Inredning, kök

köksinspiration

Med ett helt hus, och allt vad det innebär, som hägrar så drömmer jag väldigt mycket om kök nu för tiden. Det jag vet är att vi vill ha ett stort kök då vi hänger väldigt mycket i och runt köket. Jag vill ha många och stora avställningsytor, gärna en STOOOOR köksö och någon form av stenskivor. I vårt förra hus hade vi bänkskivor i granit och det är möjligt att det blir det i vårt nya hus också. Köket ska vara öppet, luftigt och gärna avskalat men på samma gång varmt, ombonat och personligt.

När jag letar inspiration så gör jag det oftast på Pinterest. Där finns så otroligt mycket vackert. Ni hittar mig på Pinterest som lepiccolecose1, klicka här så kommer du dit. Köken ovan är otroligt vackra tycker jag, de är ljusa och väldigt inbjudande. Vitt, svart men även lindblomsgrönt (just det köket heter Bistro och det kommer från Ballingslövs nya kollektion).

Men det finns också många vackra kök som går i mörka nyanser. Riktigt snyggt om man adderar mycket gröna växter.

Om någon vecka så åker vi upp till Sverige för att få nycklarna och därefter så sätts planeringen igång på allvar. Men innan det är dags för att välja köksinredning så måste en arkitekt hjälpa oss med planlösningen.

Vad gillar ni för kök? Och vad tycker ni är viktigast när man inreder ett kök?

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply mariette 5 januari, 2014 at 14:53

  Älskar kök 🙂
  Idag beställde vi äntligen vårt kök till huset vid havet .
  Det blir ett vitt Marbodal med valnötbänkskivor.Längtar efter att få bygga upp köket efter bilderna jag har i huvudet.
  Tiden kommer gå fort för er och snart får ni sätta era planer i verk .
  längtar eftervatt följa er renovering och inspireras av allt .
  Krsm

 • Reply ikas 5 januari, 2014 at 16:01

  Jag gillar ljusa kök. Sten, ljus och ombonat utan för mycket saker. Stora ytor för gemenskap. När vi bytte kök för fyra år sedan gjorde vi köksö och jag sa så sent som för ett par dagar sedan att jag är så glad att vi valde att göra det. Det är kanon!!!

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 23:01

   Jag kan tänka mig det! Köksö var nog en av de saker som jag saknade mest i vårt förra kök, som var ett parallellkök. Känner på mig att vi kommer att utnyttja den till max.
   Kram

 • Reply En Fjäder i Handen 5 januari, 2014 at 18:04

  Jag tänker helt själviskt säga att vad synd att ni kommer att flytta tillbaka till Sverige! 🙂 Jag har precis hittat din blogg och jag bor själv i Spanien, är så härligt att läsa om nån annan som också befinner sig i detta land (och pratar svenska!).

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 23:00

   Vi flyttar inte än på ett tag:) Kul att du också bor i Spanien!!! Vi har i kväll upplevt vår första Reyes. Det var något alldeles, alldeles särskilt.
   Kram

 • Reply Vitae Stilo 5 januari, 2014 at 18:45

  Vilken härlig tid du har framför dig, att få planera och göra fint, men samtidigt kan det bli jobbigt och stressigt.
  Lite avis är jag 😉

  Kram
  Helen
  http://www.vitaestilo.se

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 22:59

   Det ska bi superkul! Men precis som du skriver lite maxat ibland. Särkilt som vi säkert kommer att få åka en del fram och tillbaka under våren.
   Kram

 • Reply happyvardag 5 januari, 2014 at 19:24

  Åh kök är underbart. Vi har ju öppet rum med kök, matplats, läshörna och braskamin och här hänger merparten av familjen merparten av vår hemmavarande tid. Mysigt.
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/01/05/ma-bra-pusslet/

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 22:58

   Och precis så vill vi också ha det. Vår familj hänger liksom också alltid i de utrymmena. Egna rum till barnen är toppen, men de är ändå alltid där vi är. Tur att vi har köpt ett stort hus;)
   Kram

 • Reply Catta 5 januari, 2014 at 20:38

  Åh herregud, det bara spritter i mig när jag tänker på hur kul det ska bli att följa er renoveringsresa, så galet kul!!
  Kommer förmodligen bli så avis på allt så jag kräks, men det unnar jag er 😉

  Mycket vackra kök på bilderna, grym smak du har!
  Kram Catta

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 22:57

   Visst är de galet fina! Jag måste kolla på bilder så att jag kan visualisera och hitta rätt känsla. Bra mycket enklare dock när man är på plats i huset. Det här blir en ny erfarenhet med tanke på att vi är så långt bort.
   Kram

 • Reply Hovdamen 5 januari, 2014 at 20:39

  Ahh, äntligen har jag ändrat länken från din gamla blogg till den nya så jag hittar hit igen. Vad betyder Le picoole cose? Lite obegripligt om man inte kan spanska?

  Jag förstår att du ser fram emot att få inreda ett nytt hus. Det ska bli så kul att få se det växa fram.

  Kram

  • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 22:55

   Haha, ja det är inte det enklaste. Le piccole cose betyder de små sakerna på italienska. Tyckte att det kändes så rätt med vår anknytning till Italien och med tanke på att för mig så är det ofta de små sakerna som gör den stora skillnaden.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Piccolecose 5 januari, 2014 at 23:02

  Ni är några steg före oss Mariette! Ser fram emot att se bilder på ert kök sen. Vi får se var vi hamnar när det gäller kök. Tror att vi tänker ganska lika, mannen och jag men man vet aldrig…..
  Kram

 • Reply Ulle 6 januari, 2014 at 14:50

  Hej! Undrar när ert förra hem ( Karlskrona)? Ska vara me i sköna hem? Får man fråga var i Karlskrona det va. Har en syster som bor där:) kram

  • Reply Piccolecose 8 januari, 2014 at 18:55

   Hej! Det undrar jag också!!! Jag har fått lite olika besked men det verkar vara lite osäkert det där. Tidningarna köper ett reportage och sedan så bestämmer de när det passar bra att lägga in det i tidningen. Förhoppningsvis så kommer det snart:) Ska bli så kul att se! Vårt förra hus ligger på Bergåsa inne i centrala Karlskrona.
   Kram
   Rebecca

 • Reply LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan 6 januari, 2014 at 20:23

  Giii vad spännande med nyckel hämtning, jag gläder mig att få se nya ”lyan”.

  Jag är inte speciellt bekymrad över att jag inte kommer älska ert nya kök ni kommer köpa 😉 Gissar det blir WOW

  Har just idag skrivit en liten avhandling av tänket runt vårt kök. Eftersom det var vårt TREDJE NYA kök så visste jag liksom ganska exakt vad jag SKULLE ha, VILLE ha, KUNDE prioritera bort.
  Jag prioriterade bort massa köksbänk för att få stort skafferi & full kyl & frys. Jag prioriterade bort en snygg köksö för att kunna ha matbord & stolar efter humör på köket. Ja så var takhög inredning ett must.

  Hade inte vårt kök legat på skuggsidan av huset, hade jag nog valt svart köksinredning med mässing beslag. Men du kan ju tänka dig hur det hade sett ut med alla skåp 3 meter upp i taket & så svart, med relativt lite ljusinsläpp & en fru som inte gillar varken downlights eller starka lampor..

  Kram finaste Rebecca <3

 • Reply Stoffisen 6 januari, 2014 at 20:57

  Åh det är så himla fint med köksö!
  Mitt kök ligger som en länga efter väggen, men inget slår en köksö.

  Stor kram
  Stoffe

 • Reply Tina 6 januari, 2014 at 21:54

  Så himla kul att få planera kök o annan inredning. Själv valde jag granitskiva när vi renoverade vårt kök o jag måste säga att det är nog det bästa val jag gjort i huset. Tål i princip allt o är världens bästa bakbord. Kramisar Tina

 • Reply KniktElin 6 januari, 2014 at 22:14

  Spännande! Vi har också bestämt oss för att renovera köket nu. Förhoppningsvis ska det stå klart till sommaren, om vi hinner! Då har vi ett härligt rum med öppen planlösning med plats för mycket folk och många fina minnen. Lycka till med planeringen! Kram

 • Leave a Reply