fotografering

fotograferande och gästande kockar

Så här sent på kvällskvisten när alla barnen sover har jag lyckats få klart min första fotouppgift med dokumentation och allt. Det var ju några år sedan jag skrev min senaste akademiska text så jag har slipat på min text i några dagar nu. Uppgiften var att bildbehandla valfri bild, skicka in en före och en efter bild med tillhörande dokumentation där bildbehandlingen ska förklaras i termer av varför jag har valt att göra som jag har gjort samt de mer tekniska bitarna, dvs. vilka reglage jag har använt.

Den här bilden
foto1

är ett reslutat av denna
foto2

och modellen på bilden är ingen mindre än min underbara dotter Alba.

Förutom att jag har fått klart min första inlämningsuppgift så har dagen bjudit på besök på klubben El Higueron där barnen spelar tennis. Sedan blev jag så himla bortskämd här på kvällskvisten. Fam Holmberg kom över med mat och lagade middag åt mig och barnen här hemma. Superlyxigt! De bjöd på HCHF (high carb, high fat) som de skojade lite om:) Potatisgratäng med helstekt fläskfilé, svamp och rårivna morötter. Supersmask på det! Till efterrätt åt vi en äppelkaka (a la LCHF) som jag gjorde på mandelmjöl och stekta äppelklyftor. Det var så himlans gott. Jag har nämligen varit sugen på äppelkaka i några veckor nu men inte fått tummen loss. Inte en enda bild har jag att bjuda på från kvällen då jag tyvärr har haft lite problem med mitt objektiv.

Hoppas att ni haft en himla skön lördag allihop!
KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Jess 19 oktober, 2013 at 22:01

  Puss. Fam Holmberg tackar för en mysig kväll <3
  Du vet vad jag tycker om ditt bildresultat….Lovin it

 • Reply Välkommen Hem! 20 oktober, 2013 at 04:13

  Bilden var ju helt underbar! Hade gärna velat höra hur du gick til väga och så, då jag själv älskar att redigera och experimentera.
  Vilka fantastiska vänner du har!
  Kramar till dig!
  Ps. Tack för ditt senaste svar! Kanske det kan bli verklighet snart?? Ja! 🙂
  Judita

 • Reply dianasdrömmar 20 oktober, 2013 at 06:22

  Underbar bild kram Diana

 • Reply rektorskan 20 oktober, 2013 at 06:35

  Finaste Alba och visst blev bilden annorlunda. Jag kan inte ett skvatt om sådant och är mäkta imponerad bara då jag råkar fota rätt sak utan att den är suddig. Hehehe…Underbart med vänner som Holmbergs. Kram Mia

 • Reply Nilla 20 oktober, 2013 at 08:48

  Så fint du redigerat bilden! Vilka snälla vänner också. Kram Nilla

 • Reply ann-sofie 20 oktober, 2013 at 11:49

  älskar bildresultatet!

 • Reply helenasenklavardag 20 oktober, 2013 at 13:04

  Vad fint du redigerat bilden. Jag fick in en uppgift på Digital bildhanterings kursen, sen blev det stop. Hoppas du orkar mer än jag. Hade ungefär samma uppgift + dokumentation från boken Bild & Kunskap.
  Kram Helena

 • Reply Hovdamen 20 oktober, 2013 at 18:00

  Fin redigering, såå kul att få studera fotografering, det går säkert jättebra för dig!

  Kram

 • Reply Vitae Stilo 20 oktober, 2013 at 18:07

  Bilden är helt fantastisk, det är helt otroligt så mycket man kan göra.. kul!

  Och vad underbart att bli så bortskämd, det är du värd tjejen <3

  Kram
  Helen
  http://www.vitaestilo.se

 • Reply Linn 20 oktober, 2013 at 21:33

  Gillar bilden skarpt! Får lite Vee Speers-känsla.

  • Reply pilotfrun 24 oktober, 2013 at 20:07

   Tack, det tar jag verkligen som en komplimang!! Jag hade hennes bilder i tankarna när jag redigerade bilden.

 • Reply www.sessanochprinsessan.com 24 oktober, 2013 at 22:06

  WOOOOW Vad snygg den blev bilden!!! Vart går du kurs? Berätta berätta 😀

  Kramar i massvis

 • Reply Louise Bondebjer 25 oktober, 2013 at 04:41

  Urläckert foto både före och efter… Älskar foto tagna bakifrån och från sidan.
  Söt dotter i härlig outfit..

 • Leave a Reply