livet i familjen, spanien

¡ Hola amigos!

ingång

grinden som leder in till vårt hus och den lilla täppan utanför där det växer citron, lime och mynta.

Välkommen, stig på! Detta är vårt nya boende här i Spanien! Äntligen, efter en vecka, har vi fått tillgång till internet via våra spanska mobiltelefoner och jag kan blogga lite igen:) På måndag (eller fredag – detta är ju Spanien) så kommer det en kille och installerar adsl här i vårt hus och då kommer internet att bli ännu bättre och snabbare än vad det är just nu.

Oj, vilken första vecka vi har haft här i Spanien. Så många intryck att smälta och ta in och vi har stupat i säng varje kväll. De stora barnen började skolan i måndags och verkar redan ha infunnit sig bra. Sonen har varit och lekt hemma hos några kompisar och jag har kört upp och ner för berg på smala, smala vägar och på motorvägar med fyra filer på sina ställen. Passande för mannen att bryta foten precis innan vi skulle åka, eller inte….. Det är nämligen jag som har suttit bakom ratten från dag ett. Jag har svettats, svurit och haft några nära-döden-upplevelser på de spanska vägarna. För mig, som är en riktig ”small town girl”, så har det varit en omställning att anpassa sig till den hetsiga trafiken och trafikanterna som återfinns här. Jag har blivit tutad åt (typ sådär en hundra gånger) och varje gång någon tutar nu så tar jag för givet att det är åt mig även om det inte är det, en kvinna har räckt fuck-you åt mig, män som kvinnor har hytt med näven i sina bilar när de har kört om mig på motorvägen då de förmodligen upplevt mig som en bromskloss? Tja, vad säger man, ny upplevelse. Det viktigaste för mig har varit att köra säkert med alla mina skatter i bilen. Sen när jag har blivit varm i kläderna så kommer jag nog också att trycka ner plattan i mattan. När kvinnan (som stod vid ett övergångsställe) räckte fingret åt mig så kunde jag faktiskt inte annat än att hålla mig för skratt.

I kväll har vi fått igång tv:n för första gången till sonens stora förtjusning då det är match med Real Madrid ikväll (fotboll alltså). Vi har grillat hamburgare och skålat med rosé cava och känt att det här nog kommer att bli bra. Jag får fortsätta skriva mer i morgon för nu ska jag fortsätta att plocka bland IKEA sakerna vi handlade i går. Vårt hus var inte riktigt rustat för en familj på fem personer.

fuengirola

utsikten från balkongen i vårt sovrum, visst är det charmigt?

Ha nu en underbar kväll mina vänner och tusen tack för alla era fina hälsningar och kommentarer som jag nu har kunnat läsa!

Kramar
Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jess 17 maj, 2013 at 19:33

  Åh äntligen är du med på cyberlivet igen:-)
  Härligt att ha dig här vännen, både på riktigt och på nätet;-)
  Storkram till dig och dina fina <3
  /Jess

 • Reply Anna 17 maj, 2013 at 20:31

  Hej min fina vän! Jag blir så glad av att se ert fina hus och ”höra” dig berätta via bloggen igen. Stor kram från Anna

  • Reply pilotfrun 19 maj, 2013 at 19:16

   Och STOR kram till dig fina, fina vän! Saknar dig! Massor!

 • Reply Happyvardag 17 maj, 2013 at 21:18

  Hola Chica…..Que bonita casa! Y el entorno. Envidioso!
  Ska bli så spännande att följa er vardag där nere. Riktig sommarvärme här hemma idag och i måndags sprang jag förbi ert ”gamla” hus under Blodomloppet. Hälsade lite extra till det från er.
  Estar bien! Kram Mia
  http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/05/17/jamen-da-tar-vi-helg-da/

  • Reply pilotfrun 19 maj, 2013 at 19:16

   Du är för söt Mia!!! Jag saknar mitt hus såklart, men här är så himla mysigt. På ett annat sött liksom.
   Kramar till dig!
   (ska läsa ikapp hos dig också så fort vi får internet installerat här hemma:))

 • Reply Adela 18 maj, 2013 at 01:13

  Å vilken utsikt!
  Härligt att ni verkar trivas!
  Berätta mer…!:))

  Kram
  Adela

  • Reply pilotfrun 19 maj, 2013 at 19:13

   Absolut! Så himla härligt att vara ”connectad” igen:)
   Kram

 • Reply Stoffisen 18 maj, 2013 at 09:45

  Åh! Vad härligt! Vad roligt att få se lite bilder, och ett livstecken från dig/ er.
  Jag har ju dock lite koll på fb men inte lika beskrivande som här.

  Grattis till nya boendet, och att ni äntligen landat i vardagen.

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 19 maj, 2013 at 19:12

   Tack Stoffe! Ja, det har varit speciellt att inte ha tillgång till internet. En utmaning faktiskt. Och jag har mycket att läsa ikapp på mina favvisbloggar:)
   Kram

 • Reply Pernilla 18 maj, 2013 at 18:45

  Hej!

  Tittar in här för första gången och tycker det är jättespännande att hamna mitt i er flytt till Spanien! Vi har hyrt lägenhet/radhus några år i Spanien på semestern och vi älskar Spanien:) Ska bli jätteroligt att fortsätta läsa din blogg!

  Hälsningar Pernilla

  • Reply pilotfrun 19 maj, 2013 at 19:11

   Hej! Och välkommen hit! Ja, det är verkligen ett äventyr detta. Särskilt för oss som inte har någon anknytning till Spanien:) Men, det lilla vi har sett är otroligt härligt!
   Kram till dig!
   /Rebecca

  Leave a Reply