kläder och mode, recept, sött & gott

Godaste morotskakan

Förra veckan besökte vi ett mysigt café här i närheten och beställde en morotskaka. Efter en stund kom dock en i personalen ut och berättade för oss att de hade glömt lägga på toppingen men undrade om vi ville ha den ändå. Eh, nej tack sa vi då eftersom toppingen är ju halva grejen med en morotskaka. Ända sen vi var där har jag varit galet sugen på morotskaka och idag gjorde jag slag i saken. Förr om åren bakade jag morotskaka ofta men nu var det faktiskt några år sedan jag gjorde det. Receptet är detsamma och det har hängt med sedan slutet på 90-talet då jag jobbade extra på ett café.

4V5A1052

Receptet kommer ursprungligen från kokboken Rosendahls Trädgård som för övrigt är en riktigt pärla. Kakan smakar gott av kanel, nyroven muskot och apelsin och är alldeles förtjusande god.

4V5A1024

4V5A1003

Idag ville alla vara med på bild ❤️

Morotskaka [200º]

kaka:
2 1/2 dl neutral olja
3 1/2 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
1/2 – 1dl grovt hackade valnötter

topping:
200g smält avsvalnat smör
200 g philadelphia
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av en apelsin eller citron (jag föredrar apelsin)
4V5A1048

Kaka:
1. Vispa socker och olja vitt och tillsätt sedan de rivna morötterna och därefter äggen ett i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt valnötterna sist.
2. Häll smeten i en smord och mjölad form.
3. Grädda kakan i 200º i cirka 40-45 minuter.

Topping:
1. Låt kakan svalna. Vispa därefter alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred ut den över kakan. Låt kakan stå svalt en stund så att toppingen stelnar.

Supermums!!!!

IMG_2266

Jag älskar förresten kombinationen av jeans och svart. Visst är det snyggt?! Och jeansskjortor kan man faktiskt aldrig få för många av. Just denna kommer från KappAhl och har ett tag på nacken men det finns liknande i de flesta affärer tycker jag.

Nu ser jag fram emot en lång och skön natt sömn då jag planerar att springa ett längre pass i morgon.

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply