design, Inredning, småprylar

kopparfeber

Nu var det dags för ett litet inspirationscollage igen. Denna gång har jag kikat efter saker i den trendiga metallen koppar. Trots att det kommer fler och fler kalla metaller detta år så är koppar fortfarande riktigt, riktigt hett.

Koppargryta från Ronneby Bruk 1695:-, lampa med kopparhylsa från House Doctor ca 149:-, kopparlykta med marmorfot även den från House doctor 1695:-, hushållsmaskin från Kitchen Aid i koppar 9995:-, Oljelampan Patina från Klong 2000:-, termoskanna Juwel från Alfi 1499:-, koppartermos från Stelton 999:-

Och detta är bara ett axplock av alla de saker som kom upp när jag sökte nätet efter saker i koppar; det finns verkligen ALLT från papperskorgar och lampsladdar till pallar och  vaser. Själv gillar jag den där lite råare varianten av koppar, den som ser mer använd ut. En av av mina favoriter är den fina lampan som Daniella Witte gjort.

Har ni också fallit för koppartrenden?

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply KniktElin 27 januari, 2014 at 16:23

  Egentligen är jag mer lagd åt krom-hållet men OJ vad snygg hushållsmaskinen från Kitchen Aid är! Det enda som talar emot den är väl prislappen då…:) Ha en bra dag!

  • Reply Piccolecose 27 januari, 2014 at 20:40

   Haha, ja det känns ju att lägga 10 000 på en köksmaskin. Då slår jag hellre till på Steltontermosen:)

 • Reply Elina 27 januari, 2014 at 18:40

  Hej!
  Har rätt så nyligen hittat till din blogg, och fastnade direkt! 😀
  Härligt med lite vårkänsla i Spanien, här i Lund har det snöat hela dagen! 🙁

  Jag har absolut fastnat för koppartrenden i inredningsväg och i smyckesväg är det roséguld som gäller. Två nyanser som är lika varandra! 🙂

  Låter som ni har ett spännande projekt framför er med renovering av ett nytt hus!

  Tack för en härlig blogg!
  //Elina

  • Reply Piccolecose 27 januari, 2014 at 20:43

   Hej Elina, vad kul att du har hittat hit! Jag förstår vad du menar, vi var ju i Malmö förra veckan och det är verkligen skilda världar för tillfället. Visst är det snyggt med koppar och rosé, jag har själv ett par örhängen från Edblad i rosé som jag bara älskar.
   Kram
   Rebecca

 • Reply LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan 27 januari, 2014 at 18:50

  Jag är ju ingen koppar person & dras mera åt det kalla eller guldiga, men alltså man blir ju ganska dragen åt dom där trenderna ändå.
  Jag är väldigt sugen på Stelton kannan måste jag säga!!

  Kramar

  • Reply Piccolecose 27 januari, 2014 at 20:41

   Ja, visst är den fin! Själv gillar jag också mässing och krom bäst men visst blir man lite frestad av alla dessa kopparprylar som finns på marknaden.
   Kram fina!

  Leave a Reply