recept, sallader

granatäpple ♥

På hösten äter vi mycket granatäpple i vår familj. Det hör liksom till! Det är något med den syrliga och fräscha smaken som gör den så outstanding. Sen att de små kärnorna som man äter ser ut som små söta pärlor gör ju inte saken sämre.

När man pressar grantäpple så får man en röd saft som brukar kallas grenadin och som ofta används i drinkar. (Har ni precis som jag druckit Rosa Pantern i er ungdom?;)

Granatäpple innehåller en mängd skyddande antioxidanter och den är lika god i en matig sallad som i dessert. Ibland blandar vi det bara helt sonika med vindruvor och äter ur skålar. Yummie!

Det jobbigaste med denna frukt är helt klart att skala den och få bort de små kärnorna. Jag vet inte hur många kläder jag har förstört med saften från den, fläckarna går nämligen inte bort. Dock har jag numera världens knep för att lyckas med detta. Skala och ta ur kärnorna i en skål med vatten och vips inga fläckar.

 

 

 

Granatäppelsallad

1 påse ruccola
1 granatäpple
1 mozzarella di bufala
valnötter
olivolja
salt

Blanda samman ruccolan med grantäpplekärnor. Dela mozzarellan i mindre bitar och lägg uppe på. Strö över valnötter och ringla över olivolja. Salta efter tycke och smak!

Den första VAB-dagen på två år börjar gå mot sitt slut och dottern mår bättre. Dock hostas det från rummet bredvid och nu har storebror dragit på sig en sån där jobbig förkylning. Får hålla tummarna för att det är bättre i morgon!

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ann-Louise 18 oktober, 2014 at 11:46

    Jag dricker Rosa Pantern fortfarande….;-))

    • Reply rebecca 19 oktober, 2014 at 20:39

      Härligt! Den är ju fortfarande supergod:)

    Leave a Reply