hus och renovering, Inredning

Hjälp mig!

20130111-130356.jpg

I dag har vi haft storfrämmat här hemma. Det var ingen mindre än mäklaren som förhoppningsvis kommer att sälja vårt hus som var här och gick igenom formaliteterna. Och nu känner jag mig alldeles förvirrad, upprymd och lite sådär snubblig för jag vill göra allt och inget och helst på samma gång. Och det är här mina kära vänner som ni kommer in i bilden. Jag skulle så himla gärna vilja veta vad som gör att ni faller för ett hus på Hemnet eller på en visning. Vad är det som gör att blicken fastnar lite längre på ett hus och inte ett annat?

Är det vackra, färska blommor?

20130111-130815.jpg
(Tack söta faster Lisbeth och kusin Nettan! De är ljuvliga ❤)

Är det ytskikt, badrum och kök?

20130111-131112.jpg

Finns det några särskilda ställen där ni tittar lite extra?

20130111-131301.jpg
Rotar ni igenom badrumsskåpen på visningar?

Eller är det detaljerna som gör det?
20130111-131606.jpg
Åh, gud vad jag kommer att sakna min punschveranda!!!!

Alla tips mottages tacksamt!!!!
Snälla hjälp mig att få lite ordning på mina tankar för det är lite berg-och dalbana just nu…….

Kram och ha en fantastisk fredag! Här blir det Harry Potter och gotte. Om jag nu kan slita mig från plockandet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Annalena 11 januari, 2013 at 15:36

  Måste säga att jag tittar på detaljer! Kollar Hemnet lite som i en inredningstidning! Man vill liksom bli inspirerad och känna att Åhhhhh, här skulle jag trivas! Kram!

  • Reply pilotfrun 11 januari, 2013 at 20:02

   Tack Annalena! Detaljer ska jag tänka på innan vi ”stylar”.
   Kram!

 • Reply Eva B 11 januari, 2013 at 15:37

  Jag tror efter en stunds funderande att jag mest fastnar för om det är hemtrevligt. Lite bebott så där. Inte avskalat och kallt, kalt och bara vitt. Liv i huset, som om familjen just lämnat huset, utan att det är stökigt. saker här och där.

  • Reply pilotfrun 11 januari, 2013 at 20:04

   Ja, men den känslan kan jag också känna att jag söker efter. Hemtrevligheten. För den finns inte överallt. Fint det du skrev om att det ska kännas som att familjen just lämnat huset fast utan att det känns rörigt och stökigt.
   Kram

 • Reply Stoffisen 11 januari, 2013 at 17:21

  Ska ni flytta? Why?

  På hemnet tittar jag aldrig eftersom att jag inte söker hus eller lägenhet. Så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med tips, men jag ser att det finns några tankar i inläggen innan 🙂

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 11 januari, 2013 at 20:06

   Ja Stoffe, vi är lite på gång. Eller ganska mycket egentligen. Mannen får veta bas i början av februari och mycket sannolikt att det blir Spanien. Men inte helt säkert. Därför kollar vi alternativ och måste ligga steget före för om det blir Spanien så har vi bestämt oss att familjen får följa med ett tag. Det är mycket som händer nu, många tankar och en rejäl dos av verklighet i samband med mäklarens besök.
   Kram!

 • Reply Hovdamen 11 januari, 2013 at 20:06

  Ytskikt, badrum o kök, ja. O så lukten, det måste lukta gott! O så trädgården!

  Sån e jag. Lycka till med husförsäljningen men vart ska ni flytta istället?

  • Reply pilotfrun 12 januari, 2013 at 09:09

   Tack så mycket! Ja, vi får hålla tummar och tår att det går bra. Det som verkar mest sannolikt för tillfället är Spanien. Men inget bestämt ännu.
   Kram

 • Reply Jannica 11 januari, 2013 at 20:26

  Svår fråga faktiskt… Jag tittar nog också på detaljer, den där ensamma blomman eller keramikskålen som på något sätt gör sitt till helheten. Färska blommor är min passion, det kan man väl aldrig få för mycket av? De ger en massa må bra-energi och det vill man väl få i ett hus man tittar på? Fönstren är viktiga för mig… och det har ni ju så vackra. Självklart skulle jag om jag vore potentiell köpare titta på kök, badrum och ytskikt också, men rota igenom badrumsskåpen skulle jag aldrig göra. Gör folk det?! Stort lycka till! Ni har ett fantastiskt hus, så det kommer gå som smort:).

  Kram på dig!

  • Reply pilotfrun 12 januari, 2013 at 09:05

   Tack söta du! Känns bara overkligt. Och stort!!! Och ja, en del rotar nog och kollar överallt. Superläbbigt!
   Kram

 • Reply Karin Bucht 11 januari, 2013 at 21:26

  Varför ska ni sälja ett sådant fint hus?!

  • Reply pilotfrun 12 januari, 2013 at 09:07

   Ja, det kan man fråga sig:) men mannen kommer med stor sannolikhet att få ”bas” utomlands och då har vi bestämt att familjen följer med eftersom vi vill vara tillsammans. Ett jättestort beslut som tog lång tid att komma fram till.

 • Reply Happyvardag 12 januari, 2013 at 10:47

  Sötnos, ert hus verkar vara mycket intressant. och läget gör dte inte mindre intressant. Tro mig, vi har varit på åtminstone 8 visningar i ert område der senaste 1 1/2 året och folk är som galna. Jag har sett hus med stora behov att åtgärda gå för över 3 milj. Jag kollar alltid potential att passa just oss – och det är ju svårt för en säljare att veta. Men visst, kök och toalett/badrum är inte oviktiga ställen, likaså tvättstuga. Grymt tråkiga och dyra saker att åtgärda själva. I övrigt räknar jag med en viss summa till ändring av ytskikt.

  Dessutom tycker jag av bilder från huset ert att döma att du har dne där känslan för detaljer. Bara se på fönsterbilden med de små lådorna staplade på varandra. Huset ska se bebott ut. Jag tänker mig alltdi att jag ska skriva en liten skylt och personligen hälsa välkommen till visningen. Sätta fram en skål med gotte eller frukt med en uppmaning att smaka.

  Och självklart kommer vi att anmäla oss till visning. Älskar stieln på husen i området.
  Kram Mia

  • Reply Happyvardag 12 januari, 2013 at 10:48

   Sorry, stavade visst som en kratta idag….

   • Reply Annalena 12 januari, 2013 at 12:11

    Bra tips med att ”bjuda” på något! När vi sålde i Rödeby hade vi lite bubbelvatten, vindruvor och lite smågodis framme! Perfekt när det kommer barnfamiljer! Hade glömt att vi gjorde det!

  • Reply pilotfrun 12 januari, 2013 at 13:44

   Tack för tipsen söta du! Själv hade jag aldrig kommit på att man faktiskt kan bjuda på något. Men jag vill inte vara hemma då det är visning. Sorgen i hjärtat blir alldeles för stor då. Jag älskar ju detta huset!! Så mycket själ och hjärta vi har lagt ner.

   Jag tror att ni kommer att gilla det:) öppen spis (gammal kakelugn), 90cm gasspis med fem brännare, världens bästa punschveranda som klippt och skuren för läsfåtöljen. Och om andan faller på, möjlighet att göra en äkta vinkällare (rummen i källaren finns redan) Det var en av våra planer som tyvärr aldrig blev av.
   Ha en fin dag!
   Kram

   • Reply Happyvardag 12 januari, 2013 at 16:14

    Låter lovely! Och jag gissar att jag kommer att ”fall in love”. Kram Mia

 • Reply Jess 12 januari, 2013 at 18:32

  Men söta du, kan ni inte börja med att hyra ut och hyra i Spanien? Tänk om ni inte trivs och vill till Sverige igen…….Bara en liten tanke…..Vi hyr ut huset i Sverige men har köpt i Spanien också. Men om vi ska stanna då säljer vi dt i Sverige…då har vi i allafall först provat på att bo….
  Kommer du ner till mig;-)) Kram J
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  A Very Angry Mum

  • Reply pilotfrun 12 januari, 2013 at 20:18

   Vi ska inte köpa i Spanien:)) Det vore väl vågat för en som har satt sin fot på spansk mark en endaste gång och vars ordförråd är begränsat till (fonetiskt;) Me gustaría mucho ather amor continue bajo la luna. Men vårt hus ligger lite off vad gäller pendling till Köpenhamn så vi sneglar lite mot Skåne också. Vi får väl se vad det blir:) men det hade ju varit himla kul att komma ner!
   Kram

   • Reply Jess 12 januari, 2013 at 20:46

    Lustigt..jag har ju ett hus snart till salu i Skåne oxå;-))
    Lomma, utanför Malmö. Sveriges bästa kommun;-)
    Kram J

 • Reply Kickan 12 januari, 2013 at 22:17

  Hej, det är jag som skrev att vi varit i samma sits som er angående pendlingen. Vill först bara skriva att vilket underbart hus ni har, synd att ni måste sälja. För oss var det som så att vi bodde i Stockholm och mannen pendlade till Oslo, när vi nästan tänkte ge upp så fick han Köpenhamns bas och då sålde vi av rubbet och flyttade ner till Skåne. Det finns ingen möjlighet för CPH bas för din man inom inte allt för lång tid? Om bolaget har det vill säga. Då kanske en flytt till Skåne hade räckt, kan rekommendera nord västra delarna :-). Lycka till med allt!

  • Reply pilotfrun 13 januari, 2013 at 07:37

   Vad starkt av er att ge upp rubbet i Sthlm och flytta neråt!!! Att mannen ska få bas i CPH är vårt mål, det vi siktar mot och det vi hoppas på framöver. Och då är det just de nordvästra delarna vi tittar åt. Mannen har ett förflutet i Båstad/Ängelholm och svärmor bodde där ända fram till förra året. Vi är väldigt förtjusta i den delen av Skåne och vi kollar för fullt där också.
   Kram!

 • Reply Kickan 13 januari, 2013 at 20:06

  Vad roligt! Vi bor i Ängelholm, min man är också därifrån, så därför var det självklart för oss att flytta dit. Har aldrig trivts så bra! Vi är ett gäng som jobbar inom flyget här i stan och den tolv mil långa pendlingen känns inte alls lång då man vet att man får sova i egen säng. Lycka till med allt! Håller tummarna för att det blir CPH bas snart.
  Kram K

  • Reply pilotfrun 14 januari, 2013 at 13:28

   Vilket sammanträffande:)) Då kanske du kan tipsa om bra och barnvänliga områden där?! Kollar på Hemnet frenetiskt men dels ligger det inte så många objekt ute, och dels så har vi inte jättestor erfarenhet av de olika bostadsområdena. VI har vänner som bor i Björkhagen och Vejbystrand så det är mest de områdena vi känner till.
   Kram

 • Reply Kickan 15 januari, 2013 at 03:07

  Skickar på mailen. Blev så långt!

  • Reply pilotfrun 15 januari, 2013 at 06:27

   Vad fint! Då ska jag kolla där:)
   Kram

  Leave a Reply