livet i familjen, shopping

I väntans tider…

20120811-134833.jpg

Den här veckan har sölat sig fram. Det är väl så i väntans tider (v. 39 nu)….I hopp om att slå hål på lite tid och tänka på annat så tog vi en tur till Ikea. Som synes så tyckte barnen att det var sådär roligt att åka dit… De sov liksom hellre i kundvagnen:)

Vi hade inga direkta inköp planerade förutom lite förvaring; det kan man liksom aldrig få för mycket av. Detta till trots så blev vi någon tusenlapp fattigare. Märkligt att det alltid blir så. Vi kom hem med spjälsängsskydd, stekpanna, ramar, glas och lite annat smått och gott. Kändes som att vi gjorde ett kap med spjälsängsskyddet. På Babyproffsen kostade det närmre 500:- och på Ikea 130:-. Tänk vilka torskar nyblivna föräldrar är:) läste någonstans att första barnet kostar i snitt runt 20 000:- och det kan nog stämma tror jag. När vi väntade Julian så köpte vi i stort sett allt nytt. Vi specialbeställde barnvagn med alla tänkbara tillbehör, tror att det i slutändan gick på runt 12 000. En sån där blöjhink med plast som luktade doftspray kunde man tydligen inte leva utan och resten av alla de andra 108 prylarna kunde man inte heller vara utan. För man måste ju vara en bra förälder. Tänk så mycket man inte visste då….. Tur att man är så mycket klokare nu;)) för inte visste man då att den där blöjhinken skulle bli ståendes jämte skötbordet med en vanlig ica maxi påse i och att resväskan/transportbagen som köptes speciellt tillsammans med barnvagnen förblev ouppackad och oanvänd tills nästa ägare av vagnen tog vid.

Den här gången har jag synat Blocket och Tradera och fyndat både vagga och barnvagn (Bugaboo) till betydligt förmånligare priser. Även diverse tillbehör har jag letat på dessa siter och känner mig väldigt nöjd. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så var inte Blocket den marknad den är idag när vi väntade vårt första barn 2005. Idag går det ju att fynda i stort sätt allt där.

Den här helgen är det jippo i stan och vi kommer att åka in en stund hela familjen. Det finns karuseller, marknadsstånd och en piratby för barnen. Kristian och barnen var där en sväng i torsdags så att jag fick ta mig en eftermiddagsvila men idag känner jag mig sugen att åka in, om inte bara för att köpa lite marknadsgodis och titta på älsklingsungarna när de åker karusell. Själv får jag hålla mig på marken detta år….

I övrigt så står vi inför en rad förändringar för tillfället men det är inget jag kommer skriva mer om nu utan det kommer i sinom tid. Men det är mycket som står på spel och det har föranlett en rad långa diskussioner härhemma.Vi får väl se vad framtiden bär i sitt sköte…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mia Bark 12 augusti, 2012 at 19:41

    Spännande med förändringar och visst blir man nyfiken. Hoppas att det snart är dags att nedkomma…Håller alla tummar och tår. Kram Mia

  • Reply rebecca sofie 13 augusti, 2012 at 08:18

    Tack Mia! Det känns lite nervöst: det är liksom med lite skräckblandad förtjusning som man går och väntar. Kramar!

  • Leave a Reply