dessert, LCHF, recept, spanien

helgens kladdigaste kladdis (LCHF)

Ja, jag får väl lov att erkänna att min kost denna sommar inte går till historien som den nyttigaste (dock har jag njutit hela tiden;) men denna kladdkaka bakade jag faktiskt som en lågkolhydratkaka. Barnen, som har bestämt sig för sluta med godis (och få en liten reward för det:), var sugna på lördagsmys och då kändes det bra att göra något som vi alla kunde gotta oss med.

IMG_7280_1872 kopiera

Och gottig, det var den. Och mäktig! Jag orkade inte ens middag efter att jag hade ätit en sådan bit med handvispad grädde. Ja, ni läste rätt. Handvispad. Några sådana moderniteter som elvispar och dylikt innefattar nämligen inte vår enkla boning. Bara de fåtal gånger som jag lånar det av den där underbara människan som befinner sig i Sverige för tillfället (hallå förstår ni inte att ni ska vara här nu?!).

Jag var såååå glad över att just mandelmjöl ocg steviaströ fanns i det lilla bruna skafferiet. Det var några av de få torrvaror som vi fick med oss hit. Dessutom lyckades jag också hitta Lindts choklad i vår lilla matbutik.

6 ägg
1 dl steviaströ
150 g smör
100 g 70% choklad
50 g 86% choklad
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och steviaströ. Detta behöver vispas rätt ordentligt så att det blir fluffigt.
Smält smör och choklad på låg värme, tillsätt grädden
Blanda de torra ingredienserna och blanda därefter samman allt.
Smöra en löstagbar form och sätt in den i ugnen på 175 grader. Grädda i cirka 10-15 minuter. Håll koll med sticka! Den stelnar SNABBT!

Otroligt bra recept och jag kommer definitivt att göra den fler gånger! Receptet hittade jag här

IMG_7284_1876

Annars är allt som vanligt här. Barnen och jag är själva och försöker hitta lite tidsfördriv:). Gårdagen var den första ”dåliga” dagen på över en månad. Det har blåst kalla vindar och det har till och med kommit ett par droppar regn så vi kunde besöka lekparken på dagtid, vilket har varit helt omöjligt innan då det har varit för hett. Vi har också spelat ”Jakten på den försvunna diamanten” och nu har faktiskt sonen gjort en kovändning i fråga om Afrika och Marocko. Tidigare ville han absolut inte åka dit med tanke på att det kunde finnas krokodiler. Nu vill han absolut dit. Där finns ju DIAMANTER!!! Älskade unge!

Ja, på det stora hela helt vanligt. Förutom att…. det faktiskt har hänt något STORT. Men mer om det sen. Plikten kallar:)

Vad hittar ni på denna söndag?

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply helenasenklavardag 28 juli, 2013 at 09:50

  Vispa förhand! Då har du lite armmuskelr hi hi. Såg god ut iallafall. Marocko skulle jag också vilja besöka, fast för shoppingens skull Kram och ha en bra dag
  Helena

 • Reply Annalena 28 juli, 2013 at 10:30

  Sista dagen på semestern idag… Kan inte annat än att vara otroligt nöjd med årets ledighet! En vecka i stuga på Öland med diverse utflykter runt ön, en knapp vecka i London (Vilken underbar stad, och VARM) Detta varvat med långa lata dagar på Saltö badplats! Idag blir det middag hos pappa i Fågelmara! Ha det gott! Tintin hälsar! Kram!

 • Reply Marja - Baka Sockerfritt 29 juli, 2013 at 18:11

  Jag har gjort en liknande kladdkaka, vilken också blev super!

 • Reply Monne 30 juli, 2013 at 10:03

  Nam nam vad gott det ser ut! Ska absolut provas under semestern som börjar nästa vecka 😀 Stor kram på er!

 • Leave a Reply