Inredning, mat, recept

godaste pastan ♥

Nu var det länge sedan jag bjöd på ett recept här på bloggen så idag kände jag att det var dags igen. Och det får bli en favorit i repris som vi faktiskt njuter av här i kväll, nämligen den italienska pastarätten Spaghetti alla Norma. Trots att det är nästintill högsommar här så funkar denna rätt ändå. Det är något alldeles, alldeles särkilt med den! Den påminner mig om Rom, sol och värme då vi första gången åt den just i Rom hos min svärfar och hans fru.

4 port

2 aubergine
olivolja
ca 2 brk tomater (jag brukar köpa hela på burk och passera dem med stavmixern)
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 dl hackad färsk basilika
ricotta eller mozzarellaost
salt & peppar

till servering:
spaghetti (eller kalorifria nudlar)

Gör så här:

1. Börja med att förbereda auberginen. Skär den i kvartar och lägg den i ett durkslag. Strö på lite salt och lägg något tungt ovanpå. På detta sätt så får man ur det beska ur auberginen. När den har legat så ett litet tag, allt från en halvtimme till en timme så sätt på stekpannan och häll i olivoljan.
2. Stek auberginen och dela upp det på två eller tre omgångar. Lägg inte ner för mycket åt gången utan lägg auberginen så att alla skivor nuddar pannan. Häll på mer olivolja om det behövs. Låt dem få en fin stekyta och mjuka lite. Häll över oregano.
3. Lägg all auberginen åt sidan på en tallrik och skär vitlöken i små bitar. Stek dem sedan i olivolja tills de blir lite gyllene. Obs, låt dem inte brännas för då smakar allt beskt!
4. När de är lite gyllene och den där makalöst goda doften börjar sprida sig, lägg då i auberginen och de de passerade tomaterna och låt sjuda tillsammans i cirka 15 minuter. Blanda i basilikan mot slutet men spara lite att lägga på den färdiga såsen. Salta och peppra efter behag.
5. Koka spaghettin al dente. Stirra dig inte blind på klockan utan hemligheten är att man smakar av pastan!
6. Blanda spaghettin med såsen och toppa med hackad mozzarella eller ricotta. Dekorera med basilika.

Tipsa gärna om ni har något smaskigt recept på maträtter som innehåller aubergine, denna underskattade grönsak! Jag älskar aubergine!

I kväll är dottern på vift och ska ha myskväll hos en kompis. Ja, på en vardag, I know, men de tar vara på den sista tiden som vi ska vara här och då får man lyxa till det. Så det är jag och killarna här i kväll, som redan har tagit sig några dopp i poolen. Galet varmt här för att vara maj.

Njut kvällen mina vänner!
KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Lotta 9 maj, 2014 at 20:47

    Hej!
    Här kommer ett supersmarrigt och jätteenkelt recept på aubergine panerad i dinkelmjöl.
    Skiva en aubergine i lite halvtjocka skivor, ca en centimeter. Salta och lägg under tryck någon timme eller mer.
    Salta och peppra lite och vänd sedan skivorna först i uppvispat ägg och sedan i dinkelmjöl. Stek på medelvärme i olivolja( ganska mycket) Jättegott som tillbehör till grillat men också som ensamrätt. Jag brukar ta med detta på utflykter för det är lika gott kallt som varmt. Smaklig spis!

    • Reply rebecca 12 maj, 2014 at 06:47

      Det låter fantastiskt gott Lotta! Det måste jag absolut testa.
      Kram

  • Reply chatarina 10 maj, 2014 at 08:53

    Hej! Om du har varit mycket i Italien så har du kanske redan ätit ” Melenzane alla parmigiana”? man kan ju göra denna rätt gratinerad i ugn också…mycket gott. Min fd svärmor i Italien stekte också aubergine tillsammans med paprika, lök och potatis, med mycket persilja och chili på, även det är smarrigt. Det finns många goda rätter med aubergine. Kram

    • Reply rebecca 12 maj, 2014 at 06:46

      Melanzane alla parmiggiana är en av mina absoluta favoriter! Den görs flitigt här hemma. Så galet gott!
      Kram

    Leave a Reply