de där dagarna som kallas livet

härlig tjejhelg med både sol ute och sol inne

Och så klart sol i sinne! Jo, för det var ju nämligen så att jag fick finbesök igår. Andra helgen på raken av tre som K inte är hemma så det kände extra fint faktiskt. Marica och hennes dotter Mathilda dök ju upp här redan i fredags men igår så anslöt resten av gänget i form av Åse och Fnulan och vi fick sköna och avslappnade dagar fyllda med både skratt och gråt och ofantligt högt i tak.

tjejhelg22

Barnen fann varandra och lekte ända till sent. Sen bäddade de ner i sig olika konstellationer för hela ligan stannade så klart över natt.

tjejhelg1

En massa kaffe gick det åt på dagen och sen när mörkret började falla så öppnade vi en flaska bubbel och mumsade på ostar. Eller ja, de andra gjorde det i alla fall. Själv är jag inte så värst förtjust i ost.

tjejhelg3

Marica var bubbelansvarig:)  Det bubblet på bilden, en kava brut nature är en av mina absoluta favoriter. Älskar torrt vin som inte är för sött! Om ni köper cava så kan ni komma ihåg att det finns tre vanliga sorters cava (det finns fler men dessa är de vanligaste).  Den som heter semi sec är den sötaste varianten och den som innehåller mest socker. Sen finns det vanlig brut som är mellansöt och innehåller mellan 6-15g socker/ liter och slutligen då brut nature som inte innehåller något socker.

tjejhelg4

Pizzahistorien var en grej för sig. Vi beställde på pizza online men det visade sig att pizzerian hade haft så mycket att göra att de hade stängt av internet. Lite märkligt men efter ett telefonsamtal och rätt så lång väntan så kom våra pizzor som barnen hade väntat på. Brunisen klädd i sitt Manchester United ställ och jag iklädd en min som jag inte riktigt vet vad den försöker säga haha. Förmodligen bara lätt koncentrerad och tar min uppgift som pizzaansvarig för fullaste allvar. Jag gillar dessutom hårborsten som någon har lagt på bordet och som skymtar under pizzakartonger:) Hej storfamilj!!

tjejhelg5

Vi vuxna (och Alba) hoppade pizzan och körde sushibonanza istället. Älskar sushi!!! Och eftersom jag inte åt så mycket ost så kunde jag äta desto mer sushi istället.

tjejhelg6Sen när barnen hade kommit till ro så hamnade vi i en hög i soffan som var precis lika mysigt som det ser ut. Tjejer, sushi, bubbel, barn och en massa snack – kan inte bli bättre. Jag har inte några egna bilder eftersom jag fortfarande saknar en kamera men idag tog jag ett första steg och beställde ett nytt objektiv. Förhoppningsvis lägger jag in en beställning på kamerahus nästa vecka. Försäkringsärenden kan ju ta lite tid.

Nu ska jag natta barn och sätta mig och jobba en stund och så hoppas jag på en riktigt skön natt. Hoppas att ni också har haft en riktigt härlig helg i det underbara vårvädret!

Kram ❤

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ulrika Petersson 13 april, 2016 at 08:17

    Så mysigt allt ser ut. Och sushin!!! Var är den från? Eller har ni gjort den?

    • Reply Rebecca 13 april, 2016 at 21:03

      Nej,så flitiga var vi inte:) Jag skulle förmoda att den kommer någonstans från Veberödtrakten eftersom det var Fnulan som tog med den. Jag kan intyga om att den var lika god som den ser ut på bild!

    Leave a Reply