allt som är vackert, hus och renovering

jag vågade inte ens drömma

om att det skulle bli så bra. Vi köpte vårt hus i juli 2004 och flyttade in i slutet av oktober samma år. Huset, ett sekelskifteshus byggt 1912, var i stort behov av kärlek och renovering. I december blev jag gravid. Det ingick liksom inte riktigt i vår plan. Vi skulle ju spendera våra fredagskvällar med att riva tapeter, väggar och dricka GT. Jag behöver nog inte ens säga att det iiinte riktigt blev så. Istället balanserade jag på golvbjälkar höggravid och slipade och skrapade lister och dörrar dylika. För vårt hus behövde inte en renovering; det var i stort behov av en ombyggnation. Huset bestod, när vi köpte det, av två lägenheter som inte var vidgjorda sedan 60-talet. Vi skulle således på egen hand, och med en del experthjälp, förvandla huset till ett enfamiljshus. Min man är extremt händig och tacka gudarna för det. Efter två barn tätt inpå (14 månader emellan) hade hus, plugg, jobb och gud vet vad tagit slut på oss och vi gick skilda vägar. För att sedan hitta tillbaka till varandra igen.

Jag satt och kollade igenom vårt Iphoto bibliotek häromdagen och gjorde några intressanta fynd.

Följande bilder är tagna på vårt kök/matrum när vi var mitt i renoveringen…


kök före


väggen bakom kökssoffan


fönster bakom kökssoffan som vi satte in

Och jag ska villigt erkänna att det då var svårt att föreställa sig att det en gång skulle bli såhär:

Nej, jag vet. Det går knappt att se att det är samma ställe. Men det är det:) Jag har sagt det innan och jag säger det igen; jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag njuter……

Klinkret i köket har min man lagt efter originalmönstret som fanns i huset. I den gamla trappuppgången låg det nämligen klinker och de var satta i just detta mönster fast med rött och vitt. Det krävdes en del för att skära till de smala klinkersen och gör att lägga dem……. Tur att jag har en man som är så grymt duktig på hantverk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Fina Frun 25 november, 2012 at 16:25

  Det är jobbigt när man är mitt uppe i en renovering men vad fint det blev!!

 • Reply Stoffisen 25 november, 2012 at 18:47

  Wow! Det blev helt i min smak! Superfint.
  För några veckor sedan renoverades mitt kök och det kändes som katastrof rakt igenom under tiden. Damm, snickare som sorang in och ut etc. Men, det blev toppen när det blev klart. Helt värt allt stöketi.

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 29 november, 2012 at 10:29

   Tack! Ja, visst är det drygt med damm!!! Men som du säger, väl värt nödan närman ser det fina resultatet. Kram

 • Reply Anna 25 november, 2012 at 20:04

  … och så blev det super! Tack för god mat och en sådan mysig kväll i fredags. Barnen somnade som små snusisar på hemvägen i bilen. Kram och ha en fin vecka kompis!

  • Reply pilotfrun 29 november, 2012 at 10:30

   Detsamma pärlan! Så superduper mys att ha er här:))

 • Reply Happyvardag 25 november, 2012 at 21:40

  Underbart vackert…..Vi hade aldrig fixat att göra det maken och jag….skilda vägar hade varit ett understatement tror jag. Vi snackar nog mord och inga visor precis. Så vi har kört hantverkare rakt igenom…..
  Kram Mia

 • Reply dianasdrömmar 26 november, 2012 at 05:33

  Åhh, vilket underbart kök, vi har renoverat hela hösten men nu börjar det att likna något…kram Diana

 • Leave a Reply