allt som är vackert, Inredning, sovrum

lite inspiration för the master bedroom

I väntan på att jag ska tillverka min egen sänggavel (vilket lär dröja) och under tiden som jag går och drömmer om ett nytt boende så njuter jag av att kolla på inspirerande bilder av just sovrum och sänggavlar. För mig är sovrummet ett rum som ska vara mjukt, välkomnande och kännas ombonat. Även om jag älskar vita, putsade väggar så föredrar jag att inte låta den avskalade smaken följa med in i sovrummet. Jag gillar när det känns lite ”flådigt”, lyxigt och det får känna vara lite hotellkänsla över just sovrummet. Inte romantiskt med massa blommor och spets men gärna lite extravagant.

Vad sägs om dessa härliga sovrum?

White-bedroom
Jag gillar fågeln på tapeten bakom sängen:)

rosa sovrum
Puderrosa är aldrig fel i ett sovrum.

blå säng
Denna är helfin tycker jag! Jag gillar när sänggaveln är så hög! Det känns liksom så ombonat. Och ännu mer ombonat blir det med pälsen som ligger över sängen och den mjuka stolen vid sidan om. Sen med Rokokostolen vid sidan om och den aningen strikta lampan. Konstrasterna är fantastiska här tycker jag. Fint också att ”lätta upp” allt det blå med stolen som går i beige och pälsfilten som har lite mjuka bruna nyanser.

sanggavel_sovrum
Bild från Sköna Hem. En supermysig kombination av säng, tavla och nattduksbord! Och sen snygglampan som pricken över i:et.

blå säng
Blått är alltid flott!

Sköna <Hem
Bild från Sköna Hem. Komplett inköpslista kan ni se här. Själv så bara älskar jag tidningskorgen i läder. Den får jag nog sätta upp på min lilla önskelista. Tycker hela denna bilden är helskön! Man vill liksom bara gosa ner sig i den där sängen bland alla kuddar. Wonderful!

blek säng
Och vad sägs om den här drömmen i pastell. Så himla mjukt och fint!

vågad2
Detta är aningen för romantiskt för min del men visst är det sött?

vågad orange säng
Lite orange? Och helvilt?!

Vad tycker ni? Ska sovrummet vara strikt, minimalistiskt och enkelt eller gillar ni också att sväva ut lite i detta rum där vi faktiskt spenderar ganska många timmar om dagen (nåväl i alla fall de flesta av oss:)? Och om ni skulle förändra något i ert sovrum vad skulle det vara? Själv hade jag nog försökt att plocka upp lite bättre efter mig och inte lagt alla mina kläder på Brunos spjälsäng…… Sen hade jag gärna köpt den där tidningskorgen som är på bild här ovan samt skaffat en ny pälsfilt i lite olika färger. Vi har en ”fuskpäls” men den är mörkbrun enbart. Sen hade jag så klart fixat till den där sänggaveln……

Bilderna är hämtade från Pinterest och Sköna Hem

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply jess 5 februari, 2013 at 12:42

  Fina bilder, jag är mer för det maskulina….men gärna med inslag av färg; cerisakuddar, sprakande tavlor, knasiga lampor med mera. Men sängen, hög säng (här måste man nästan ha pall för att komma upp;-) och en hög tygklädd gavel från Carpe Diem. Jag saknar min säng…..:-(( Kram Jess
  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Jag och Surfisen

  • Reply pilotfrun 7 februari, 2013 at 11:42

   Förstår att du saknar din säng! Du får köra med släp ner nästa gång:))
   Kram

 • Reply Happyvardag 5 februari, 2013 at 18:18

  Pudrigt, pastelligt är absolut inte jag. Inte Mats heller. Vi kör blåruta till säng och sedan det amerikanska temat. Och jag gillar det. Jag skulle dock vilja måla om vår fondvägg från choklad till marinblå. Och jag skulle eventuellt ha nya sängbord. Har hästensängbord som är både snygga och praktiska i ek, men älskar också vita vanliga. Har inet bestämt om det blir byte eller ej…..Kram Mia

  • Reply pilotfrun 7 februari, 2013 at 11:45

   Du kan ju alltid spraymåla de ekfärgade nattduksborden:) Ofta fungerar det lika bra att ”piffa” upp befintligt. Marinblått är snyggt – fondvägg är toppen på så vis. Inget stort projekt att förändra.
   Kram

 • Reply Stoffisen 6 februari, 2013 at 20:03

  Jag tycker att det maskulina är det snyggaste i sovrummet. Bilden med den svart/gråa sänggaveln skulle utan tvekan kunna vara mitt dröm sovrum. Utan tvekan.
  Sängen, fotöljen etc. Lovely!

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 7 februari, 2013 at 11:46

   Jag håller med dig! Det är gryyyymt snyggt!
   Kramar

 • Reply Hovdamen 6 februari, 2013 at 20:28

  Vi gjorde om vårt sovrum förra året. Där är det vita väggar o lite blommiga textilier till vita möbler som gäller. Jag är faktiskt rätt bra på att hålla ordning där inne och bäddar varje dag.

  • Reply pilotfrun 7 februari, 2013 at 11:49

   Vitt med lite blommigt låter fint! Jag försöker också hålla efter i sovrummet och bädda varje dag men oavsett så ligger det lite kläder på diverse ställen och dotterns böcker….

 • Reply bia 6 februari, 2013 at 20:49

  Neej, jag kan inte välja alla var coola…själv har jag lite orientaliskt i vårt sovrum…men skulle
  vilja ha lite ljusare nu faktiskt…men det är ju ombonat i alla fall:))
  Man kan ju piffa upp med lite nya kuddar, gardiner o.s.v. 🙂
  Hoppas du har det bra!!!
  Kram bia

  • Reply pilotfrun 7 februari, 2013 at 11:51

   Allt bra här! Lite mycket bara med husförsäljning och allt. Ja, visst vill man ha in massa ljus nu. Våren är ju verkligen på väg.
   Kram

 • Reply Nina 5 juni, 2013 at 17:28

  Hej jag undrar varifrån den vita pallen är från på första bilden? Den som är framför sängen? Med vänlig hälsning, Nina

 • Leave a Reply