de där dagarna som kallas livet

Karamellig kladdkaka med minimarshmallows

Lördag och perfekt dag att baka en kaka 🙂 Inte sant! Jag har ett projekt för idag och det hoppas jag att jag kunna visa här på bloggen i bildformat innan helgen är över. Faktum är att Albisen och jag gjorde vårt första besök på NP Nilsson här i Ängelholm och var till och med ute i verkstaden där. Mycket spännande…..

kladdkaka4

Häromdagen bakade jag en riktigt godiskaka till barnen. De älskar att komma hem från skolan och få något nybakt. Som en smarrig kladdkaka med kolasås och minimarshmallows. Denna fick jag gääärna göra fler gånger var betyget.

Receptet fick jag av min söta kollega Mari för ett tag sedan och sedan har jag i vanlig ordning modifierat lite.

 

kladdkaka2

kladdkaka5

 

Karamellig kladdkakaka med minimarshmallows 

Kladdkaka      ugn 175 °
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
1 brk karamelliserad mjölk (eller gör din egen genom att köpa kondenserad mjölk som får koka i 3 timmar)

topping:
minimarshmallows
mjölkchoklad

 

Gör så här:
1. Smält smöret och låt svalna något.
2. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och vänd i dem i sockerblandningen. Vispa inte för mycket för då kan smeten bli torr.
3. Smörj en form och ta vetemjöl istället för ströbröd. Så slipper man den där brödsmaken. Häll över hälften av kladdkakesmeten, ta därefter den karamelliserade mjölken och klicka ut den över kakan. Avsluta med resten av kladdkakesmeten.
4. Ställ in kakan mitt i ugnen och grädda den cirka 20-30 min. Den ska fortfarande vara lös i mitten för det är då den blir allra godast.
5. Smält mjölkchokladen över vattenbad, häll på marshmallows och ringla chokladen över dem. Voilà!

 

kladdkaka3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ljuva Magnolia 16 januari, 2016 at 11:10

  Hola guapa!

  Lägg av så gott! Den måste jag baka, lär älskas här hemma 🙂
  På nyår åt vi en cheesecake med karamellsås-täcke och marshmallows, det var inte heller fel kan jag säga. Måste nog få receptet av min vän..

  Fin du var i koftan, och snyggt med svart! Sugen på att klicka hem den med 😉 Stor och go att svepa in sig i.

  Nu ska vi snart ut i pulkabacken här, för i natt fick vi massor med snö, jippi!!!

  Kramis

 • Reply Mallansvardag 17 januari, 2016 at 00:18

  My good vilken kaka det är så dreglet rinner när jag tittar på bilderna, fullkomligt älskar choklad o kola.
  Undrar om det skulle vara gott med nötter på?
  Kram ❤️

  • Reply Rebecca 20 januari, 2016 at 22:33

   Det är säkert fantastiskt gott med nötter på! Ja, en riktig godiskaka är det:)
   Kram

 • Reply Cece 20 januari, 2016 at 22:08

  Testat och ger tummen upp! Superbra recept! Älskar alla nya inrednings-span du bjussar på nu dessutom!

 • Reply att ha en 11-åring – Rebecca Pecci 3 september, 2016 at 16:28

  […] Nu syns det ju inte direkt här på bilden men till och med tårtan var dekorerad med Real Madrids logga. Precis som förra året gjorde jag en karamellig kladdkaka istället för en prinsesstårta. Recept till den hittar ni här. […]

 • Leave a Reply