hus och renovering, kyckling, recept, spanien

Kycklinggratäng och nu börjar det närma sig

Med tre barn i huset så blir det inte så mycket gjort. Så enkelt är det! Så planerna som jag hade för igår fick jag lägga på is. Tack och lov var det inte någon värre sjukdom än att barnen kunde gå tillbaka till skolan idag. Nu händer det saker och kan ni tänka er att om två månader så är vi på plats i Spanien. hus i malaga
Detta var ett av de hus om vi tittade på när vi var där. Ett ”radhus” på cirka 300 m2, tre våningar och pool. På bottenvåningen stort hobbyrum med löpband (ville det säga mig något måntro???)) och en stor gästavdelning. Tyvärr låg inte huset optimalt för vår situation. Dels så låg det i en uppförsbacke vilket skulle omöjliggöra för barnen att leka/cykla ut. Dels så har vi bestämt oss för att gångavstånd till barnens skola är prio för oss. För barnen är det pool som är prio:) och clementiner…

Nu håller vi för på att göra upp planer för fullt. Allt från hur flytten ska gå till, till var och hur vi ska magasinera våra möbler? Någon av er som har erfarenhet av detta? I morgon ska jag köpa flyttkartonger och sen blir det källarröj för hela slanten.

kycklinggratäng

Igår blev det favvokycklingen till middag. Kycklinggratäng med bacon. Jag har nog lagt upp receptet tidigare men tror då att jag saknade bild. Anyway, här är det igen.

Kycklinggratäng med bacon (6 port)
Ugn 200 grader

700 g kycklinginnerfilé
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
3 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
4 msk sweet chili sauce
2 msk kycklingfond
2 dl smakrik riven ost (själv använder jag gärna cheddar)

Skär vitlöken i små bitar. Värm upp olja och smör i en stekpanna och fräs vitlöken lätt. Lägg i kycklingen strax innan vitlöken börjar få färg. Den ska absolut inte brännas för då smakar den beskt. Salta och peppra och stek kycklingen klar , lägg den sedan åt sidan. Klipp baconet i små bitar och stek det också. Lägg sedan kyckling och bacon i en ugnsfast form.

Blanda därefter crème fraîche, vispgrädde, kycklingfond, sweet chilli sauce och krydda med salt och peppar. Häll detta över kycklingen och baconet. Strö över osten och sätt in i ugnen. Grädda i ugn 20-30 minuter.

Servera med någon god sallad eller lite blomkålsris. Till barnen gjorde jag fullkornsris. Hur gott som helst! Och inte minst, enkelt. Själv gillar jag inte att pressa vitlök då jag tycker att det blir för starkt men för de som föredrar så går det lika bra att pressa ner vitlöksklyftorna i såsen istället för att låta dem steka med kycklingen. Jag åt gratängen med en grön sallad och lite broccolipuré.

piccolecose
En bonus när man är hemma med alla gottegrisar är att man kan skrota runt i myskläder hela dan:) Tröjan med Darth Vader motiv från H&M är en ny favorit (hos både mig och sonen:)

By the way, om det är någon som har något gott och enkelt kycklingrecept så blir jag superglad om ni tipsar! Länka gärna i kommentarsfältet nedan.
Ha det bäst!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Erika Cao 12 mars, 2013 at 15:22

  Älskar din blogg! Har lagt till dig på Bloglovin så jag hittar hit igen 🙂

  • Reply pilotfrun 12 mars, 2013 at 20:26

   Tack!!! Vad glad jag blir:)
   Kram till dig!

 • Reply Stoffisen 12 mars, 2013 at 19:10

  Underbar bild på dig. Jag älskar folk som trippar omkring i myskläder hemma. Så är det alltid hos mig.

  Förstår att ni har mycket att göra.
  Lycka till! <3

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 12 mars, 2013 at 20:27

   Tack söta du! Ja, här råder också myskläder när vi skotar hemma. Sååå skönt!
   Kram

 • Reply Ninnie 12 mars, 2013 at 20:32

  Vad spännande med flytt!! 🙂 Ska bli roligt att följa:)

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:37

   Ja, superspännande! Hade bara önskat att jag hade kunnat ”fastforwarda” och slippa packningen…. 200 m2 hus tar sin lilla tid att packa ihop.
   Kram

 • Reply Jess 12 mars, 2013 at 20:46

  Förstår din känsla, en liten feeling av smygande panik:-) Det är i allfall den känslan jag besitter, i fleecepyjamas. Oh vad vi ska shoppa myskläder när du kommer, krypa upp i soffan och dricka goda spanska viner:-) Mums, skynda dig hit !
  kram Jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Jag är Rik <3

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:32

   Ska bli så mysigt! Nu är jag redo att flytta:))
   Kram

 • Reply Happyvardag 12 mars, 2013 at 20:48

  Hej sötis…..Då är jag som barnen dina….pool framför allt annat. Älskar att poolbada….
  Spännande med packning….Kram Mia

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:36

   Haha, du får komma och hälsa på sen då:)
   Kram

 • Reply Linda på Brogatan 12 mars, 2013 at 21:11

  Den där kycklinggratängen har jag blivit bjuden på och den är en riktig höjdare!! Spännande med flytten!! Lycka till 🙂

  //Linda

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:32

   Ja, men visst är den. Och så himla enkel att göra också!

 • Reply Åsa 13 mars, 2013 at 08:27

  Gud så härligt med Malaga 🙂
  Kommer bli kalas!
  Kramar Åsa

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:33

   Ja, vi får hoppas på det:)
   Kram

 • Reply Fridamittilivet 13 mars, 2013 at 10:17

  Klockan är 11.10, still PJ’s on! Lovely!
  Oj, så mycket spännande ni har framför er och tänk att få bo sådär, aj, aj, aj! Du får väl ta med dina allra käraste piffgrejer så det känns som hemma snabbt. Sen finns det ju säkert att köpa mycket fint där! 🙂 Magasinering har jag tyvärr ingen erfarenhet av då vi tog med rubb och stubb! Däremot kan jag rekommendera att köpa riktigt rapping paper och bubbelplast, det går åt. Finns där du köper kartonger, tex Rusta.
  Favoritkyckling för mig är med fänkål, körsbärstomater, vitlök, kycklingfond, grädde. Easypeacy! 🙂
  Ha en fin dag!

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:35

   Den där kycklingen lät fantastiskt god! Fänkål diggar vi här i vårt casa. Ja, lite piff måste jag nog ta med så jag känner mig som hemma. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag nog handla en hel del där också:)

 • Reply Tina 13 mars, 2013 at 10:29

  Ska bli så spännande att följa er flytt till Spanien, men förstår att det är mycket jobb för dig innan ni är på plats. Om du vill kika in till mig så har jag ett kycklingsrecept som är min favorit. Superenkelt o gudagott. Ha en toppendag. Kramisar Tina

  • Reply pilotfrun 13 mars, 2013 at 19:35

   Då ska jag absolut kolla in ditt recept Tina! Känner liksom att jag är i behov av nytt. Gör samma så ofta:)
   Kram

 • Reply Therese 13 mars, 2013 at 21:55

  Hej! Ny härinne! I kommentarsfältet… Kollar dock in på din fina blogg ofta!
  Idag improviserade jag ihop en kycklingrätt som vi tyckte blev riktigt god!
  Stekte kyckling i bitar, lade åt sidan, hällde i grädde, crème fraise, nästan en hel burk (liten) ajvar relish, vitlök och skivade svarta oliver. Lade i kycklingen och lät det puttra en stund. Precis innan servering lade jag i fetaost i bitar.
  Du är ju pilotfru, och min man är flygvärdinneman… Jag är mammaledig nu men ska börja jobba i maj. Vill inte… Vill vara hemma med mina barn!
  Ska bli kul att följa er i er flytt och ert liv i Spanien! Lycka till!
  Mvh Therese

  • Reply pilotfrun 14 mars, 2013 at 16:42

   Hej! Och vad kul att du kommenterade! Då lever vi ju lite lika liv du och jag:) Förstår att du vill fortsätta att vara hemma. Det är ju så himla mysigt:) Kycklingen låter god. Måste testas.
   Kram
   Rebecca

   • Reply Therese 14 mars, 2013 at 20:09

    Hej igen! Jag ser nu på min kommentar att det blev lite konstigt med flygvärdinneman… Det är inte han som flyger utan jag… Snart igen… Vill inte… Men vi får se hur det går, jag kollar på lite andra jobb, helst vill jag vara hemma med full lön

    • Reply Therese 14 mars, 2013 at 20:11

     Allt kom inte med… Ville också säga att ert hem är otroligt vackert!
     Therese

 • Reply Mi 24 mars, 2013 at 11:29

  Va fin blogg du har! Den kommer jag nog följa. Så spännande med flytten! Hur länge och hur kommer det sig?:) Ska läsa fler inlägg så kanske man hittar ngt om det. Men vilken härlig upplevelse för hela familjen. Jättekul! Kram Mi

  • Reply pilotfrun 25 mars, 2013 at 06:44

   Hej! Och vad kul att du tycker om den:) Ja, det kommer att bli riktigt spännande. Till en början blir vi borta till och med december men det blir förmodligen längre då min mans kontrakt vara längre.
   Ha en fin dag!
   Kram

  Leave a Reply