de där dagarna som kallas livet, livet i familjen, närvaro och reflektion

lär av dagsländan

Lilleman har dragit på sig en förkylning och är snuvig som bara den. Två nätter i rad har han hållit mig och de andra barnen vakna. Så synd om den lille ungen! Tack och lov för att det finns nässug (som jag har nämnt innan, men också nezeril och renässansspray). Förra natten blev jag väckt en gång i halvtimmen. I natt var det bara en gång varannan timme så det var ju lite bättre:)

Det blåser här nere i södern idag. Det började blåsa upp redan i går kväll och faktiskt att det blir lite kallare inomhus när det blåser så mycket. Bruno och jag somnade i stora sängen och efter några timmar så kom sonen och kröp ner och en liten stund därefter så kom även stora sonen. Så där låg vi alla fyra och kramades och hörde vinden vina utanför fönstret. (Tack älskling för att du bäddade med fleecelakanen från Lexington i helgen!) Usch, nu vill jag ha krokus, påskliljor och tulpaner! Få låta vårsolens strålar värma upp mig inifrån och ut. Bada i ljus och sitta ute och dricka kaffe. Snälla vår, kom snart! Du är så efterlängtad!

Fina Sessan som driver bloggen Lifestyle by Sessan skrev i dag ett citat från en bok som vi båda har som favorit och jag måste bara dela med mig. Jag läser denna bok i perioder men nu var det ett tag sedan! Tack Sessan! Just idag kändes det extra viktigt!

19 mars
Var är den gårdag som vi var så oroliga inför?
Joan Walsh Anglund

”I sagan ”Den gamla ekens sista dröm”, tyckte eken synd om dagsländan. Dagsländan lever bara en enda dag, och eken var redan 365 år gammal. Men dagsländan njöt så intensivt av sin enda dag att trädets medlidande förvånade honom. Dagsländan sa till eken: ”Du kanske har tusentals dagar, men jag har tusentals ögobblick att njuta av.”
Och så fortsatte dagsländan att dansa i solen och lukta på klövern och kaprifolen. Han slutade sin dag lika lyckligt som han hade levt, sittande på ett grässtrå.
Om vi kunde ta dagen på samma sätt som dagsländan, som om det var vår enda dag, skulle vi inte spilla så mycket tid på att oroa oss för gårdagen och morgondagen.”

Hur ska jag visa min tacksamhet för den dag jag har fått i dag?

Det kändes så skönt att läsa dessa rader just nu när allting snurrar på i 190 och jag går och tänker på hur det ska bli med allt. När vi fortfarande inte har hittat något boende och när prylar ligger och väntar på att kastas, säljas, skänkas eller packas ner.

19 mars i dag mina vänner och för sju månader sedan blev jag återigen mamma, till vårt tredje underverk. Som nu har börjat få mer och mer personlighet, som börjar släpa sig framåt på golvet när han ser en leksak som han vill ha och börjar bli lite farlig när han kör runt i sin ”gå-stol”. Som älskar gröt och bärsmoothie men vägrar att ta flaska. Som gärna vill sova nära, nära intill på natten. Som får sin mammas hjärta att smälta och samtidigt explodera av kärlek när han spricker upp i ett ”tannalöst” leende. brunis1

brunis2

brunis3

brunis4

brunis5

Nej, vi har mycket att lära oss av dagsländan! Nu ska jag gå och ge min lille älskling som just har vaknat efter middagsslummern en stor kram. Sen blir det lite bus och lite fotoplugg!
NJUT av dagen! Och tack för att ni kikar in här, läser och lämnar lite spår ❤

Rebecca

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Lina 19 mars, 2013 at 15:25

  Vilken goding han är!
  Kram Lina

  • Reply pilotfrun 19 mars, 2013 at 20:39

   Min lille mysplutt:) Om än en snorig sådan…..
   Hoppas allt är bra med er!
   Kram

 • Reply Fridamittilivet 19 mars, 2013 at 15:51

  Förstår litegrann. I höstas var jag också helt upp å ner. Stressad, beskymrad och lite ledsen i tanken om det var rätt beslut vi tagit att flytta och allt jag stod inför vad flytten skulle betyda. Men så försökte jag stanna upp och tänka, vad betyder mest, vilken känsla vill jag leva på och det var att vi skulle vara tillsammans som en familj, om vi bara får det fixar vi allt! Det blir säkert kämpigt och många hinder längs vägen men vi är överens om det här tillsammans och det viktigaste är att familjen är hel. Nu står jag här några månder denare och visst, flytten i sig var jobbig, mycket slit och trix och fix. Men nu ligger det bakom mig och jag och vi fixade det, du gör det garanterat med! 🙂
  Och så idag, är också hemma med sjuka barn, känns som jag varit det en evighet magsjuka, förkylning mm. Mitt liv här har inte riktigt kommit igång, ingen förskoleplats för minstingen och jag kan ibland känna mig lite isolerad. Det är jättefint att få vara med mina barn men det blir lite svårare att komma in i samhället. Så jag försöker leva i nuet och njuta av nuet, fortfarande med känslan ; vi är tillsammans!
  Krya på er och ta hand om er, allt kommer ordna sig, jag lovar! 🙂

  • Reply pilotfrun 19 mars, 2013 at 20:42

   Tusen tack Frida! Ja, det känns lite svajjigt just nu men vi tänker precis som ni att det viktigaste är att familjen är tillsammans. Förstår att det är tufft att landa på nytt ställe och ”komma in” i allt. Håller tummarna för att ni får dagisplats snart!
   Stor kram till dig!

 • Reply Ninnie 19 mars, 2013 at 18:46

  Jag blev tipsad om ”physiomer” på Bvc när de små är täppta. Det är en ganska stor flaska och mer som en spraydusch som man ger dem innan läggdags. Funkade jättebra när min lilla var förkyld. Finns på apoteket! Kram

  • Reply pilotfrun 19 mars, 2013 at 20:43

   Tusen tack Ninnie! Det måste jag absolut kolla upp. Jag känner mig vedervärdig med den där nässugen och nezeril. Lilleman gillar det inte alls.
   Kram

 • Reply LIFESTYLE by Sessan 19 mars, 2013 at 20:29

  Jätte jätte låg Sessan tittar in till dig, bara för att jag vet att du vet exakt <3
  Vi är lite fransiga i själen just nu du & jag tror jag, kan det vara att vi är lite kontroll freaks som inte har full kontroll just nu?? Jag misstänker det på egna vägnar 😛

  Men du, stackars lilla skatten som är så förkyld & stackars mamman som inte får den sömn hon behöver. Massa energi & god hälsa skickas till dig hjärtat.

  Kramar i massvis

  • Reply pilotfrun 19 mars, 2013 at 20:46

   Jag tror att du har rätt min vän:) Jag gillar inte alls att inte ha kontroll på läget. Har också känt mig lite låg idag och självklart blir det inte bättre när sömnen ligger på en massa minus. Har dock ”tröstätit” massa choklad idag som fick mig att känna mig lite bättre:) Choklad är bästa medicinen!
   En massa kramar tillbaka ❤

 • Reply Hovdamen 19 mars, 2013 at 20:59

  Ja tänk om man kunde leva som en dagslända, det hade vart fint det!

  Så ni hade tänkt flytta till Båstad ni? Då kunde vi ju sett på Willys idag:-)

  Kram

  • Reply pilotfrun 20 mars, 2013 at 21:23

   Ja, vi hade lite planer:) Min man kommer ifrån Båstad och han har länge varit sugen på att flytta tillbaka. Men nu blev det ju sydligare breddgrader istället:) Men vi får väl se om det blir Båstad sedan…
   Kram

  Leave a Reply