Okategoriserade

Högsnäs drejeri och besök i Saluhallen

Igår fyllde mannen det där stora jämna talet 40. Barnen och jag överraskade honom med en tripp till Höganäs. Jag har planerat detta väldigt länge och barnen har lyckats hålla det hemligt också:)

När Kristian var som mest i städtagen igår så knackade det på dörren och min svåger och hans fru kom. Jag sa till honom att släppa dammsugaren och sätta på sig findojjorna. Min svåger med fru hjälpte oss med att passa Bruno och att fixa i ordning inför kalaset senare på kvällen. Tack ❤️

IMG_0600.JPG
Jag hade nämligen bokat in en tre timmars intensivkurs hos Nickos på Höganäs Drejeri
Findojjorna var bara förklädnad:) och när han satte sig i bilen hade han ingen aning om vart vi skulle. Första stoppet blev Saluhallen och Magasin 36 i Höganäs där vi åt lunch och bara strosade runt.

IMG_0602.JPG
Väl där avslöjade barnen och jag vad vi hade för planer för eftermiddagen. Efter lunchen begav vi oss de hundra metrarna till Nickos verkstad och blev verkligen placerade framför drejskivorna bums. Jag höll ju på för några år sedan och ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR det här. Och för barnen var det värsta stora grejen att få sätta sig ner framför den snurrande drejskivan. De var med mig ett par gånger förr men har bara provat att tumma och kavla.

IMG_0601.JPG
Jag ska visa er ”riktiga” bilder när jag har fått ordning på datorn. För närvarande är det fullt på hårddisken och utan wifi har jag inte lyckats föra över dem till Time Capsule (jag vet, det behövs bara en sladd).

Även K som mer eller mindre växte upp framför en drejskiva men som inte drejat på trettio år var helt lyrisk.

IMG_0604.JPG
Och då han är konstnärligt lagd så gjorde han fantastiska alster bums. Just den här grejen, att göra något kreativt med barnen var så underbart och vi kommer definitivt att göra om det igen.

Nu är det dags att hoppa ur pyjamasen. Älskar dessa lediga dagar!

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ekenäsliv 17 november, 2014 at 10:22

  Vilken jättekul idé!!! Låter som en toppendag:)
  Ha de gott!
  Kram Anna

 • Reply I mitt huvud 17 november, 2014 at 15:28

  Grattis till K!!
  Jag har bara prövat att dreja 1 gång och då lyckades jag inte ens få lerklumpen i mitten på drejskivan…..

  • Reply rebecca 19 november, 2014 at 21:55

   Han tackar så mycket! Att centrera är faktiskt bland det svåraste. Du borde testa igen och be någon centrera leran åt dig.

  Leave a Reply