de där dagarna som kallas livet

I en rosa limousine

Ja, som ni märkte så blev det inte några fler bilder här igår inte. Jag håller nämligen fortfarande på att hämta mig efter tidernas kräksjuka och dagen igår spenderade jag i sängen helt utslagen. Men nu är jag på bättringsvägen och har fått i mig några mackor och lite blåbärssoppa. Så nu kör vi fortsättning på helgen med TB4 (Åse, Marica och Fnulan)

drink12

Vi bodde som sagt på hotell Renaissance som är ett livsstilshotell och en del av den internationella hotellkedjan Marriott.  Vi bodde i två stora, jättefina dubbelrum med en dörr emellan. Så himla praktiskt och vi sa det flera gånger att det gjorde allt mycket mer gemytligt än om man hade behövt dela på sig hela tiden. På hotellet fick vi också träffa den skickliga bartendern Jeremy som höll en liten cocktailkurs för oss.

drink13

drink1

Först ut var en Rossini (variant på Bellini) som man gör på färska hallon, färskpressad limejuice, sockerlag och cava. Mycket god och fräsch och den föll oss alla i smaken. Nästa drink var en Daiquiri  som görs på ljus rom, limejuice och sockerlag.

drink2

Galet god den också och under tiden som Jeremy blandade drinkar så berättade han också en massa om drinkarnas och cocktailens historia. Mycket intressant! Han lärde oss också vad som är skillnaden mellan en cocktail och en drink och det mina vänner är så enkelt som att i en drink innehåller groggvirke (läsk etc) medan en cocktail på sin höjd innehåller färskpressad juice eller bär. Den här kursen går dessutom att boka in via hotellet. Kan vara kul om man vill göra något extra tillsammans med vännerna. drink4

drink3

drink6

Bilderna har jag tyvärr inte tagit själv då min kamera tyvärr blev stulen förra veckan och det känns så klart extra mycket vid sådana här tillfällen. Men det är tur att Fnulan och Åse är så skickliga på att ta bilder.

drink9

drink8

När vi var fullärda i drinkkunskap så traskade vi bort till Johan P för att avnjuta deras omtalade skaldjursplatå och den var verkligen gigantisk!! Jag är verkligen svag för skaldjur i alla dess former men detta var första gången jag smakade ostron och nja, afrodisiak eller ej, ostron är nog inte min grej…. Men hummer, havskräftor, krabbklor och räkor – ja tack! Deras pommes var dessutom to die for, med olika såser dessutom.

Och sen när vi hade ätit upp så väntade ytterligare en överraskning för Marica. Utanför restaurangen stod nämligen vårt vrålåk för kvällen, en rosa limousin från Event. Och vid det här laget skrek Marica rakt ut. Hennes glädje gick inte att ta miste på. Inte vår heller för den delen haha. Vem vill inte hoppa in i en gigantisk rosa bil, där man kan välja musik själv och dessutom köpa sig ett glas bubbel?

drink10

drink11 Sen tog limon oss på en tur runt Malmös gator medan vi njöt i fulla drag och dessutom med finfin musik i högtalarna. Perfekt kväll med andra ord!

drink7

Sen var det ju tillbaka till verkligheten med besked då jag blev magsjuk men jag får väl tacka min lyckliga stjärna att jag slapp bli sjuk under helgen. Och nu håller vi tummar och tår för att ingen annan i familjen drabbas. En räcker och blir över och med påsken i antågande så vill man ju inget annat än att alla förbli friska.

Kram ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply