Gran Canaria

Hej Guayadeque….

och hej och på återseende lilla bloggen,

Jag har fullt upp med att njuta så jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera på sistone. Sen var det ju den lilla saken att när jag skulle föra över bilderna från kameran till datorn i lördags så visade det ju sig att hårddisken var nästintill full. Således var jag tvungen att sätta igång projekt omformattering av extern hårddisk så att den skulle passa till min mac och därefter slänga över bilderna på den. Puh! Men sen var det gjort och jag var väääääldigt lättad. Ibland ter sig även de minsta sakerna som helt omöjlig att genomföra. Men,men….. i lördags åkte vi till ett litet ställe som vi hade fått tips om, Barranco de Guyadeque. Det är en vintergrön dal som ligger mellan Ingenio och Agüimes och som verkar vara ett favoritställe för vandrare.

Guyadeque2

När vi var på väg in i dalen så började jag prata om de mandelträd vi såg i Grenada när vi var där för några år sedan och skulle just säga att vi måste åka upp i bergen på sportlovet när dalen öppnade upp sig och jag fick syn på alla vackra mandelträd som redan stod i blom. Snacka om total lycka! Mandelträd i blom är verkligen något av det absolut vackraste som finns.

Guyadeque1

Guyadeque3 Guyadeque4 Vi gick en liten bit uppåt men det var brant och stenigt och vi hade inte riktigt rätt skor för vandring så vi beundrade mest naturen och gick sedan och satte oss på en liten restaurang för lunch. Inte för att den såg mycket ut för världen (men vi hade fått tips om den innan) och den hade banne mig det godaste kött jag någonsin ätit.

Guyadeque5 Guyadeque6 Vi satt där och beundrade den vackra utsikten och andades in fräsch bergsluft. Det är liksom något helt annat. Lite svårt att förklara. På vissa ställen såg man att folk ”slagit läger” i bergen och när vi sedan läste på lite mer om Guayadeque så visade det sig att folk av idag har bosatt sig i grottbyar för att leva som Guancherna (ursprungsbefolkningen) gjorde.

Guayadeque9

Längs ravinens sluttningar växer kaktus, agave, vallmo, palmer, kanarisk tall och mandelträd och Grannorterna Ingenio och Agüimes får sitt vatten från ett vattendrag som rinner genom den här ravinen.

Guyadeque7

Till och med barnen var fascinerade och tyckte det var väldigt kul och spännande. Underbaringarna har verkligen the time of their life nu. Sol, bad och härliga aktiviteter varje dag. För att inte prata om lyckan att kunna strosa runt i short dagarna i ända.

Guyadeque8

Kram ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply happyvardag 2 februari, 2017 at 21:42

    Men vilka helt underbara bilder. Förstår att ni njuter och investerar massor av tid i varandra. Kram Mia
    http://happyvardag.se/2017/02/02/luftspalt-och-familjeplanering/

  • Leave a Reply