hus och renovering, Inredning, kök, le piccole cose

från ett kallt Malmö…

Ja, aldrig har vi väl upplevt Sverige kallare än vad vi gör nu:) Barnen utbrast till och med igår: ”Hur kan folk bo i Sverige när det är så himla kallt?” Inte klokt så fort de glömmer. Och sen är det det här med vattnet. Första dagen så sa sonen: Men mamma, här finns ju inget flaskvatten. Aldrig i livet att jag tänker dricka kranvatten!” Men nu har de sakteligen börjat vänja sig igen vid att dricka gott och kvalitativt kranvatten. De har också roat sig med att göra mini snögubbar och en del snöbollar.

Som vanligt så är det hektiska dagar. Det är mycket som ska hinnas med. I går på förmiddagen hade vi möte med arkitekten, vilket kändes otroligt bra. Därefter hade vi bestämt träff med elektrikern och hade vår nya granne över på en kopp kaffe. Så himla mysigt Yvonne! Det blir fler koppar framöver:) Sedan åkte vi till Båstad, med ett kort stopp på Johannessens, och därefter middag med fina vänner.

I huset finns det för närvarande två kök, detta är det ena av dem.

Vi kommer inte att behålla båda köken utan vi kommer att ändra om planlösningen så att det blir ett stort kök och stora sällskapsytor på bottenvåningen, sedan kommer vi också att bygga ett orangeri/uterum ut mot trädgården med plats för ett stort matbord.

Barnen är precis som jag skrev tidigare helt överlyckliga och tycker att huset är helt fantastiskt vilket gläder oss så himla mycket.

Idag har vi slappat lite på förmiddagen och sedan begav jag mig ut på stan SJÄLV, medan resten av familjen sov lite middag och spelade spel. Jag hann med att besöka både diverse inredningsbutiker och de obligatoriska Lindex och Åhlens. Nu har vi just varit nere och fikat på stan hela familjen och ska snart bege oss mot Helsingborg där vi ska träffa familjen Falkman Fredrikssson och stanna över natt. Supermysigt!

Tack förresten för alla fina kommentarer på förra inlägget! De värmer!

Hoppas att ni har en riktigt fin helg!

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Anita 18 januari, 2014 at 16:30

  Vad härligt att ha ett hus att kunna göra om som man vill i! Lycka till och jag ser fram emot att se bilder hur det framskrider! Hälsn Anita

  • Reply Piccolecose 26 januari, 2014 at 21:45

   Ja, det känns definitivt som ett privilegium. Fler bilder kommer snart!
   Kram

 • Reply Tess - Svengelska Huset 18 januari, 2014 at 17:51

  Grattis grattis! Det ser finfint ut 🙂 Skall bli kul att följa er hemflytt med allt vad det innebär! Kram

 • Reply Nilla 18 januari, 2014 at 19:37

  Grattis till ert fina hus! Förstår att barnen säger så:) skulle också känna så om jag bott i värmen ett tag *ler* Kram Nilla

 • Reply Jannica 19 januari, 2014 at 19:33

  Åh, det ser fantastiskt ut! Tror bestämt det finns alla förutsättningar för ännu ett jättevackert hem! Och så himla fina ni är på bilderna också:). En stor, snöig kram från oss <3

  • Reply Piccolecose 26 januari, 2014 at 21:44

   Och du är ju bara för söt Jannica! En stor, varm och solig kram härifrån ❤

 • Reply Ulle 19 januari, 2014 at 20:30

  hej! Ska ni vara här länge? Känner ni många kompisar där ni ska flytta el har ni fam där? Kram

  • Reply Piccolecose 26 januari, 2014 at 21:44

   Hej! Vi stannade nästan en vecka i Sverige och vi har en hel del vänner dit vi ska flytta.
   Kram

 • Reply Ljuvlig Mat 20 januari, 2014 at 09:35

  Vilket underbart hus! Stort grattis. 🙂

  Kram

 • Reply Jenny 20 januari, 2014 at 11:27

  Hej! Vilket häftigt hus, det man ser från bilderna. Ser fram emot att få höra mer om hur renoveringen går. Du skrev att ni träffade arkitekten och jag undrar hur ni fått tag på en bra arkitekt? En som kan utmana ens egna tankar om huset. Jag söker med ljus och lykta efter en bra arkitekt och undrar, helt enkelt, hur ni fick tag på eran?
  Med vänlig hälsning
  Jenny

  • Reply Piccolecose 26 januari, 2014 at 21:43

   Hej Jenny!
   Jag frågade helt enkelt runt bland vänner och bekanta i Ängelholm för att se om det var någon som hade erfarenhet av någon av de lokala arkitekterna. Det roliga var att alla sa samma person så vi gick på det helt enkelt. Sen att hon själv bor i samma område och väl känner till husen och typen på hus gjorde att det kändes säkert.
   Hoppas att ni också hittar en snart!
   Kram
   Rebecca

 • Reply dianasdrömmar 20 januari, 2014 at 12:32

  Mysigt, ska bli spännande att se slutresultatet sen 🙂 och grattis förstås till huset kram Diana

 • Reply En Fjäder i Handen 20 januari, 2014 at 15:06

  Vad mycket potential huset verkar ha, och atmosfären känns ju så härlig redan på bilderna! Vad underbart!

 • Leave a Reply