Inredning, LCHF, livet i familjen, recept

gangnam style i juletid kryddat med pepparkakstryffel

Bricka i nysilver med adventsljus DIY

Visst blev det både granklädnad och värsta myset i går kväll. Trots att middagen blev katastrofal och barnen somnade alldeles för sent då de råkade slumra till en stund igår när dem hem från skolan.

Mannen tog de stora barnen med sig och åkte och handlade gran. Ja, kan ni tänka er?! Jag brukar alltid vara chef över granhandlingen. Fråga bara min kära far som har stått ute i minusgrader lääänge ända tills jag hittat den i mina ögon perfekta granen. Hög, tät och vacker, så ska den vara. Som i disneyfilmerna ni vet. Men i går förlitade jag mig på min kära man och barnen och visst var det en tjusig gran de kom hem med. Efter middagen var det så dags att klä den och då avstod jag också från en av mina principer, den att mamman alltid själv ska klä granen. Detta brukar vara en väldigt andaktsfull stund för mig och det är precis som det är med fönstren, jag hänger upp, hänger om, tar ner etc. etc. Men i går lät jag mina pärlor få fria händer. Och det var fantastisk att se!!! De var grymma. Men här snackar vi inte less is more utan mer more is more. Granen är fullspäckad och det lyser julprål om den. Tydligen hade dock sonen haft ett långt utlägg i morse om hur han tyckte att pyntet borde ändras då det inte var någon balans i det. Vem brås han på mån tro?! Så det får bli hans projekt i eftermiddag. Han hade också bett mannen att kapa toppen lite. Han har känsla för formspråk:)

Då barnen dansade och var i sitt esse var det svårt att få en bild där alla var stilla:) Gangnam style…

Självklart lyssnade jag på mina julfavoriter och lilla dottern sjöng med under tiden hon pyntade. Sen blev det dags för mannen att välja julmusik. Då satte han på Gangnam style och försökte lura barnen att det var en koreansk julsång……. Som att de inte har hört den förut. För er som har missat så är Gangnam style en av You tubes mest visade videos och har över 100 miljoner visningar. Barnen älskar den och till och med Bruno som är fyra månader är helt galen i den! Vad sjutton är det som gör det??

Förutom granpynt och familjemys hann jag också med att svänga ihop några superenkla pepparkakstryfflar

skålen i opalinglas är ett loppisfynd

Pepparkakstryfflar (ca 20 st)
250g mörk choklad (jag använde 70%)
1 dl grädde
1/2 tsk pepparkakskryddor
(1/2 tsk stevia strö)
1 tsk smör
1/2-1 dl kakao

gör så här:
1) Hacka chokladen och smält över vattenbad.
2) Koka upp grädde, pepparkakskryddor och stevia.
3) Häll ner chokladen i gräddblandningen. Rör ner smöret och rör till en jämn smet.
4) Häll upp i en foliform ca 14×20 cm och låt svalna.
5) Skär upp tryffeln i kuber, ca 1×1 cm och vänd bitarna i siktad kakao.

Nu gäller det bara att hålla fingrarna i styr den här gången;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Happyvardag 13 december, 2012 at 20:27

  Vi får gran, men jag vill helst basa över påklädnaden. Symmetri och balans är mycket viktigt för mig. Tror inte att jag kommer att vara lika duktig som du med barnens inflytande.Kram fina du….

  • Reply pilotfrun 14 december, 2012 at 11:49

   Detta året skulle jag vilja ge mig själv ett A:) detta året fick dom tom baka ut lussekatterna. Alltihop!! Kram

 • Reply Anna 13 december, 2012 at 21:56

  Go Beckisen! Ny jäklar ska granen in. Vi hugger ’an till helgen! Kram

  • Reply pilotfrun 14 december, 2012 at 11:50

   Pussgurka! Myyyyysigt att hugga själv! Kan inte jag få följa med i bakfickan;)?

 • Reply Stoffisen 13 december, 2012 at 22:11

  Heja!

  Du lägger förresten in så himla mysiga bilder hela tiden. Det ör så roligt att läsa din blogg och kika på bilderna.
  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 14 december, 2012 at 11:51

   Gud, vad du är söt! Tack så mycket! Jag blir så himla glad. Kram

  Leave a Reply