allt som är vackert, de där dagarna som kallas livet, närvaro och reflektion

I dag är första dagen på resten av ditt liv

Nytt år. Nya möjligheter. 2012 ligger nu bakom oss och vi har ett nytt oskrivet blad framför oss. Jag brukar aldrig avlägga nyårslöften för oftast lovar man saker man inte kan hålla såsom att äta nyttigare, börja träna etc. Jag har ett löfte till mig själv inför det nya året men jag vet inte om jag skulle kalla det nyårslöfte eftersom det är en devis som jag har försökt att leva efter ett tag nu, och det är att leva i nuet.  Mina två senaste år har kantats av en hel del stora saker som gör att jag har fått perspektiv på livet och insett vikten av att träna mig i att vara närvarande i nuet. Det är nära familjemedlemmar som har drabbats av allvarliga sjukdomar, varav en av dem gick bort förra året i juletid. I en bok som jag tycker mycket om så står det en reflektion för varje dag (med en liten tillhörande berättelse under och en reflektionsfråga) och just idag den 2 januari så står det:

Lyckan är som manna- man måste plocka den och njuta av den varje dag. 

-Tryon Edwards

”Livet är som en stig som vindlar fram bland blommor, fjärilar och läckra frukter. Men många av oss tillbringar en stor del av livet med att söka efter lyckan runt nästa vägkrök.  Vi ids inte böja oss ner för att njuta av den lycka som spirar vid våra fötter och bara väntar på att bli plockad.
I ivern att hitta en ”guldskatt”, den totala och eviga lycka som vi alla hoppas på, struntar vi i allt det som vi inte tror ska kunna uppfylla våra ambitioner, eller som inte kan skänka oss allt med en gång.
Lyckan finns runt omkring oss, men ofta i form av små, små smulor. Om vi plockar smula efter smula, har vi snart korgen full.”

Vilka små smulor av lycka kan jag hitta runt omkring mig idag?

Nyårsafton 2012 firades in ordentligt i Helsingborg tillsammans med goda vännerna Åse och Daniel med familj samt Åses syster med sin familj. En helt otrolig kväll blev det med en meny som visade sig vara helt outstanding.

Förrätt: Gratinerad hummer med cognac och champinjoner
Huvudrätt: Helstekt oxfilé med rotfruktsgratäng, palsternackspuré och murkelsås
Dessert: Gino med hemgjord glass

Kaffe och avec med chokladpraliner

Vissa av bilderna är Åses då jag var fullt upptagen med att amma:) Så fort vi skulle äta så ville också Bruno äta…

När det är Nyårsafton är det glitter och glamour som gäller, eller hur……

Åse och undertecknad…

Och dom obligatoriska hattarna

Den duktiga fotografen heter Åse. Jag gillar verkligen denna bilden ❤ Den känns väldigt mycket som mig…

Fler bilder hittar ni på Åses blogg 56kilo.se

Nu är det dags att sopa ut julen för denna gången. Och lika underbart som det är att ta fram alla julsaker, lika mycket njuter jag när det är dags att stoppa tillbaka allt i sina lådor igen.
Nu välkomnar vi våren och ljusare tider!
På återseende mina vänner och med all önskan om ett mycket fint år till er alla!

Kramar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply mariette 2 januari, 2013 at 16:08

  Bilden är fantastisk på dig och sonen. Så vacker!
  Säger ju allt om att leva i nuet och vara där för de sina.
  Barnen berikar verkligen vardagen och en sådan härlig start på det nya året ni fick med det nyårsfirandet.
  God fortsättning önskar jag er.
  Kram

  • Reply pilotfrun 2 januari, 2013 at 20:55

   Tack detsamma! Ja, jag gillade verkligen bilden ❤ Precis som du skriver så är det så mycket ”nu” över den.
   Kram!

 • Reply bia 2 januari, 2013 at 16:30

  Försöker också att leva i nuet…men det är svårt ibland ;))
  Vi hade också en trevlig nyårsafton, tyvärr var det dis ute så några fyrverkerier kunde vi inte se, (jag som älskar fyrverkerier) vi bara hörde hur det smattrade runt omkring 😉
  Önskar dej en god fortsättning!
  kramen bia

  • Reply pilotfrun 2 januari, 2013 at 20:58

   Ja, visst är det svårt! Det gäller att träna sig i mindfulness. Ibland är man mer och ibland mindre närvarande men det går ju att träna upp. Vad tråkigt att du inte fick se några raketer på grund av dis:(( hos oss regnade det….
   Kramar!

 • Reply Stoffisen 2 januari, 2013 at 18:04

  Vilket fint inlägg!
  Jag håller verkligen med dig. Det är viktigt att leva i nuet och vara rädda om varandra. Det som inte händer idag, kan hända imorgon.
  Vad tråkigt att höra om att en närstående har gått bort. Det är verkligen sorgligt.

  Bilderna från er nyårsfest är så fina!
  Ja, och motiven också för den delen.

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 2 januari, 2013 at 21:01

   Tack söta, goa du! Ja, ibland blir vi prövade…..ordentligt. Det gäller att vila i nuet och glädjas åt det vi har. Även om det inte alltid är det lättaste.
   Kram!

 • Reply Happyvardag 2 januari, 2013 at 18:46

  Att vara mer närvarande i nuet kämpar jag också med. Det är så lätt att ”passa på” med en massa grejer. Tycker nog att jag har blivit bättre sedan semestern i våras. Ni verkar ha haft en ljuvlig nyårsafton – mums och härligt med glitter. God fortsättning till er med….Kram Mia

  • Reply pilotfrun 2 januari, 2013 at 21:05

   Ja, den var supermysig! På alla sätt liksom. Vi får kämpa på med nuet. Har hört mycket om Eckhart Tolles ”The power of now”. Bokcirkel??
   Kram!

   • Reply Happyvardag 2 januari, 2013 at 22:26

    Ja, bokcirkel…..Vi körde dte på jobbet för många år sedan, men det vra liksom lite för spridda intressen. Tror vi har många berörninsgpunkter du och jag. Ja!!!!Jag skulle älska det….
    Kram Mia

 • Reply mrs Sessan 2 januari, 2013 at 19:11

  G.O.T.T N.Y.T.T Å.R kära du !!

  Åhh jag älskar ditt ”löfte”, det är så rätt. Dock inte alls lätt, att leva efter….. men viktigt viktigt.

  Jag/vi som du har upplevt lite större grunkor i livet & då inte det där största som att få egna barn, utan de lite större tyngre sakerna som gör att man inser att man inte är här för alltid. Som gör att man inser att man måste stanna upp, suga in & L E V A i just N U E T.

  Jag skulle gärna vilja veta vad din fina bok heter som du skriver om, Jag gillar böcker som man kan reflektera med & gärna med vackra & tänkvärda ordspråk.

  Så måste jag säga att alla bilder här var vackra, men den på dig & sonen är bara ”to die for”. Ett stk ögonblick i livet <3

  Tack för alla dina fina ord i året som gick. Jag ser fram emot att följa dig i 2013 :))))))

  Vink vink härifrån Oslo
  //Sessan

  • Reply pilotfrun 2 januari, 2013 at 21:09

   Tack för dina fina ord! De värmer verkligen ❤ Ja, att vara närvarande i nuet är verkligen inte det lättaste. Men någonting som går att träna upp. Jag mejlar dig information om boken. Ett tag läste jag i den varje morgon. Samtidigt som jag bar en amulett i fickan med sinnesrobönen ingraverad.
   Kramar till dig ❤

 • Reply mrs Sessan 2 januari, 2013 at 19:12

  Glömde skriva att jag älskar din blogg design!! Smakfull helt enkelt

 • Reply jess 2 januari, 2013 at 21:16

  Ser ut att ha varit en fantastisk kväll. Vackra bilder, fina flickor:-)
  Kram Jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Home Sweet Home

 • Reply åse 4 januari, 2013 at 15:55

  Finaste vännen! Gud vad jag är glad att vi hittade varann där vid poolen på Cypern! Finns ödet? Ibland undrar man!
  I dag frågade Juni ”Kommer vi känna hon Bruno när hon växer upp?” Medan lilla skruttungen Alice kontrar ”Bruno är faktiskt en pojke!”
  – Ja, svarade jag, det hoppas jag!

  Puss på er och vi längtar tills vi ses igen! tack för ett underbart nyår! ♥

  • Reply pilotfrun 5 januari, 2013 at 17:27

   Ja men visst är det väl bra märkligt ibland!!!! Poolen på Cypern liksom…. Och nu så känns det på något konstigt sätt som att man alltid känt varandra. Att vi har hittat så rätt!
   Vi längtar också till vi ses igen ❤
   Alltid lika mysigt!!
   Kram min vän

  Leave a Reply