shopping, spanien

hårigt värre

Att vara i konstant sol är lika med väldigt utsatt hår. Mitt hår har blivit helt galet blekt och jag försöker att skydda det så gott det går. Inte det roligaste att ha risbuske… En favorit är att spraya på solspray i håret och sedan fläta det. Jag brukar göra en liten fläta på sidan så att luggen kommer med. Håller håret på plats och funkar toppen att bada i havet med:)
håret2
Så om det är något som har konsumerats på sistone, förutom solskyddsfaktor så är det just hårprodukter. Detta är det spray som jag har använt. Jag och loppan, då det är glitter i den så blev den snabbt dotterns favorit. Det är en leave-in produkt som skyddar håret samtidigt som det blir lite snyggare. Två i ett liksom.
håret3
Förutom sprayet så blev jag också tipsad av dotterns frisör att tvätta barnens hår med Kérastases solprodukter. Båda barnen har nämligen haft lite problem med torr hårbotten sedan vi kom hit och faktiskt att det har blivit mycket bättre sedan vi bytte schampoo och balsam. Nu är det inte så att barnen alltid använder så här dyra produkter men jag tyckte det var värt ett försök när bägge barnen började klia som besatta.
håret4

Använder ni några särskilda solprodukter för håret?


Annars börjar vi förbereda som bäst för vår resa hem till Sverige i nästa vecka. Bara två dagar dit och barnen längtar som galningar!!! Själv längtar jag också och tycker det ska bli så underbart att komma hem och mellanlanda lite och träffa familjen och vännerna igen. Det hade varit mysigt om det fina vädret hade hållit i sig när vi kommer hem så att vi kanske kan ta båten ut på ”sjön” med min pappa någon dag. Sonen vill så hemskt gärna fiska! Jag längtar också efter surdegsbröd med kaviar, svenskt bryggkaffe och keso för att nämna några saker:) En annan sak som jag ser fram emot är de svenska blöjorna! Här i Spanien finns det inga up and go och ni kan ju bara gissa hur enkelt det är att sätta på en ”vanlig” blöja på en soon-to-be ettåring. Inte det enklaste! Särskilt inte som den här bebisen inte gärna ligger stilla många sekunder. Det blir ganska hektiskt schema för oss när vi kommer hem och barnen vill gärna leka med så måååånga kompisar det bara går. Dessutom ska vi på två fester. Så precis som vanligt när vi är i farten så blir det intensivt:) Härligt!

Jag återkommer lite senare med vinnaren av boken ”Att börja ettan”, så håll utkik!

KRAM

håret

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mirva 4 augusti, 2013 at 15:21

  Hej,

  Ja det är lika viktigt att skydda håret fr solen som huden… Man vill inte se ut som ett russin om några år… Jag måste alltid ha ett leave in-balsam efter hårtvätt och har precis hittat en ny favorit Uniqone! 🙂

 • Reply Välkommen Hem! 4 augusti, 2013 at 17:59

  Håret ja, det har nog inte varit så här solblekt sen jag gick i högstadiet känns det som… Får allt bli en rejäl klippning och omgång hos frisören snart.
  Kram kram! Judita
  Ps. Flätan klär dig SÅ fint! Och du, jag blir alltid så glad av dina kommentarer! 🙂

 • Reply Jess 5 augusti, 2013 at 09:14

  Guapa, I miss you big time <3 <3

 • Leave a Reply