dessert, recept

favorit i repris – nutellasemla

Detta året lär det inte bli några semlor för oss här på Gran Canaria. Visst, det går att få tag på om man hemskt gärna vill. San Agustin är ju lite som ett Sverige i miniatyr:) Förra året bakade jag nutellasemlor och kommer ihåg att det gick hem hos er. Här kommer receptet igen för er som vill baka riktigt  smaskiga semlor med nutella.

nutellasemla3

Nutellasemlor (12-14 st)

40 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 ägg
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk mald kardemumma
50 g smör, rumsvarmt
5–7 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
ca 2 dl Nutella
ca 3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR


1. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla små  bollar av dem. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–8 min. Låt dem sedan svalna på galler.

5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

Själv måste jag sockerdetoxa snart….  Här finns väldigt nyttig mat men på något sätt upplever jag att det är svårare att äta hälsosamt här och längtar lite efter mina nyttiga gröna smoothies med en massa olika pulver. Det enda jag har bemödat mig med att köpa här nere är ett proteinpulver och det är inte samma sak som att slänga i nyponpulver, msm, chlorella och annat smått och gott.

Ha en riktigt härlig fettisdag och njut så många semlor som ni bara orkar.

Kram
Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ljuva Magnolia 28 februari, 2017 at 09:50

  Hej fina du!
  Nomnomnom va gott!
  Alltså herre va härligt ni har det, sååå avis!! Jag vill så vansinnigt gärna flytta utomlands igen, vi kan väl flytta tillsammans nånstans haha! 😉 Vi tänker seriöst på nånstans i Spanien men eftersom jag varit själv när jag bott i Spanien innan så känner jag en viss oro inför att flytta familjen. Vad tycker du, ska vi våga?
  Jag bodde i Bahia Feliz när jag bodde på Gran Canaria och jobbade på en spansk nattklubb inne på shoppingcentret Cita.
  Var tillsammans med en surfare och levde hippieliv om dagarna med häng vid stränderna i Pozo Izquierdo och Faro de Maspalomas.

  Kramis

 • Reply Agnetha 28 februari, 2017 at 11:11

  Dom såg goda ut….. här blir det semmelkladdkaka idag. Aldrig provat tidigare, så vi får se om det är något. Kan du inte skriva och berätta om hur det var att träna med mammafitness. Var det lätt att följa?, gick det bra att hålla sig till de kostråd som gavs? Och förena det ned familjelivet? Skulle vara kul att höra från någon som testat, har själv funderingar på att börja hos dem. Ha en trevlig dag!

  • Reply Rebecca 4 mars, 2017 at 14:42

   Hej Agnetha! Absolut kan jag skriva om det. Håll utkik så kommer det snart. Kram

  Leave a Reply