recept

Ljuvlig sallad

Nu känner jag att jag är inne i ett flow. Häromdagen sprang jag 12 kilometer och imorse drog jag milen. Jag älskar det! Nu gäller det bara att försöka äta lite nyttigare också (säger jag som sitter uppkrupen i soffan med en mellanöl och lite chips;)  och sen är man kanske i hamn. Oavsett så var det längesedan jag kände mig så stark i kroppen. En annan fördel med löpningen är såklart att man också blir lite fastare. Alltid trevligt om man gillar det vill säga.

På tal om att äta nyttigt så är salladen som jag tipsade om för ett tag sedan perfekt. Visst det är chevré och honung i den men den känns ändå ganska så snäll. Jag har dock, min vana trogen, modifierat receptet lite och gjort det med pinjenötter och nektariner istället för hasselnötter och persikor.

cooee

Sommarsallad med nektariner och chèvre, 4 pers

5 nektariner 
1 påse ruccola
ärtskott
100 gr chèvre
pinjenötter
ca 50 gr smör
några droppar honung
svartpeppar

Dela nektarinerna och ta bort kärnorna. Klyfta dem och stek dem på båda sidorna i smör. Smält ytterligare smör i en kastrull och låt det puttra tills det börjar få en gyllenbrun färg och dofta karamell. Håll koll på smöret eftersom det går ganska fort när det väl händer.

Lägg upp sallad på en fat. Lägg på nektarinerna och fördela chèvren. Strö över pinjenötterna. Ringla brynt smör  över salladen. Avsluta med några droppar honung och svartpeppar. Perfekt till grillad kycklingfilé eller dylikt. 

cooee-3

Nu har ”vi” (jag har mest skött markservice:) börjat sätta upp ställning runt vårt hus då det ska genomgå ett takbyte. Ett himla stort jobb men ett måste. Idag kom således min pappa och hans kompis hit för att hjälpa oss, så snällt! Själv tar jag ju mest hand om barnen och sedan springer jag när jag får tid så att jag känner att jag gör något annat än fixar frukost, lagar lunch, middag och tvättar kläder. Semester, nja…… 🙂

Kram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Ekenäsliv 18 juli, 2016 at 23:03

  Mmmm vilken god sallad, den ska jag testa 🙂
  Fast du… Ibland måste man ju bara få moffa i sig lite onyttigheter för att det bara är så gott 🙂
  Så tänker jag iaf. Jag tränar så gott jag kan och så som min kropp klarar av. Jag är glad att jag ens kan springa, det var otänkbar för ett par år sedan… Så det är en lycka för mig och då kan jag även unna mig något gott emellanåt 🙂
  Ta hand om dig!
  Kraaam Anna

 • Leave a Reply