hus och renovering, Inredning, kök

Köket färgkod och mått

Hej igen,

Som jag nämnde innan så blev det inget av med att jag återkom där under fredagskvällen tyvärr. Jag fick oturligt nog problem med servern och kunde inte logga in på min egen sida. Sånt där begriper jag mig inte riktigt på så det är tur att man har helt fantastisk support på MEBO. Helt fantastisk faktiskt som ser till att man får allt att fungera under själva påskaftons kväll. Så mycket påsk kände vi dock inte av här hemma med hemmagjord pizza men har man haft kräkan på besök så har man.

kök kod och mått-2

Nu är det ju så att jag varje vecka får mejl som handlar om vårt kök. Och för att tidsbespara för både mig och för dem som mejlar så tänkte jag att jag kunde skriva ihop lite om hur vi gjort, vilka mått, färgkod etc. etc så är det ju sen bara att hänvisa till det här inlägget. Vårt kök är ett IKEA kök som vi har sprutmålat (eller rättare sagt Månsson har) och modifierat det lite också så just detta köket går inte att hitta på IKEA utan vi har anlitat en snickare också plus att Kristian har lagt åtskilliga timmar på att bygga ihop det. However, luckan är Veddinge vit och handtagen som vi har kommer från Stilbeslag.

kök kod och mått-3

Färgkoden har jag fått från Emma Persson Lagerberg och den är S3005 G50Y. Det är en behaglig grågrön nyans nyans som jag dock till en början tyckte var väl dyster när den väl satt på alla luckor men som jag gillar nu.

kök kod och mått-4

Barstolarna som heter Janinge kommer från IKEA de också. Vi har de som går i ljusgrått. Vår köksö är 183 cm lång och 102 cm bred/djup. Den består av tre stycken moduler á 60 cm. Överhäng på marmorskivan är 0,5 centimeter. Vi ville ha det så lite som möjligt. Snyggt när det är så lite som möjligt tycker vi. På den sida som ni ser i bild här så är det 38 cm som är utrymmet för barstolarna och så det går att skjuta in dem under ön.

kök kod och mått-5

På den andra sidan har vi lådor och som ni ser så har vi satt mdf-skivor mellan modulerna för att få köket att se lite mer arbetat ut. Skivorna är 1,5 cm breda.

kök kod och mått-7

Vi ville inte ha kompost för det är inte vi. Vi är inte praktiska och sådana som tänker på att det kan bli fläckar. Vi vill ha ett material som lever och som lever med oss. Inte för att vi uppmuntrar barnen till att hälla citron på den men ni förstår säkert vad jag menar:) Vår ho är nedsänkt och blandaren kommer från Mora armatur. Alla vitvaror kommer från Smeg förutom diskmaskinen som kommer från IKEAS eget sortiment. Den är jag dock mindre nöjd med och skulle inte rekommendera den till någon. Den tvättar med alldeles för hård stråle och jag upplever att en massa porslin har naggats i kanten med den tyvärr.

kök kod och mått-10

Vi har inga marmorliknande plattor på väggen bakom utan det ni ser på denna bild är ett stycke lång marmorskiva som är 75 cm hög. Den var ett helsike att sätta upp vill jag lova och Michele och Domenico svor en massa på italienska när de satte upp den. Tung som sören och såklart rätt otymplig.

kök kod och mått-12

Nu tror jag att jag har fått med allting. Om det är något som jag glömt eller som ni undrar över så får ni gärna skriva en kommentar här nedan så ska jag komplettera inlägget med den infon sen.

Kram på er

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Annike 29 mars, 2016 at 10:19

  Hei,

  For et nydelig kjøkken dere har! Elsker løsningen med MDF plater mellom skapene.
  Jeg lurer på hvilke type MDF plater som er brukt, og du evt har mål på dybden på dem?

  Mvh Annike

  • Reply Rebecca 29 mars, 2016 at 19:54

   Tack snälla du! Får mått och dylikt gällande mdf-skivorna så måste jag bolla vidare till min man…. Jag får återkomma med denna info!
   Kram

   • Reply Kristin 16 februari, 2018 at 21:57

    Hei!
    Kjempefint kjøkken!
    Vet du hvordan dere gikk fram med MDF-platene?

 • Reply Elin 29 mars, 2016 at 12:10

  Vilken modell på diskmaskin har ni? Vi har varit jättenöjda med vår… IKEA har ju egentligen inte ’egna’ vitvaror utan de är från Electrolux men framtagna utan logga för IKEA, samma modeller finns även att köpa genom Electrolux alltså.
  Undrar om ni lagt en mdf-skiva upptill och nedtill på skåpen också då också? Hur har ni fäst skivorna mot stommarna?
  Gillar verkligen det jag sett hittills av ert hus, det är jättefint! 🙂

  • Reply Rebecca 29 mars, 2016 at 19:50

   Vad kul att du gillar vårt hus. Vi har kämpat länge med det:) Den diskmaskin som vi köpte verkar inte finnas kvar i IKEAS sortiment längre. Ja, precis vi har fäst mdf-skivor både uppe och nere. Det är min händige man som har ståt för konstruktionen och det tog galet många timmar att bygga ihop köket men vi är väldigt nöjda.
   /Rebecca

 • Reply Helen 24 maj, 2016 at 19:52

  Jättesnyggt kök! Har ni beställt mdf-skivorna på Ikea också?😊

  • Reply Rebecca 25 maj, 2016 at 20:12

   Nej, vi beställde dem hos en snickare 😊

 • Reply Sofia 10 augusti, 2016 at 21:58

  Hej! Lamporna över köksö, vart är de ifrån? Mvh ☺

  • Reply Rebecca 12 augusti, 2016 at 05:55

   Hej! Lamporna är från Ebb & Flow 😊

  Leave a Reply