belysning, Inredning, kök

garagefynd

Jag är en sån där som rotar i skåp, lådor och förråd. Inte hos andra så klart, men hemma hos mina föräldrar. Jag är alltid inställd på fynd:) Igår gjorde jag ett riktigt sådant, jag hittade nämligen pappas gamla verkstadslampa som han hade vid sitt gamla skrivbord på varvet för många herrans år sedan. 

Jag tror att den kan bli snygg i barnens rum, eller kanske nere i ”samvaro-rummet”. Lite tvätt och omvård behövs, likväl som lite ny el men det är ju tur att pappsen kan fixa sådant.

När vi var i Ängelholm förra veckan så hittade jag dessutom en gammal ”svinalampa” hos en av våra vänner, som är antikhandlare, så kanske får de göra sällskap någonstans. Jag älskar verkligen lampor, som jag skrivit om så många gånger förut, och det är lika kul med nya lampor som gamla.

Är det förresten någon som har tips på snygga lampor som vi kan ha i köket, lampor som ska hänga vid arbetsbänken där vi inte ska ha några överskåp? Eftersom vi utelämnar överskåpen så har vi ingen möjlighet till de klassiska spottarna därunder. Då vi sitter med elritningarna nu så måste vi rita ut hur vi vill ha elen i köket och det är ju lite svårt när man inte vet exakt vilken belysning man vill ha.

Kram på er!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Cecilia 14 maj, 2014 at 20:03

  Jag älskar lampor tup Triplex och Jielde, med rörlig arm som kan riktas om vid behov. Hade vi byggt vårt kök idag hade jag valt sådana.

  Vi har inte heller överskåp, men då fläkttrumman skulle ta en bit av kortväggen i köket valde vi att förlänga den utmed hela väggen över köksbänken, och fälla in spottar i den. Superfint!

  Ha det fint!
  kram Cecilia

  • Reply rebecca 18 maj, 2014 at 08:13

   Tack för tipset Cecilia! Det ska jag kolla upp. Tycker det är så svårt när man inte kan vara i huset varje dag och gå runt och känna in sig. Funkar det bra utan överskåp för er del? Jag är osäker på om vi kommer att få plats med allt, men tycker att det är så snyggt när man kan vara utan dem.
   Kram

 • Reply Vitae Stilo 14 maj, 2014 at 23:28

  Vad roligt med nygamla fynd som man dessutom känner igen sen man var yngre, den lampan tror jag blir supersnygg när du får göra iordning den.

  Kram
  Helen

 • Reply Helen 15 maj, 2014 at 07:54

  Men vilken cool lampa! Snygg som attan är den. Och sen att din Pappa haft den på sitt arbete en gång i tiden adderar ju lite extra feeling!
  Kul att återanvända!

  • Reply rebecca 18 maj, 2014 at 21:03

   Ja, men precis så är det ju. Det betyder mycket när saker och ting har en historia. Vi har faktiskt en liten, liten tavla som Ks farmor broderade för många år sedan. Motivet föreställer en liten gata i Ligurien där de kommer ifrån och att veta att hon har gått förbi den gatan och sedan suttit många, långa timmar med den där tavlan gör att jag bara älskar den.
   Kram

 • Reply Annsoh 15 maj, 2014 at 20:12

  Fin blogg du har! 🙂 hoppas du får en jätte bra kväll! kram!

 • Reply Cecilia 1 juni, 2014 at 21:25

  Sen kommentar här… Det funkar super utan överskåp, men vi har en stooooor köksö i mitten med massa lådor och skåp under så det sväljer en del. Har dock tänkt sätta upp några ”svävande” hyllor över diskbänken för teburkar och annat snyggt, men inte hittat något annat än IKEA…

  Vi gjorde många val från sjukhuset där vi låg med vår förtidigt födde son, så jag vet hur det är att inte vara på plats – men det kommer bli superbra!!!

  Kram

  • Reply rebecca 5 juni, 2014 at 12:50

   Ja, vi får verkligen hoppas det:) Lite väl mycket nu känner vi nog båda två. Och tufft när man inte kan vara där och kolla hela tiden. Vi börjar utan överskåp och ser hur det fungerar. Sen kommer vi nog också att sätta upp lite öppna hyllor. Det känns som att man vill bo in sig lite först och se hur mycket lådorna egentligen rymmer. Vi kommer ju också att ha en relativt stor ö. Sen har vi massor av plats runt omkring också så kanske vi kan kön in ett extraskåp av något slag där.
   Kram

  Leave a Reply