxibilar och en massa ”mammabloggerskor” stiftade jag en ny bekantskap med Linda som jag inte bara delade taxi med utan som även kom att bli min roommate. Sååå kul att just du och jag fick dela rum, taxi och sedan också tåg ♥

 

karlabykro9

 

Trädgårdsmästaren Peter Englander som mestadels föreläser om olivlundar och medelhavsträdgårdar berättade för oss om rapsens väg till att bli margarin. Men mest fascinerad var han nog av att stå framför 14 kvinnliga bloggerskor och prata om just raps och han kom av sig ett antal gånger. Vilket inte gjorde något alls utan fick bara hela grejen att bli betydligt mer levande och inlevelsefull än om han bara hade rabblat fakta.

karlabykro2

 

Annika posar vant vid rapsen. Hon blir banne mig så bra på varenda bild, ett riktigt proffs!

 

karlabykro3

 

Och här växte, förutom margarin, också galet sköna skor i gulaste gult från STENK. De kommer garanterat att bli nya favoriter hos mig. Jag har faktiskt gått och sneglat på gula skor länge och varit nära på att slå till inte bara en gång.

 

karlabykro4

 

Efter vår tur till de gula fälten då vi höll på att blåsa bort (för gud nåde vad det blåste!) så åkte vi tillbaka till Karlaby Kro och fick en liten workshop i hur man gör margarin. Jag har gjort min egen smörblandning innan, men aldrig margarin så det var något nytt.

margarin flora

 

Dock så pratade Linda och jag lite (väl) mycket och började posa med vispen och vips så hade vi missat ett moment vilket gjorde att vårt margarin blev till ister istället. Men vad gjorde väl det? Vi hade så galet kul.

karlabykro8

Nu är jag så galet trött så jag måste runda av känner jag. Det har varit ett händelserikt dygn med många nya intryck och bekantskaper. Om ni vill kika på fler bilder från Österlen så kanin alltid kika in till några av de andra tjejerna som var med,

Annika LeoneNatali Ben-KalifElin NordKaroline JönssonTherese Wickman,  Linda HonkalaEmelie WallesJulia BrukrokenMalin MartinssonUlrica ThuressonMarica Silverhamn och Annika Duckmark

Tack till Flora och de härliga, goa tjejerna som fixade sååå fint för oss ♥

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marica Silverhamn 12 maj, 2015 at 14:13

  Du inspirerar, soulsister!
  Måste ses snart igen.
  <3

 • Reply Linda honkala 12 maj, 2015 at 16:19

  Men åhhh vad kul det va att lära känna dig!!!

 • Reply Mallansvardag 12 maj, 2015 at 21:30

  Vilken fantastisk (gul 😄) resa, precis din färg 😊
  Ja visst är det underbart med nya vänner så här på gamla dar, det berikar livet och gör det ännu lite mer spännande.
  Kram Malin

 • Leave a Reply