de där dagarna som kallas livet, livet i familjen

Hallå magen!

och resten av kroppen:) Dags att vakna till liv igen!!!

I går var jag som sagt inne och tittade på löpband. Vilken djungel det är!!! Jag trodde att jag var ganska uppdaterad och påläst efter att ha surfat runt en hel del och läst recensioner och omdömen. Jag har också läst på bäst i test och kollat vilka löpband som experterna rekommenderar. Det som nog förvånade mig mest är hur duktiga säljarna är på att sälja in de absolut dyraste maskinerna. Från att börja på runt 5000:- och gå upp mot 10 000:- till att slutligen stå och propagera mest för de löpband som ligger runt 16 000:-. 16 000:- liksom, Milda matilda! Ett gymkort känns ju som en piss i nilen…… Kommer jag inte att kunna springa på ett som ligger i intervallen 5-10 000? jag blir så konfunderad……. Och sen vet jag alldeles för lite om träningsmaskiner för att kunna lista ut vilken som kan tänkas fungera för mina behov. Känner verkligen att jag hade behövt prata med någon som är opartisk och inte bara prata med någon som är ute efter att få provision. Vi kollade på lite olika modeller.

Men jeeezus vad stora dom är! Vi hade ju behövt ett nytt, större hus för att få plats med det. Och de är ju inte supersnygga heller! Kanske en smart affärside…… tillverka något snyggt att lägga över dem när de inte används:)

I väntan på löpbandet har jag inhandlat en fitnessboll och en yogamatta så att jag kan börja med lite lätta övningar härhemma. Barnmorskan sa nämligen till mig att det är grönt att börja träna magen så smått. Och det lär ju behövas, musklerna sitter inte riktigt där man ska om jag säger så:)

Löpning är ju ändå inte aktuellt förrän framåt februari, fram tills dess power walk och lite annan lättare träning. Till min hjälp har jag också införskaffat mig Olgas magträning efter graviditet. Känns bra! Och efter att ha gjort övningar både i går kväll och i morse så kan jag verkligen känna träningsvärk för första gången på väääldigt länge. Helt märkligt! Det var liksom inte så mycket som behövdes. Några plankor bara och träningsvärken kom som ett brev på posten:)

bilden är hämtad från mamas hemsida

Lofsan som skriver om träning på allt för föräldrars sida har gjort en mycket informativ video där hon förklarar varför man inte ska göra situps efter graviditet. Hon visar också väldigt bildligt hur de raka magmusklerna glider isär efter graviditeten. Om ni inte har sett detta klipp så tycker jag absolut att ni ska se det:

Vi får väl se var vi hamnar med löpbanden….Mannen har nu åkt igen och vi får fortsätta diskussionen när han är tillbaka på hemmaplan. Nu blir det bingen för mig, blev inte särskilt många timmars sömn för mig igår natt. Det är precis som att barnen känner av direkt när pappa har lämnat huset och de vaknar stup i kvarten och behöver dricka, kissa, amma osv.

Ha en skön kväll därute och njut det lilla som är kvar av den!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Stoffisen 20 november, 2012 at 21:44

  Jisses, nu fick jag en ide.
  Kanske dags att hämta ut mitt träningskirt som jag beställt…

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 21 november, 2012 at 19:44

   Vad bra! Ja, träning är så himla viktigt. Det här med hemmaträning är lite nytt för mig bara:)
   Kram

 • Reply Annorlunda Underbara 29 november, 2012 at 17:40

  Jag har ett som jag köpte förra året, och använde…typ……5 gånger…Det går att vika ihop liksom så det kan fösas under t ex sängen. Vill du köpa så får du det billigt som 17. Finns i Lomma:-) Kram Jess

 • Leave a Reply