hus och renovering, Inredning

Golvet från Polen och lite annat

Jag fick ju en del frågor på var vi hade hittat det polska golvet. Golvet är furuplankor, och vi har köpt det för att efterlikna det gamla originalgolvet som vi tyvärr inte kan återanvända, Golven ska vi såpa för att ge dem en lite gråare nyans. Anledningen till att vi köpte det i Polen var dels att leveransen var mycket snabbare (vi behövde 100kvm) än i Sverige, vi fick det på fyra dagar, samt kostnaden för det var betydligt billigare än i Sverige. Fraktkostnaden var dyr och kostade nästan lika mycket som golvet men fortfarande var det betydligt billigare än att köpa dem i Sverige.

Det var vår byggare som hjälpte oss att beställa golvet och han hittade det på den polska sidan Allegro.pl vilket är som jag har förstått det den polska motsvarigheten till Blocket, fast med fler företag som annonserar. Måtten på plankorna får jag återkomma med då det för närvarande inte är någon i huset.

Nästa vecka när vi är hemma kan jag ta foton på plankorna och visa! Så här ungefär hoppas jag att det kan se ut när vi är klara med det:)

[bild via Pinterest]

Vi kör ju hela vår renovering själva och det är min man som är entreprenör, och som svetsar samman alla hantverkare, kollar material etc. En väldigt krävande uppgift men har man bara erfarenhet och skinn på näsan så går det bra. Dock är det tidskrävande och inte alltid så enkelt att få allt och alla att hänga samman. Det förutsätter också att man lägger ner all tid själv på att leta upp vad som är bäst, hur saker görs bäst etc. Särskilt då om man som vi gör beställer en del från Polen. Därifrån har vi nämligen även beställt vår nya skorsten som skulle ha kostat ca 35 000:- hemma i Sverige, i Polen kostade den dryga 10 000 inklusive frakt, vilket gjorde att vi sparade 20 000:-. Självklart är den CE-märkt, vilket är det som krävs för att den ska vara godkänd enligt EU-standard.

Vi har anlitat ett företag som heter DAR Byggservice och de gjorde även en del jobb i vårt förra hus. De är otroligt arbetsamma, noggranna och mycket skickliga hantverkare. Är ni intresserad av kontaktuppgifterna till dem så skicka mig ett mejl. De innehar F-skatt och är ett svenskregistrerat företag men de har ingen hemsida. Än…… Vi får väl se hur det blir med det framöver:)

Nu är vi även på gång att beställa både en insats till en öppen spis, samt en hel del badrumsporslin från Polen. Idag har K varit i kontakt med företaget som tillverkar insatserna och det är ungefär hälften av priset att beställa direkt från dem jämfört med att köpa exakt samma insats i Sverige.

Nu ska vi ta myskväll här i vårt casa. Barnen har somnat (eller ligger och lyssnar på Sune….) och vi ska relaxa lite från bygg- och renoveringsplanering.

Kram på er! Och skriv gärna om ni har fler frågor gällande bygg eller renovering. Det är jättekul!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sandra 22 april, 2014 at 21:40

  Hej,
  Jag bara älskar golvet på bilden!
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med byggarna som ni använder. Vi funderar på att köpa ett hus där taket behöver höras om och även skorstenen. De kanske kan hjälpa oss. Bra referenser är så otroligt viktig i sånna sammanhang.

  Vänligen Sandra

 • Reply dianasdrömmar 23 april, 2014 at 06:21

  Vilket underbart golv, här ska vi sparka igång köksrenoveringen kram Diana

 • Leave a Reply