de där dagarna som kallas livet, hus och renovering, Inredning, Okategoriserade

färgprover och auktionsfynd

Jag känner mig lite som en maskin dessa dagar. Lämnar, åker till jobbet, hämtar, lagar mat, skjutsar till aktiviteter, äter mat, gör läxor, nattar barn, jobbar en stund och så fortsätter det så. Nu har K varit borta i fem dagar vilket kändes länge denna gång. Vi har dock fått in våra rutiner barnen och jag och det mesta funkar perfekt. Dock finns det väldigt lite utrymme för något annat. Tur att jag har goda vänner som ibland kommer hit, sällskapar och äter middag. Det blir så mycket enklare då. För utanför huset kommer jag i nuläget bara när jag skjutsar barn till diverse ställen. Men det blir det ändring på när vi flyttar in i vårt hus; då blir det enklare med barnvakt.

Min bästa avkoppling är att kolla och planera inredning, och surfa runt på auktionssajter.

IMG_0325.JPG
På min lediga dag igår tog jag med mig busen till färghandeln och botaniserade bland gröna kulörer. Milda bananer alltså vilken djungel det är:) Ska det vara grönt med mycket ljust i? Grönt med mycket mörkt i? Grönt med grått i? Eller någon annan av alla femtioelva nyanser?

Efter en lång stund vid färgproverna så lyckades jag hur som haver välja ut tre som jag tog med hem. I morgon ska det således provmålas för att se hur de ser ut på en något större yta. Det där med färger är ju väldigt spännande, dock en hel vetskap med alla NCS-koder, kulörer och glansheter. Well, well.

IMG_0323.JPG

En annan sak som hamnade i brevlådan denna vecka var tapetprover från Borås tapeter. Så himla smidigt att man numera kan beställa hem tapetsnuttar så att man verkligen kan kolla hemma i lugn och ro. 99:- kostade det för 5 prover. Suveränt tycker jag! Jag föll som en fura redan när jag såg de första bilderna på kollektionen Pigment och jag blev allt annat än besviken när jag såg dem live. De är så vackra och finns i så många olika färger och nyanser.

Och så var det då det där med mitt nyvunna intresse för auktionssajter…. Igår var jag inom auktionsverket och hämtade hem en lampa. Och det var inte vilken lampa som helst utan en PH 5-lampa, vilken designades av Poul Henningsen redan 1958.

IMG_0324.JPG
Med några små skavanker, och förmodligen många historier att förtälja så blev den min till det blygsamma priset av 600 riksdaler. Grymt nöjd med mitt fynd må jag säga!

Nu sover barnen, tvätten är hängd, disken är fixad och morgondagens lektioner likaså. Och nu väntar en ny spännande bok på att bli läst.

Kramar till er ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply