de där dagarna som kallas livet, livet i familjen, spanien

kackerlackor och flamingos

ja, här är det motsatsernas melodi som råder. I en hel del faktiskt:) Söndagen tillbringades som jag tidigare nämnt på Bioparc i Fuengirola där vi såg en hel del otroliga djur. Barnen var så klart mest imponerade av den vita tigern men som den älskare av rosa som jag är så tyckte jag att Flamingon var något alldeles, alldeles extra.

flamingo

den underbara, djupt fundersamma, schimpansen gjorde också intryck på mig. Den bara satt där i trädet och såg så melankolisk ut.

IMG_4885

Kackerlackan som vi fann i köket i går kväll gjorde inte riktigt samma intryck på mig. Det var en sak att se dem i en bur på zoo, men att ha en livs levande som klättrade på väggen. Usch, fy och blöh på samma gång. Tack och lov var K hemma så att han kunde hjälpa mig att få ut den.

Dagarna här går i rasande fart och vi är så fulla av nya intryck allihop. Det är mycket att komma in i och anpassa sig till. Allt från bilkörning till att torka tvätt. Det boende som vi hyr är långt ifrån svensk standard och det är en hel del som har lämnats åt slumpen. Förutom att det inte finns någon tvättstuga eller torktumlare (så tvätten får torka på ett tvättställ inne) så är alla, och då menar jag ALLA väggar målade ljusgula. Lägg också till en gul soffa. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i gult och efter den här tiden lär jag väl vara det ännu mindre. Hur tänker man egentligen? Om det är varmt ute, vilket det kommer att bli inom en snar framtid:) och alla kippar efter andan, så vore det väl mer behagligt att gå in i ett hus med vita väggar. Eller? Vad tycker ni? tycker ni om vita väggar eller föredrar ni färg?

Dagen idag tillbringades på vårdcentral och röntgenmottagning då dottern tappade en tallrik på foten igår kväll och hade oerhört ont i morse. Vi har sett röntgenplåtarna och kan inte utläsa någon fraktur men i morgon ska vi tillbaka till barnläkaren på vårdcentralen för att få ett utlåtande. På det stora hela så har allt fungerat utomordentligt bra och vi har, med våra EU-kort, fått bästa tänkbara hjälp.

Det finns så många härliga människor här som vi har stiftat bekantskap med genom barnen och barnens skola. I går kväll hade vi en dansk familj över på middag. De är på semester och har hyrt ett radhus i vårt ”community” och våra barn har lärt känna varandra vid poolen. Både sonen och dottern har också följt med kompisar hem från skolan, och de har haft kompisar med sig hem hit. Det är så fint att se hur de leker/umgås över åldersgränser och kille-tjej. Jag tror att barnen kommer att få med sig många lärdomar från den här tiden.

I morgon så har jag bokat tid hos frisören för att göra slingor. Det är Jessica som har tipsat mig om en duktig frissa så vi får väl se hur utlåtandet blir i morgon:) Jag får ju passa på att göra det innan mannen åker iväg på jobb igen. Nu har nämligen hans fot läkt så det är slut på sjukskrivningen inom kort.

Bruno har nu somnat, de stora barnen har åkt iväg med sin pappa för att köpa idrottskor till tennisen som de ska börja på lördag och jag ska ta hand om kaoset som råder här hemma. Det är liiite svårt för oss allihop att acklimatisera oss till det här och att faktiskt förstå att det inte är semester, utan vi ska faktiskt bo här ett tag. För närvarande ligger det kläder, handdukar, badkläder och luftmadrasser lite varstans. Och vet ni vad, i dag har vi faktiskt fått adsl installerat. Jippi!!! Så nu kan det bli ordning på bloggandet igen. En fast telefon fick vi på köpet så att vi kan ringa hem till nära och kära i Sverige utan att bi ruinerade.

Ha det bäst vänner!

Kram
Rebecca

underbara ungar

finaste barnen som blev ansiktsmålade i söndags. Dottern ville vara den vita tigern och hennes bror ville vara vampyr.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jess 22 maj, 2013 at 18:55

  Ojoj, nu blev jag ju nästan nervös…tänk om du inte blir nöjd hos frissan….gulp!!
  kramis J

  • Reply pilotfrun 22 maj, 2013 at 18:59

   Ja, om jag nu kommer dit vill säga:)) Man får ju akta sig för den där ”Poco loco” eller vad han kallades för. Hoppas och tror att det kommer att bli super!
   Kram

 • Reply Lina 22 maj, 2013 at 20:43

  Hej vännen!
  Skönt att läsa att ni har det bra. Spännande med allt nytt och lärorikt …
  Lycka till hos frisören :)!
  Hälsa familjen – Kram

 • Reply Helena 24 maj, 2013 at 10:17

  Visst är det häftigt att bryta upp och göra något helt nytt! Jag och min familj flyttade till Luxemburg för 5 år sen och vi har haft 5 helt fantastiska år! Kul att dina barn har fått kompisar och gillar skolan. Trivs barnen så trivs man ju oftast själv! Vi valde en amerikansk privatskola till våra barn för att de skulle bli tvåspråkiga, vilket var lite svårt i början men så kul nu när de pratar flytande engelska och även ganska bra franska och tyska! Kul att läsa om alla de där stadierna man går igen om när man flyttar utomlands. ”Semesterkänslan” säger man brukar gå över efter ca 3 månader! Barnen börjar tycka att det är OK att börja tala sitt nya språk med kompisar och lärare efter ca ett halvår, osv.
  Ha det gott och trevlig helg!
  Helena

 • Reply bia 26 maj, 2013 at 17:04

  Det är så kul att följa din blogg min vän…och ta del av allt roligt ni har för er;)))
  Hoppas dagen varit bra och mors dag har blivit firad(det är ju det i Sverige)…vi har haft en fin dag med restaurang besök….nu ska jag spela Bingolotto och vinna en massa pengar så jag kan åka till Spanien, hahaha….
  Kram bia

 • Leave a Reply